Dva moška z grivo
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Valovi v laseh: Griva


Čisti rock and roll v laseh: Griva je prava rock zvezda med moškimi pričeskami, saj jo poznamo v številnih oblikah in stilih. Predstavljamo vam najbolj priljubljene pričeske z grivo.

 

Malokatera moška pričeska je tako klasična in brezčasna kot griva. Elvis, John Travolta ali James Dean – imeli so jo vsi! Tudi danes jo lahko vidimo pri številnih zvezdnikih. Zakaj? Velik koder je pričeska za prave moške! Tudi v priljubljenih brivnicah, v katerih prevladujejo predvsem klasične pričeske, ta stilski videz spada v standardno ponudbo.

 

Pričesko z grivo lahko ustvarimo in oblikujemo na veliko različnih načinov, pri čemer je pomembna tudi oblika obraza. Če imate okrogel obraz, grivo oblikujte nekoliko višje in oglato, s čimer boste nežnim obraznim potezam podelili bolj možat videz. Če je vaš obraz nekoliko podaljšan in oglat, naj bodo lasje nekoliko krajši, saj ga boste na ta način optično pomanjšali. V nadaljevanju vam razkrivamo, na kaj morate biti pozorni pri različnih stilskih oblikah pričeske z grivo.

Griva v stilu undercut

Moderna različica pričeske je griva v stilu undercut. Zanjo je značilen predvsem oster prehod med daljšimi lasmi na zgornjem delu glave in krajšimi ob straneh in na zadnjem delu, pri čemer lasje ne smejo biti daljši od dveh do treh centimetrov. Na zgornjem delu glave lahko ustvarite tudi prečo, kar pa ni nujno.

 

Grivo ustvarite tako, da lase počešete nazaj in jih usmerite na stran. Da bi ustvarili še večji volumen, lase že pred stilskim oblikovanjem usmerite s sušilnikom tako, da so v pravilnem položaju. Tako boste poenostavili poznejše stilsko oblikovanje in obenem ustvarili želeno strukturo.

Klasična griva

Za razliko od modernejših različic je za klasično grivo značilna daljša dolžina las na zadnjem delu glave in ob straneh. Dolžino las na zadnjem delu glave lahko določite sami, vendar morajo biti lasje krajši kot na zgornjem delu. Najpomembnejši element pri tej pričeski je jasna, izrazita linija na lasišču. Poleg tega je zanjo značilen tudi nežen prehod med dolžino na zgornjem delu glave in ob straneh, kjer morajo biti lasje dolgi vsaj pet centimetrov. Želen stilski videz boste ustvarili z malo kreme za stilsko oblikovanja ali voskom za lase.

Griva v stilu rockabilly

Griva v stilu rockabilly je svoj vrhunec dosegla v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja, vendar je velikokrat doživela svojo vrnitev. Zglajena pričeska z grivo, ki pri rokerjih in upornikih preprosto ne sme manjkati, vam bo vselej podelila nekoliko uporniški videz.

 

Najlepše pride griva v stilu rockabilly do izraza, če lasje segajo do nosa, da lahko pri stilskem oblikovanju ustvarite veliko grivo. Pri tem lahko ustvarite prečo ali lase preprosto počešete na stran. Za dolgotrajno obstojnost vam priporočamo uporabo izdelkov za stilsko oblikovanje z močnim utrjevanjem.

Skuštrana griva

Ustvarite prefinjen kaos v laseh! Skuštrana griva je popolna pričeska za nekonvencionalne moške. V tem primeru je najpomembnejši razkošen volumen, saj je pričeska dokaj visoka. Da boste lase lažje stilsko oblikovali, jih po umivanju dobro osušite s sušilnikom, na koncu pa nanje nanesite puder za večji volumen. Nato jih oblikujte s kremo za stilsko oblikovanje ter usmerite na eno stran in navzgor. Na koncu pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost in vaša skuštrana griva je gotova.

Kratka griva

Kratka griva je elegantna različica, ki je popolna izbira predvsem za delo v pisarni, razkošne zabave ali običajen vsakdan. Njene prednosti: Nega in stilsko oblikovanje sta povsem enostavna. Ker so lasje na zgornjem delu glave pri tej pričeski že zelo kratki, morajo ob straneh in na zadnjem delu v dolžino meriti od tri do pet milimetrov. Pričeska je obenem popolna izbira za moške, ki se soočajo z izpadanjem las ob robu lasišča.

Kodrasta griva

Griva je primerna tudi za moške s kodrastimi lasmi, saj imajo po naravi razkošnejši volumen. Po sušenju s sušilnikom jih enostavno oblikujte z izdelkom za stilsko oblikovanje. Pri tej različici morajo biti lasje ob straneh in na zadnjem delu glave kratki. Tudi na zgornjem delu ne smejo biti predolgi, da boste lahko naravne kodre enostavno oblikovali.