Dva moška v poslovni obleki s poslovno pričesko
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Najboljše poslovne pričeske za moške

Uspešen, profesionalen in s popolnim stilskim videzom! V nadaljevanju vam bomo razkrili, katera pričeska za moške je najprimernejša za poslovno okolje, in vam zaupali nekaj nasvetov za stilsko oblikovanje popolne poslovne pričeske.

 

Moški, ki želijo imeti uspešno kariero, potrebujejo poleg pravih poklicnih sposobnosti in primerne poslovne obleke tudi ustrezno pričesko. Negovana in urejena pričeska lahko v pisarni izraža mladostnost, agilnost in resnost – medtem ko stilski eksperimenti sporočajo ravno nasprotno. V nadaljevanju boste izvedeli, katera pričeska vam bo pomagala na uspešni poslovni poti.

Prva poslovna pričeska: Crew cut

Pri pričeski v stilu crew cut so lasje ob straneh in na zadnjem delu glave postriženi kratko, na zgornjem delu lasišča pa so daljši, zato jih lahko oblikujemo (odvisno od strukture las) z manjšo količino izdelkov za stilsko oblikovanje, kot sta na primer gel in vosek. Za razliko od kratko postrižene pričeske v vojaškem stilu, pri kateri so tudi lasje na zgornjem delu glave postriženi povsem na kratko, je crew cut izjemno primeren za poslovni svet.
Lahkotnejša različica te pričeske združuje grivo in kratko postrižene lase ob straneh. Pri tej merijo lasje na zgornjem delu glave v dolžino en do tri centimetre, medtem ko so ob straneh postriženi zelo kratko. Obe različici zaradi kratkih las ob straneh lepo pristajata moškim z ovalno obliko obraza.

Druga poslovna pričeska: Z različnimi dolžinami

Stopničasto postrižena pričeska, znana tudi kot pričeska z različnimi dolžinami, je predvsem brezčasna! Zanjo je značilno, da ohranja pravo ravnovesje med uglajenostjo in vsestranskostjo. Poleg tega odraža dober okus in sofisticiran stil. Pri stopničasti pričeski so lasje ob straneh postriženi kratko, medtem ko so na zgornjem delu glave nekoliko daljši, nato pa proti zatilju čedalje krajši.

Pri običajni stopničasti pričeski so zgornji lasje dolgi približno pet centimetrov. Lahko si omislite stransko prečo, ki bo poskrbela za še bolj prefinjen videz.

Tretja poslovna pričeska: Moderna griva

Pričeska z grivo je vselej bila in še naprej ostaja ena najbolj priljubljenih pričesk za moške – tudi v poslovnem okolju. Sloves si je pričeska v stilu Pompadour iz petdesetih let pridobila z izstopajočim kodrom, ki je oblikovan proti zadnjemu delu glave, medtem ko so lasje ob straneh in na zatilju pobriti na nekaj milimetrov. Glede na vsestranskost lahko pričesko s kodrom oblikujemo z dolgimi ali s kratkimi lasmi. Moderne različice so primerne za ostre linije v stilu undercut, pa tudi za mehkejše prehode. Najprimernejšo različico zase izberite na podlagi resnosti videza, ki ga želite doseči. Pričesko oblikujte glede na volumen in teksturo svojih las.

Nasvet: Če imate daljše lase, lahko ustvarite razkošno grivo, vendar bo celo kratka griva poskrbela za globok vtis. Pri stilskem oblikovanju s kremo ali z voskom morate paziti na to, da izdelek enakomerno razporedite, kar dosežete tako, da se s prsti premikate skozi lase od čela proti zadnjemu delu lasišča. Tako bodo lasje imeli naraven videz in lepo strukturo.

Četrta poslovna pričeska: Undercut z nazaj počesanimi lasmi

Podobno kot griva tudi ta pričeska združuje kratko postrižene lase ob straneh in daljše zgornje lase – le da so pri tej različici lasje počesani nazaj. Za poslovni svet morajo biti zgornji lasje dolgi najmanj 2,5 cm, da jih lahko usmerite nazaj, sicer se bodo povrnili v prvotno lego.

Kljub svoji preprostosti je pričeska z gladko počesanimi lasmi zelo raznolika in je zato primerna za vse tipe las – razen za kodre. Nasvet: Uporabite kremo za stilsko oblikovanje, ki bo poskrbela za zelo močno ali srednje močno obstojnost.

Peta poslovna pričeska: Lasje, počesani na eno stran

Pričeska z lasmi, počesanimi na eno stran, deluje lahkotno in elegantno. Ta nekoliko bolj skuštrana različica je primerna za manj strogo poslovno okolje, zato je priljubljena za poslovna področja, ki niso preveč konzervativna. Še posebno lepo pride do izraza pri moških z gladkimi ali rahlo valovitimi lasmi, ki jih lahko z izdelki za stilsko oblikovanje enostavno usmerite na eno stran. Ta pričeska lepo pristaja običajnemu poslovnemu stilu – na primer v kombinaciji s puloverjem iz kašmirja in udobnimi kavbojkami.

Moški s tanjšimi lasmi lahko predhodno posežejo po pudru za večji volumen ali uporabijo šampon za polnejši videz.

Šesta poslovna pričeska: V stilu Ivy League

Pričeska v stilu Ivy League, ki je znana tudi kot pričeska Princeton ali Harvard, obljublja uspeh, kot pove že samo ime, ki predstavlja ameriške univerze. Predstavlja kombinacijo pričeske v stilu crew cut in na stran počesanih las, zato zahteva krajše lase ob straneh in daljše zgornje lase.

Za razliko od ostalih pričesk so zgornji lasje pri Ivy League dovolj dolgi, da jih lahko počešete na stran (lahko tudi v kombinaciji s prečo). Zaradi svoje raznolikosti odlično pristaja različnim tipom moških.

Odkrijte: