Oblikovanje las | Trendovske moške pričeske

Pričeske z različnimi prehodi

Kako klasičnim moškim pričeskam podeliti moderno noto? Povsem enostavno, preprosto stanjšajte lase! Pričeske z različnimi prehodi so trenutno povsem v ospredju: Lasje ob straneh so v smeri proti vratu oziroma zatilju pobriti ali postriženi povsem kratko. Zagotovo trendovska pričeska za moške 2016. V nadaljevanju vam predstavljamo izbor najlepših.

Pričeska z zgodovino! Povsem kratko postriženi lasje, ki so nekoliko daljši samo na zgornjem delu lasišča. Za priljubljenost v štiridesetih in petdesetih letih so zaslužni predvsem ameriški vojaki. Vojaška pričeska se je odlikovala po dosledno oblikovanih linijah, pogosto s prečo in vselej z negovanim videzom, kar je bilo na splošno dobro sprejeto. Zmagovalni pohod takšne pričeske je bil neustavljiv, dokler se nenadoma niso pojavili Elvis Presley in angleška skupina The Beatles. V ospredje sta tako stopili pričeska s poudarjeno grivo in tako imenovana gobica, ki sta izpodrinili vojaški stil. Toda velika vrnitev je bila zgolj vprašanje časa. V času hiphopa, torej v osemdesetih in v zgodnjih devetdesetih, se je pričeska z različnimi prehodi predstavila v novi podobi (z daljšimi in visoko dvignjenimi lasmi na zgornjem delu glave, visoka ščetka) in postala prepoznaven zaščitni znak urbane subkulture. 

In kako je videti v sodobnem času? V 2016 je moderna trendovska pričeska ponovno povsem v ospredju. Ni treba, da bi bili vojak ali predstavnik hiphopa. Kultna pričeska je namreč dobila status uglajenosti za prave gospode, poleg tega odlično pristaja različnim stilom. S povsem individualno tehniko striženja, ki je prilagojena tipu osebnosti in stilu, je lahko klasična, lahkotno ležerna ali zelo ekstravagantna. Ima pa še eno prednost: Deluje bistveno manj radikalno kot undercut, saj so prehodi med daljšimi in kratko postriženimi oziroma pobritimi deli povsem tekoči.

V nadaljevanju vam bomo povedali, kaj je značilno za to pričesko in kakšne različice obstajajo. 

Klasična pričeska s prehodom
Originalna pričeska s prehodom: Pri tej različici imajo lasje na zgornjem delu lasišča nekaj centimetrov, nato pa ob straneh, v smeri proti vratu oziroma zatilju, čedalje bolj 'zbledijo', saj so s tehniko striženja stanjšani. Ker pri kratko postriženih laseh vedno bolj preseva koža na lasišču, deluje barva las v predelu vratu nekoliko svetlejša. To še dodatno okrepi tipičen učinek zbledelosti (angl.: to fade = zbledeti) in tako označuje tekoči prehod od daljših do mikro postriženih las. Da je prehod popoln tudi v zaključku, so lasje postriženi z brivskim aparatom. Klasična pričeska s prehodom deluje moderno in je primerna za vse priložnosti. Če želite še več, si lahko omislite različne vzorce, ki so lahko tudi barvni, in tako poskrbite za svoj osebni pečat.

Pričeska z nizkim prehodom
Ta različica je za odtenek bolj subtilna kot klasična pričeska s prehodom. Predel kratko postriženih las se pri tej različici začne bistveno nižje, prehod od daljših h krajšim lasem je tako še bolj prefinjen. Ta različica je zelo primerna za tiste, ki imajo brado, saj v tem primeru ni ostrih kontrastov in izrazitih linij. Lasje in brada delujejo kot usklajena celota.

Pričeska s prehodom, ki ga ustvarimo s škarjami
Kot pove že ime samo, se prehod med daljšimi in krajšimi lasmi ustvari s škarjami. V tem primeru se brivski aparati ne uporabijo. Ker se s škarjami ne morejo ustvariti tako globoki rezi in izraziti kontrasti, je pričeska manj vpadljiva, torej popolna izbira za začetnike, ki so se prvič odločili za takšen stil.

Pričeska s srednjim prehodom
Moški videz, ki je tudi zelo prepoznaven: Ta oblika najbolj spominja na prvotno različico. Lasje se v tem primeru povsem kratko postrižejo ob straneh in na zadnjem delu. Prehod na zgornje lase, ki so nekoliko daljši, se začne v višini ušes. Na splošno so za to pričesko značilne zelo dosledne in ravno postrižene linije, kljub temu pa imate pri stilskem oblikovanju nekaj manevrskega prostora za izraznost. Lahko si na primer omislite stransko prečo ali pa lase z gelom počešete nazaj.
Učinek postopnega prehoda pride lepo do izraza tudi pri povsem kratko postriženih pričeskah. Prehod v tem primeru ne sme biti preveč nizko, zato da bo pričeska videti lepa. Minimalistično in zelo moško!

Pričeska z visokim prehodom
Pričeska z visokim prehodom se odlikuje po izrazitem kontrastu med različnimi dolžinami las in je zato najbolj drzna različica. Daljši lasje na zgornjem delu glave bistveno odstopajo od povsem kratko postriženih na preostalem delu lasišča. Prehod je pri tej različici prisoten samo v spodnjem segmentu, kjer so lasje pobriti.

Pričeske s prehodom: Moške trendovske pričeske 2016