Stranski pogled na žensko z obročem za lase v stilu cikcak
Oblikovanje las | Trak za lase

Obroček za lase v stilu cikcak iz devetdesetih je ponovno v modi

Ta elastični obroček iz devetdesetih lase preusmeri z obraza, obenem pa je videti izjemno stilsko. V nadaljevanju boste izvedeli, kako nositi ta modni dodatek in katere pričeske lahko z njim ustvarite.

Obroček za lase v stilu cikcak: Nazaj v prihodnost

Ženska z obročem v stilu cikcak

Bella Hadid z obročem v stilu cikcak na modni reviji blagovne znamke Prabal Gurung

Obroček za lase v stilu cikcak je bil v devetdesetih letih stalni spremljevalec marsikatere ženske, saj je bil izjemno praktičen. In stilski! Na srečo se je v letu 2018 vrnil v svet mode. Kot se to pogosto zgodi, so ga prvič predstavile manekenke na modnih revijah newyorškega tedna mode (videli smo ga lahko na primer pri blagovni znamki Prabal Gurung). Zvezdnice, kot je Gigi Hadid, trendovski obroček vključujejo v svoj ulični stilski videz. In zdaj ga želimo imeti tudi mi! Zaupali vam bomo, kje ga lahko dobite, kakšno je stilsko oblikovanje in pri katerih pričeskah pride najlepše do izraza.

Praktično je lahko tudi čudovito

Za razliko od običajnih trakov oziroma obročkov je obroč za lase v stilu cikcak bolj podoben ogromni elastični gumici. Naj pojasnimo: ''Obroč'' se položi na glavo tako, da jo lepo zaobjame, pri tem pa lase drži na svojem mestu, stran od obraza in vratu – vse to na zelo stilski način. Poznamo pa tudi nekoliko bolj trdo in neprožno obliko, ki se povsem enostavno položi okrog glave za ušesi. Bodisi v elastični izvedbi ali iz bolj robustnega materiala: Obroč za lase v stilu cikcak je čudovita kombinacija praktičnega vidika in stilskega videza.

Pričeske, ki lepo pridejo do izraza z obročem za lase v stilu cikcak

Ženska z obročem za lase v stilu cikcak in z uhani

Elastičen obroč za lase v stilu cikcak pristaja številnim pričeskam: Lahko ga kombinirate s figo (na sliki), čopom ali spuščenimi lasmi

Odprto ostaja vprašanje, kako je videti stilsko oblikovanje pričeske s cikcak obročem. V tem primeru je modni svet enotnega mnenja: Manekenke, pri katerih opazimo tak obroč, imajo vedno lase počesane nazaj. Z malo gela ali kreme za stilsko oblikovanje lahko ustvarite atraktivno pričesko v mokrem videzu, ki deluje zelo zapeljivo.

  • Spuščeni in povsem gladko počesani lasje
    Najprej lase osušite s sušilnikom in jih s široko krtačo usmerite nazaj. Nato vse do lasišča nanesite nekaj kreme za stilsko oblikovanje. Obroč za lase povlecite navzgor, posamezne laske, ki segajo iz kompozicije, pa zgladite z lakom.

  • Nizko umeščen čop
    Pri tej pričeski lase prav tako osušite in jih počešite nazaj. Nato jih povežite in globoko na zatilju oblikujte v čop. Pri tem lahko uporabite zelo tanke ali debelejše retro gumice za lase. Če želite ustvariti stilski retro videz, uporabite široko gumico za lase. Na koncu si nadenite obroč za lase v stilu cikcak in pričesko utrdite še z lakom za večjo obstojnost.

  • Figa
    Nizko umeščena ali kot pri balerini: Figa je popolna izbira za glasbene festivale in različne prireditve, večerne zabave ali športne aktivnosti. Lasem preprečuje, da bi padali na obraz, obenem pa je izjemno udobna. Lase počešite nazaj in jih s pomočjo ustrezne blazinice oblikujte razkošno figo. Nato na lase namestite obroč v stilu cikcak in pričesko utrdite še z lakom za lase.

Nega las za oblikovanje pričeske s cikcak obročkom

Pri tem stilskem videzu je pomembno, da so lasje zdravi in negovani. Zato so ključnega pomena hidratantni regeneratorji ali vlažilne maske! Če želite storiti nekaj dobrega za svoje lase, izdelek pustite delovati čez noč. Okrog glave si ovijte brisačo in že ste pripravljeni na lepotni spanec. V tem času hranilne učinkovine prodrejo globoko v notranjost lasne strukture, kjer razvijejo svoj polni učinek. Povrhnjica bo tako občutno mehkejša in žametna. Poleg tega maska lasišču in lasem zagotovi potrebno hidratacijo. Naslednje jutro lase enostavno umijte kot običajno in jih osušite s sušilnikom.