Moški s pričesko s prehodi in z očali
Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Klasična pričeska: Kaj je značilno za pričesko s prehodi?

Za moške obstaja veliko čudovitih klasičnih pričesk in postopna pričeska s prehodi je ena izmed njih. V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je značilno zanjo in kateremu tipu moških pristaja.

 

Trenutno verjetno ni kratke pričeske, ki bi jo pri moških srečali pogosteje kot prav pričesko s prehodi. Na televiziji, na ulicah ali na Instagramu: Klasično pričesko lahko opazimo povsod. In to povsem upravičeno! Navsezadnje je ta pričeska primerna za moške vseh starosti. Dodatni plus: Ponuja veliko stilske svobode in kreativnosti ter omogoča številne različice.

Po čem se odlikuje pričeska s prehodi?

Za pričesko so značilni predvsem različni prehodi. To pomeni, da so lasje na zatilju in ob straneh povsem kratki, medtem ko so zgornji nekoliko daljši. Pri negi in striženju je treba upoštevati tudi rast las, da je zagotovljen gladek in harmoničen prehod. Lasje ob straneh so v smeri proti zgornjemu delu glave postriženi tako, da je zagotovljeno tekoče prehajanje posameznih linij.
 

Pričeska z različnimi prehodi omogoča pestro raznolikost in se lahko prilagodi različnim oblikam glave. Da bi našli pravo razmerje med daljšimi in krajšimi lasmi, je najpomembneje, da se odločite za nežno ali nekoliko bolj markantno obliko prehoda med posameznimi segmenti. Pomembno je tudi, da določite, kje se bodo končale linije ob straneh in na zadnjem delu lasišča. Želite imeti bolj trendovsko in drzno različico? Potem se odločite za nekoliko ostrejši prehod v stilu undercut. Če želite izbrati harmonično prehajanje, delo prepustite frizerskemu mojstru, ki bo poskrbel za čiste linije in nežne prehode na zatilju.
 

Kako stilsko oblikovati pričesko z različnimi prehodi

Pri stilskem oblikovanju lahko poljubno eksperimentirate. Zgornji lasje so lahko počesani pokončno, na eno stran ali skuštrano, v stilu "pravkar iz postelje". Vi odločate! Če želite imeti stil pompadour, morate paziti, da imajo lasje razkošen volumen. Nasvet: Lahko si pomagate s pudrom za večji volumen, ki se nanese na lasišče in je pravo čudežno sredstvo.
 

Moški, ki imajo že po naravi gostejše lase z izrazitim volumnom, lahko zgornje lase po umivanju osušijo s sušilnikom, nato pa jih z gelom ali s kremo oblikujejo po želji.
 

Katerim moškim pristaja pričeska s postopnimi prehodi?

Pričeska s postopnimi prehodi zagotovo spada med klasične pričeske, vendar pa se je v zadnjih letih uveljavila tudi kot ulični stil. Kot ustvarjena je za modno osveščenega in trendovskega moškega, ki obožuje moderen, klasičen stil, saj je zaradi enostavnega stilskega oblikovanja popolna izbira za običajni vsakdan. Odvisno od stilskega oblikovanja je lahko tudi nekoliko manj klasična in zato bolj ekstravagantna. Posvetujte se s svojim frizerjem in ugotovite, katera različica vam najbolje pristaja.