Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Pričeske za vitko linijo

Brez skrbi, nikomur ni treba stradati! Obstaja veliko čudovitih nasvetov in trikov, ki nam pomagajo do bolj vitkega videza. Na primer z izbiro pravilnih oblačil ali pričeske. Zaupali vam bomo, s kakšno pričesko lahko na povsem enostaven način prekrijete nekaj odvečnih kilogramov, povedali vam bomo tudi, katerih pričesk se morate izogibati, če želite poskrbeti za prijeten videz pričeske ali postave.

Škarje, krtače in tehnike stilskega oblikovanja pričesk niso čarobna palčka, ki povzroči, da odvečni kilogrami preprosto izginejo, vendar jih lahko zakrijejo. Skrivnost je namreč v stilskem oblikovanju, ki pričara vitko linijo. Pravilna izbira pričeske lahko dejansko poskrbi za to, da se okrogla oblika obraza optično nekoliko podaljša. S pravo pričesko lahko zelo sofisticirano prekrijete tudi majhne pomanjkljivosti, kot je na primer dvojna brada. Najboljše pri tem je, da se učinek vitkejše linije v predelu obraza odraža pri celotni postavi. Lasje, ki segajo preko ramen, poskrbijo za nekaj dodatnih optičnih centimetrov po dolžini, jasno poudarjene konture na pravilnih mestih izenačijo okroglo obliko obraza, frufru in preča lahko vizualno ustvarita bolj vitko linijo. Spoznajte pričeske, ki lepo poudarijo vašo postavo! 

V galeriji vam predstavljamo učinkovito hitro dieto za lase v slikah: 

Pričeske za vitko linijo

Katere pričeske poskrbijo za vitek videz?

Popolna pričeska, pravi frufru, prava izbira stilske pričeske – triki, s katerimi lahko brez težav zakrijete nekaj kilogramov, so zelo raznovrstni. Načeloma lepo pridejo do izraza lahkotne pričeske s poudarjeno strukturo, ki popolnijo obrazne poteze in/ali ga optično podaljšajo ter tako zagotavljajo vitko linijo. Čudovita pričeska za takšen učinek so stopničke z resicami, ki nežno obdajajo obraz. To še posebno lepo pristaja okrogli obliki obraza. Strukturo in globino pa ne poudarimo samo z izbiro ustrezne pričeske, temveč tudi s pravilno postavitvijo pramenov. Z barvnim prelivanjem svetlejših in temnejših učinkov se lahko posamezne konture poudarijo in s tem tudi njihov učinek vitke linije. 

Osnovna pravila za stilsko oblikovanje pričesk, ki ustvarijo vitko linijo

Na splošno velja naslednje: Las ne oblikujte preveč strogo in ne preveč blizu lasišča, prav tako ne smejo padati povsem ravno. Veliko boljše je, če izberete nežno valovito strukturo, ki se poigra z globino in omili konture. Idealna je stopničasta pričeska s srednjo dolžino in lahkotnimi mehkimi kodri. Poskrbi za vitke linije in pozornost preusmeri na pričesko. 

Speti lasje: Visok čop in visoka figa, ki se ustvarita visoko na lasišču, pa tudi natupirana pričeska v stilu Amy Winehouse optično podaljšajo obraz. Visoko speti oziroma natupirani lasje optično podelijo nekaj centimetrov, zato obraz deluje nekoliko bolj podolgovato in s tem bolj vitko. Pričeska z učinkom vitke linije je tudi visoko speta banana, prav tako napol visoko speti lasje (delna figa).

Neprimerno: Ravno postriženi frufru, ki prekriva čelo. Veliko bolje je, če izberete okrogli frufru, ki obdaja obraz, ali poševni frufru, ki sega vsaj do ličnic. Vsi, ki želijo s pričesko ustvariti vitkejšo linijo, si nikakor ne smejo omisliti povsem gladko počesan frufru. Strogo počesan čop pozornost prav tako preusmeri na obraz, ki ga je treba v tem primeru v največji meri prekriti. Pri tem imamo v mislih predel med ličnicami in brado. Naš nasvet: Čop ustvarite v lahkotnem, skuštranem videzu.

Prav tako se izogibajte retrokodrom v hollywoodskem stilu z izrazitim volumnom. Takšne pričeske so preveč razkošne. Za bolj polno obliko obraza niso najbolj primerne kratke pričeske. Če želite zakriti nekaj kilogramov, morate izbrati daljše lase, primerna je dolžina od ramen do višine prsi.

Pričeske, ki ustvarijo vitko linijo: Primerna in neprimerna izbira

Podajamo vam kratek pregled, kakšne pričeske lahko izberete in katerih pričesk se morate izogibati, če želite ustvariti vitko linijo.

Primerna izbira: Stopničaste pričeske, prameni, mehki valoviti lasje, okroglo postriženi frufru, poševno postriženi frufru, paž, visoko speti čop, visoka figa, natupirani lasje, banana, napol visoko speti lasje, srednje dolgi lasje in lasje z dolžino čez ramena 

Neprimerna izbira: Dolgi lasje, povsem ravni lasje, retrokodri, povsem gladko počesani čop, povsem ravno postriženi frufru, mikrofrufru, kratka pričeska