Temnolas moški s stransko prečo in pričesko s prehodi
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Pričeska s prehodi – čudovita modna novost

Kako klasična moška pričeska doseže moderen preobrat? Zelo preprosto – s prehodi. Pri pričeski s prehodi so lasje ob straneh postopoma postriženi ali pobriti in so na ta način v smeri proti vratu vedno krajši. Predstavljamo vam nekaj čudovitih različic trendovske pričeske s prehodi.

 

Pričeska z bogato zgodovino! Kratko postriženi lasje ob straneh in daljši lasje na vrhu – za priljubljenost te pričeske so poskrbeli ameriški vojaki v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja. Njihovi lasje so bili skrbno počesani, pogosto ločeni s prečo in zelo lepo negovani. Vsi so mislili, da bo ta pričeska večna, potem pa so se naenkrat pojavili Elvis Presley in Beatlesi. Z njihovim prihodom sta se pojavili pričeska z grivo (quiff) in gobica, ki sta vojaško pričesko izpodrinili s prvega mesta. Vendar navdušencem nad pričesko s prehodi ni bilo treba dolgo čakati na njeno ponovno vrnitev. Na vrhuncu hiphop glasbe, tj. v osemdesetih in začetku devetdesetih let, se je namreč ta stilski videz ponovno pojavil in postal zaščitni znak nove subkulture, za katero je med drugim značilna tudi stilska pričeska z ravno postriženim vrhom.

Moški s pričesko s prehodi, oblečen v suknjič in kavbojke
© Getty Images / SokRom

Pričeska s prehodi se lepo poda k suknjiču in poskrbi za eleganten videz

Kaj pa v sodobnem času? Za vas imamo dobro novico – pričeska s prehodi je še vedno nadvse moderna. Najboljše pri tem pa je, da vam ni treba biti vojak ali hiphoper, če jo želite nositi. Ta kultna pričeska je popolna izbira za prave gospode, zato ne preseneča, da se zanjo odločajo tudi številni poslovneži. Navsezadnje ta stilski videz odlično dopolni vsak videz. Pričeska s prehodi, ki jo je mogoče prilagoditi različnim tipom in stilom, lahko deluje klasično, lahkotno ali ekstravagantno. Še ena prednost te trendovske pričeske je, da ni tako radikalna kot undercut, saj so prehodi manj izraziti.

Različne oblike pričeske s prehodi

Želite preizkusiti pričesko s prehodi? Potem si oglejte naš izbor čudovitih različic tega stilskega videza. Zagotovo boste našli pričesko, ki bo ustrezala vašemu stilu in tipu las.

 

Klasična pričeska s prehodi

 

Klasična pričeska s prehodi je najbolj osnovna različica. Lasje na vrhu glave so običajno dolgi nekaj centimetrov, proti vratu pa so postopoma krajši, kar ustvari učinek, ki je podoben stilu ombré z dvema barvnima odtenkoma. Ko so lasje postopoma vedno krajši, je skoznje vidna koža, zato bo barva vaših las videti svetlejša. Za to pričesko so značilni prehodi od izjemno kratkih do nekoliko daljših las, popoln videz pa lahko povsem enostavno ustvarite s pomočjo brivnika. Klasična pričeska s prehodi deluje nadvse moderno, zato je vedno dobra izbira. 

Nizki prehodi 

Ta različica je nekoliko diskretnejša od klasične pričeske s prehodi. Krajši lasje se začnejo bližje vratu, prehodi med dolgimi in kratkimi lasmi pa so še bolj zabrisani. Tak stilski videz še posebno lepo pristaja moškim z brado, saj ni strogih kontrastov in izrazitih linij. Lasje na vrhu glave in brada se preprosto združita in postaneta eno.

 

Prehodi, oblikovani s škarjami

Kot pove že samo ime, se pri tej pričeski prehodi oblikujejo samo s škarjami, brez uporabe prirezovalnika ali brivnika. Ker s škarjami ni mogoče ustvariti tako izrazitih rezov in kontrastov, je pričeska manj izstopajoča in kot taka popolna izbira za tiste, ki so se prvič odločili za tak stil.

Moški s pričesko s prehodi, oblikovano s škarjami
© Schwarzkopf

Pričeska s prehodi, oblikovana s škarjami, je dobra izbira za tiste, ki so se prvič odločili za tako pričesko

Srednji prehodi 

Možata in osupljiva: Prehodi pri tej pričeski so najbolj podobni izvorni obliki tega stila. Pri tej različici so lasje ob straneh in na zatilju postriženi zelo kratko. Prehod do zgornjega dela las, ki ostane malo daljši, se začne v višini nad ušesi. Na splošno je ta pričeska zelo natančno postrižena in ravna, kljub temu pa vam ostane nekaj manevrskega prostora za stilsko oblikovanje. Omislite si lahko stransko prečo ali pa lase z gelom usmerite v smeri nazaj. Prehodi pridejo lepo do izraza tudi pri krajših pričeskah, a se prehod ne sme začeti prenizko, zato da pričeska ohrani svojo drznost.

 

Visoki prehodi 

Pri visokih prehodih je razlika med različnimi dolžinami las zelo očitna, zato ta pričeska velja za najdrznejšo različico tega stila. Za ta videz je značilno, da se prehodi začnejo v predelu med sencami in vrhovi ušes, kar doprinese k svežemu videzu, ki ga lahko oblikujete na številne načine.