haircut
Oblikovanje las | Tanki lasje

Dolgi spuščeni lasje, paž ali kratko postrižena pričeska: Tako boste našli idealno pričesko

Ženske imajo različne predstave o svojih najljubših pričeskah – od kratko postriženih do čudovitih dolgih las. Toda, kaj to pomaga, če paž ne pride do izraza ali če dolgi lasje nekomu ne pristajajo? Z našimi nasveti boste zase našli pričesko, ki vam bo zagotovo najbolje pristajala. 

Dolgi, spuščeni lasje delujejo zelo ženstveno. Kratka pričeska deluje mladostno. Stopničasta pričeska ni primerna za ženske s finimi tankimi lasmi. Previdno s takšnimi posplošenimi izjavami, saj ni nujno, da so vedno resnične! Izbira popolne pričeske je v največji meri odvisna od kakovosti vaših las oziroma strukturne zasnove pa tudi od oblike obraza. V nadaljevanju vam bomo predstavili majhen vodnik za pričeske, ki zagotavlja po meri ukrojeno pričesko. In to še ni vse: S pravilnim stilskim oblikovanjem lahko povsem enostavno prekrijete lepotne pomanjkljivosti. Zaupali vam bomo koristne nasvete za prekrivanje majhnih nepravilnosti. 

Osnova za popolno pričesko je torej pravi stil. V naši slikovni galeriji boste izvedeli vse, kar morate vedeti o najbolj primerni pričeski za vaš tip las. 

Najbolj primerna pričeska za različne tipe las

Katera pričeska najlepše pristaja vaši obliki obraza?

Ima vaš obraz ovalno obliko? Potem vam čestitamo! V tem primeru vam pristaja zelo veliko pričesk. Toda vsi si lahko pomagamo z majhnimi triki, zato da je okrogla oblika obraza na primer bolj vitka ali da omilimo ostre obrazne linije pri oglati obliki obraza. Čudežna beseda se imenuje 'contouring'. To je tehnika stilskega ličenja, ki jo poznamo iz filmskega sveta, odlično pa deluje tudi pri laseh. Bistvo predstavlja izbira pravilnih pričesk in barvnih odtenkov, s čimer lahko dosežemo zanimive učinke poudarjene lepote in vitkosti. 

Poudariti, modelirati, kaširati oziroma prekriti – tako to deluje pri pričeskah: 


Oglata oblika obraza

Oglata oblika obraza potrebuje mehke kontraste. Resice, ki omilijo ostre linije, in stopničke, ki ustvarijo nežen okvir in s tem poudarijo obrazne poteze, poskrbijo za to, da so poteze veliko bolj zaobljene in mehkejše. Manj primerno je vse, kar dodatno poudari izrazito oglato obliko, na primer geometrične pričeske ali dosledno oblikovani frufruji.

Naš nasvet: Daljši frufru z resicami, počesan na eno stran.


Srčasta oblika obraza

V tem primeru bodite pozorni na to, da imajo lasje volumen v predelu brade, kar lahko ustvarite s kodri, valovito strukturo ali lahkotnimi resicami. Tako boste optično podaljšali koničasto obliko brade. Tudi na lasišču se lahko poigrate z volumnom, v višini ušes pa se lahko lasje nekoliko bolj prilegajo lasišču, zato konture nekoliko zožite. 

Naš nasvet: Paž z resasto postriženimi konicami, ki se zaključijo pod brado.


Okrogla oblika obraza

V tem primeru vam odsvetujemo sredinsko prečo in strogo oblikovane geometrične pričeske. Oboje po nepotrebnem dodatno poudari okroglo obliko obraza. Lepše bodo prišle do izraza daljše pričeske, najmanj z dolžino do ramena, mehke stranske preče ali daljši frufru z resicami, ki je počesan na eno stran. Lepo pride do izraza tudi volumen na zgornjem delu lasišča. Na ta način je obraz optično nekoliko podaljšan, zato deluje bolj vitko. 

Naš nasvet: Trendovski paž z valovito strukturo (angl. swag). 

 


Ovalna oblika obraza

Če imate ovalno obliko obraza, ste zagotovo med srečneži. V tem primeru si lahko privoščite skoraj vsako pričesko, ki vam je všeč. Če imate zelo ozek obraz, vam bo odlično pristajala sredinska preča, saj z njo optično ustvarite dodatno širino. Frufru naj ne bo postrižen na mikrodolžino, saj bi tako celotna oblika obraza delovala preveč podolgovato. 

Naš nasvet: Daljši frufru še posebno lepo pristaja daljšim lasem.

Katere pričeske lahko prekrijejo majhne nepravilnosti?

Tudi ljudje z navidezno popolno obliko obraza se pogosto ne vidijo tako oziroma nimajo občutka, da je vse brezhibna lepota. Vsakdo pozna majhne lepotne pomanjkljivosti, vsakdo jih ima in vsi jih želimo prekriti. Z našimi nasveti boste majhne nepravilnosti odlično prekrili. 

 


Visoko čelo: Daljši frufru bo v tem primeru odlična poteza, z njim boste problem odpravili, kot bi trenil. Odsvetujemo vam pričeske, pri katerih so lasje strogo počesani z obraza, kot je na primer visokospeta figa.


Nizko čelo: Če imate dolge lase, lasišče rahlo natupirajte in jih počešite z obraza v smeri nazaj ter spnite v čop. Če imate kratko pričesko, jih lahko zgladite z gelom ali kremo za oblikovanje in jih usmerite nazaj. Če ne želite imeti prostega čela, si lahko omislite daljši stopničasto postrižen frufru, ki je počesan na eno stran.


Daljši ali/in velik nos: V tem primeru vam priporočamo stransko prečo, ki bo odlično poskrbela za preusmeritev pozornosti. Lahko si omislite tudi geometrične pričeske, kot je na primer paž s kratkim frufrujem. Tako se pogled samodejno preusmeri na lase in oči, problematičen nos pa je povsem v ozadju.


Šibka brada: V tem primeru vam ne priporočamo kratke ali visokospete pričeske niti čopa. Vse to brado še bolj poudari, predvsem pri pogledu s strani. Izberite daljše pričeske z mehkimi stopničkami, lahko pa si omislite tudi nekoliko daljši paž.

Sorodni članki