fine-hair
Oblikovanje las | Tanki lasje

Tanki lasje: Predstavljamo vam najlepše pričeske

Ženske s tankimi lasmi so glede striženja in stilskega oblikovanja zagotovo pred izzivom. Toda z nekaj majhnimi triki lahko to nalogo zlahka opravite. Pravilna pričeska namreč vnaša dodaten volumen. Z ustrezno nego in izdelki za volumen bodo sploščeni lasje preteklost.    

Tisti, ki imajo sleek-look za svojo najljubšo pričesko, lahko s finimi in tankimi lasmi dobro shajajo. Toda, kaj storiti, če vam gladko počesani in povsem ravni lasje, ki se prilegajo lasišču, ne pristajajo ali si želite kako spremembo? Potem morate najprej razmisliti o dolžini svojih las. Ste izbrali pravilno tehniko striženja? Obstajajo namreč pričeske, ki tankim lasem lepše pristajajo in poleg tega ustvarijo volumen. Izbor najlepših kreacij vam bomo predstavili v galeriji.

Najboljše pričeske za tanke lase

Najboljše pričeske za tanke lase

Pri finih tankih laseh imate dve možnosti. Lase lahko postrižete na enotno dolžino, najbolje na višini med ušesno mečico in rameni; lahko pa si omislite nekaj stopničk, ki vam jih naredi frizer. Če imate daljše lase, je najboljše, da stopničke naredite ob straneh, zato da sprednji lasje lepo padajo in da preostali lasje ohranijo volumen. Če imate kratke do srednje dolge lase, si lahko brez slabe vesti privoščite lahkotne stopničke, ki bodo ustvarile večji volumen. Piko na i boste postavili s pravilnim stilskim oblikovanjem (nasvete lahko najdete nekoliko nižje). Bodisi kratko postrižena pričeska v stilu pixie, paž ali različica paževske pričeske z daljšimi lasmi ali dolgi lasje: Če imate tanke lase, jih morate striči na štiri do šest tednov, da ne delujejo scefrano.

Barvni odsevi za videz polnejših las

Pravilno striženje je pri tankih laseh ključnega pomena. Poleg tega lahko optično ustvarite dodatno globino z barvnim prelivanjem. Lahko si omislite barvne pramene, ki poskrbijo za prelivanje različnih odtenkov in tako v pravem pomenu besede ustvarijo ''svetlobne utrinke'' pri tankih laseh.

Najboljša nega za tanke lase

Pomembno je, da nego prilagodite potrebam svojih finih tankih las in da uporabite izdelke, ki so zasnovani za posebne potrebe. Pri umivanju morate paziti na to, da šampon nanesete samo na lasišče, regenerator pa morate uporabiti le na preostali dolžini las, da se ne bi povesili. Za tanke lase so izjemno primerni tudi negovalni izdelki s keratinom, saj ta protein lase dodatno okrepi.

Sredstva za večji volumen

Tudi tanki lasje lahko pokažejo veliko izrazno moč. Za tem se skrivata dva nevidna pomočnika: Pena in puder za večji volumen. Lahko ju uporabite posamezno ali pa oba skupaj in tako združite njuno silno moč (glejte videoposnetek spodaj). Večji volumen lahko ustvarite tudi s pravilno tehniko sušenja, ta mora pri tankih laseh potekati tako, da je sušenje usmerjeno stran od lasišča in v nasprotni smeri rasti oziroma padanja las. Tako boste ustvarili obstojno obliko. Poleg tega vam priporočamo redno striženje frufruja, da resice ne bodo preveč sploščene na čelo. Dodatno dinamiko lahko ustvarite z mehko valovito obliko in kodri.

Imate tanke lase in želite imeti večji volumen – in to takoj? V našem videoposnetku boste izvedeli, v kakšnem vrstnem redu in na katerem mestu bodo izdelki, kot sta šampon in puder za večji volumen, dosegli največji učinek:

Videoposnetek: Nega za tanke lase