Moški z moderno pričesko
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Moške pričeske, moderne v 2018

V letu 2017 so bili v ospredju ultrakratko postriženi lasje, v letu 2018 pa so v ospredju daljši. Kdor ima kljub temu rajši kratko dolžino, bo izbral kratko pričesko s prefinjenimi stopničkami. Zaupali vam bomo, katere pričeske za moške so v letu 2018 v ospredju.

Trendovska moška pričeska 1: Pričeska s frufrujem 2018

Lasje z dolžino do brade ali kratko postrižene pričeske s frufrujem so v 2018 zelo moderne. Lasje na zatilju naj bodo kratko postriženi, medtem ko so lahko zgornji lasje postriženi stopničasti. Celotna podoba lahko deluje nekoliko bolj skuštrano in razigrano ter v kombinaciji z daljšim frufrujem, ki sega vse do konice nosu. Zelo dolg frufru namreč omogoča vsestransko stilsko oblikovanje. Lase lahko v tem primeru počešete nazaj, jih oblikujete v grivo ali pa frufru lahkotno počešete na obraz. Če želite ustvariti rahlo skuštran stil, jih osušite v nasprotni smeri. Nasvet: Uporabite pasto za matiran videz in poudarite posamezne pramene.

Trendovska moška pričeska 2: Trendovske stopničke

Preizkusite kdaj pričesko s srednjo dolžino las v stilu šestdesetih. Stopničasto postrižena pričeska je popolna izbira za fine, tanke lase. Zanjo so značilni daljši frufru in lahkotne stopničke. Za vzornika lahko omenimo Micka Jaggerja v mladosti, ki je bil prepoznaven po tem stilu. Ta elegantna moška pričeska še posebno lepo pristaja gladkim in finim lasem, saj lepo poudari lahkotno strukturo posameznih nivojev. Stopničasta pričeska pa pride lepo do izraza tudi pri kodrih. Za oblikovanje potrebujete solni sprej. Nanesete ga na vlažne lase in jih nato osušite. Pri tem morate resice ob straneh rahlo zaviti navzven. Namesto krtače za oblikovanje raje uporabite prste.  

Trendovska moška pričeska 3: Trendovska blond barva

Omislite si novo barvo, ki se bo lepo skladala s trendovsko pričesko 2018. Moški, ki radi preizkušajo novosti, se zagotovo ne bojijo barvanja las. Posvetljeni zgornji lasje in posvetljene konice v odtenku ledeno blond so namreč letos zelo moderni. Najprej morate imeti kratko pričesko z daljšimi zgornjimi in krajše postriženimi stranskimi lasmi. Daljši zgornji lasje so pobarvani blond, vendar jih ne barvamo na lasišču. Frufru lahko usmerite na obraz, ga počešete nazaj ali pa oblikujete grivo. Lahko se odločite samo za pobarvane konice, pri čemer se morate potem osredotočiti samo na ta segment. Pri tem pazite na enakomeren prehod med različnimi barvami.  

Trendovska moška pričeska 4: Bro Flow

Pričeska v stilu bro flow (lahkotno pozibavanje las, ki so počesani nazaj) je moderna že precej časa, primerna pa je predvsem za srednjo dolžino las. Kot pove že ime, se lasje pozibavajo z lahkotno razigranostjo, pri čemer so počesani nazaj. Stilski vzorniki so številni zvezdniki, med njimi tudi Bradley Cooper. Njegova elegantna pričeska je lahkotno počesana nazaj, poleg tega je zvezdnik, ki je med drugim znan po filmu Prekrokana noč, lase lahkotno zataknil za ušesi. V letu 2018 si lahko moški tak stil omisli tudi pri krajši dolžini. Odpravite se torej k frizerju in škarje v roke. Za to pričesko mora frufru segati vsaj do konice nosu. Ob straneh so lasje postriženi vedno krajše in z mehkimi vmesnimi prehodi. Ušesa niso pokrita z lasmi. Ta trendovska moška pričeska lepo pristaja naravnim kodrom in nežni valoviti obliki. Toda pozor: Osnovni pogoj so gosti lasje. Ta trendovska rešitev je nadvse primerna, če potrebujete pričesko za vmesno prehodno obdobje. Če želite ustvariti popolno pričesko v stilu bro flow, morate lase počesati in sušiti v smeri nazaj. Za finiš uporabite oblikovalno kremo z matiranim učinkom in jo z razprtimi prsti enakomerno porazdelite po zgornjih laseh. 

Trendovska moška pričeska 5: Surfarski videz

Moderna surfarska pričeska je odlična izbira in še posebno lepo pride do izraza pri srednji dolžini. Če želite imeti takšen stil, morajo lasje imeti dolžino najmanj do brade, postriženi pa morajo biti v obliki paža. Nasvet: Da bo pričeska videti, kot da ste prišli naravnost z morske plaže, lase popršite s solnim sprejem, ki ga morate usmeriti na preostalo dolžino. Nato jih osušite s sušilnikom ali pa na zraku. Posamezne pramene oblikujte z voskom ali pa jih nežno pregnetite med prsti.