Dekle v naravi s pričesko v boemskem stilu
Oblikovanje las | Trendovske ženske pričeske

Boemski stil: Naše najljubše pričeske

Resice, živahne barve, flower power: V stilu obuditve modnih trendov sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ki je nadvse priljubljen tudi v sodobnem času, zato ne preseneča, da se vedno znova vrača. Boemski stil je romantičen, sproščen in lahkoten, obenem eleganten in ženstven. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj najbolj tipičnih pričesk. 

 

Ko življenjska filozofija postane inspiracija za modne trende: Boemski stil ima svoj izvor v prepoznavni subkulturi hipijevske dobe, ki je znan po svoji kreativnosti, lahkotni razigranosti in svobodomiselnosti ter preseganju družbenih norm, pojavil pa se je že v devetnajstem stoletju. V divjih sedemdesetih so se vrednote boemskega stila ponovno razživele, zato je hipijevsko obdobje, ki je trajalo celo desetletje, zelo zaznamovano s filozofijo tega gibanja. Odraža se tudi v modi, vse od lahkotnih materialov, svetlih barv in nepogrešljivih razigranih krojev. V letu 2016 se je stil sedemdesetih ponovno vrnil v vsem svojem bogatem razkošju. Ljubezen do svobodnega izražanja in lahkotnosti ter neodvisnosti pa se ne kaže samo v oblačilih, retro-look je svoje sledi pustil tudi pri pričeskah. In kakšne so pričeske v stilu sedemdesetih? Ženstvene, neprisiljene, naravne in moderne. Predstavljamo vam tri najlepše po našem izboru.

 

Boemski stil: V kombinaciji z rutico

Stil sedemdesetih je neločljivo povezan z dolgimi spuščenimi lasmi v razigranem videzu. Tako v preteklosti kot tudi v sodobnem času so lasje spuščeni, pogosto v kombinaciji s sredinsko prečo in rahlimi kodri. Če želite biti trendovski, si lahko omislite različne modne dodatke. Bodisi v istem stilu ali kot izrazit kontrast. Edini skupni imenovalec je oblika rute, ki je oblikovana kot plavalna čepica in zavezana na zadnjem delu glave. Izberete lahko fine materiale, na primer svilo. Tako boste v skladu z modnimi trendi in sodobnim utripom. Stilska rešitev je popolna tudi za tiste dni, ko vam ne uspe nobena pričeska, saj lahko z rutico odlično prekrijete majhne nepravilnosti. 

 

Boemski stil: Z resicami

Otroci cvetja v sedemdesetih so oboževali lahkotne resice in razigran frufru. Ta trend obožujemo tudi v sodobnem času. V ospredju je kompaktni frufru z nekoliko daljšimi lasmi, ki segajo preko obrvi, obenem pa navdušujejo s svojim zapeljivim videzom. Stilske možnosti omogočajo pestro raznolikost, bodisi kot zaokroženi frufru ali s prečo in navzven obrnjenimi konicami. Tako je frufru absolutni zmagovalec stilske prefinjenosti. Poleg tega je nepogrešljiv pri dolgih laseh v boemskem stilu, saj resice delujejo ženstveno, ekstravagantno in super moderno. 

 

Boemski stil: Čarlijevi angelčki

Lasje v stilu Farrah Fawcett: Stilska ikona sedemdesetih let je postala svetovno znana s kultno serijo Čarlijevi angelčki. Najbrž je še danes pojem za najbolj znano fen pričesko vseh časov, ki je bila tudi njena zaščitna znamka. Za prepoznavno pričesko z nebeškim angelskih prizvokom in visokim glamurjem so značilni bombastičen volumen in neskončno veliko stopničk, ki so največkrat obrnjene navzven, kar ustvari tipično, prepoznavno obliko. Dolžina las največkrat sega do ramen. Dandanes je trendovska pričeska nekoliko bolj zadržana – volumen sicer ostaja, vendar pa je nekoliko manjši in bolj naraven. Lasje imajo mehko valovito strukturo in prepoznavne stopničke. V tem primeru si lahko omislite stopničasto postriženo pričesko z resicami in z nekoliko krajšimi zgornjimi lasmi.