Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Stopničke so ponovno v modi! Predstavljamo vam stopničasto postriženo pričesko za dolge lase

Predstavljamo vam pričesko, ki bo v novem letu narekovala trende. To je stopničasto postrižena pričeska, ki navdušuje z razkošnim frufrujem in lahkotnimi razigranimi kodri, ki se nežno pozibavajo v sapici vetra. Poimenovali smo jo swag. Pri zvezdnicah pa tudi pri številnih drugih ženskah je zelo priljubljena, kar ne preseneča. Mehke stopničke lepo pristajajo vsakomur, poleg tega jih lahko oblikujete povsem enostavno.  stepped haircut looks good on anyone and is also super easy to style

Pozabite na daljši paž pa tudi na paž z valovito strukturo in clavi-cut (pričeska z dolžino las do ključnice). Sedaj prihaja swag! Se sprašujete, kaj se skriva za tem izrazom? Vsekakor ne gre za sleng v stilu 2011, temveč za nekaj, kar morate v letu 2016 obvezno preizkusiti.  

Kakšna pričeska je swag?

Predstavljamo vam nadgradnjo klasične pričeske v stilu shag, za katero so značilne izrazite stopničke s poudarjenimi resicami in krajšimi zgornjimi lasmi. Nadgradnja se imenuje 'swingy shag' ali na kratko swag. To je pričeska, ki postavlja lastna pravila. Odlikuje jo izrazit volumen, lasje so nekoliko bolj kodrasti, deluje povsem lahkotno in sproščeno. Trendovska pričeska 2016 je pojem lahkotne razigranosti. Zanjo so značilne poudarjene stopničke, poleg tega še daljši frufru in valovita struktura nežnih kodrov. Zanimivo stopničasto postriženo pričesko si lahko privoščite ne glede na dolžino, še posebno lepo pride do izraza pri dolžini, ki sega preko ramen (takšno različico smo opazili pri Lindsey Wixson).  

Komu pričeska v stilu swag odlično pristaja?

Komu pričeska v stilu swag odlično pristaja?

Michelle Williams se je poslovila od običajne kratke pričeske in se odločila za mehke stopničke

Pozor: Stopničasta pričeska swag lepo pristaja vsem ženskam. Dolžino resasto postriženih stopničk prilagodite obliki obraza in ustvarite svoj lastni učinek presenečenja. Lepo pristaja celo okrogli obliki obraza, kot lahko vidimo pri Michelle Williams, kar sicer ne bi pričakovali, saj za takšno obliko obraza izrazit frufru po navadi ni najboljša izbira. V tem primeru lahko frufru počešete tako, da deluje kot zavesa, ki jo na sredini razgrnete na desno in levo (glej sliko). Če so vaši lasje fini in tanki, vam priporočamo, da frufru usmerite poševno, zato da boste ohranili čim večji volumen. 

Kako lahko oblikujete pričesko v stilu swag?

Kako lahko oblikujete pričesko v stilu swag?

Dakota Johnson se je odločila za nežne stopničke s srednjo dolžino las

Ključ do uspeha za pričesko v stilu swag se zagotovo skriva v tehniki striženja. Če želite ustvariti tipično stopničasto strukturo z resicami, jih morate oblikovati s posebnim nožem ali s škarjami za tanjšanje las, ki jih uporabljajo profesionalni frizerji (škarje, ki so nazobčane na obeh straneh). Najboljše rezultate lahko dosežete, če strižete suhe, ne mokre lase. Tako lahko najbolje vidite, kako posamezni prameni padajo, poleg tega lahko povsem enostavno ocenite, kakšna je dejanska dolžina frufruja. Poslovite se od jasnih in dosledno postriženih linij in enakomerno oblikovanih stopničk. Sedaj prihaja swag, ki ga odlikuje lahkotna tekstura razigranih linij. Točna razmejitev številnih stopničk ni zaželena, veliko bolj želimo doseči, da nežno prehajajo med seboj. Frufru naj bo razkošen in nekoliko daljši.  

Nasveti za stilsko oblikovanje

Nasveti za stilsko oblikovanje

Freja Beha Erichsen se je odločila za različico z daljšimi lasmi in nežnimi kodri

Res je! Takšna pričeska se lahko oblikuje povsem enostavno, tako kot je tudi videti. Preprosto vstanete, lase oblikujete in že ste gotovi. In prav zato se ji ne boste mogli upreti. Stopničke z valovito strukturo in resasto postriženim frufrujem v nas zbujajo občutek neodvisnosti in svobode, daleč stran od vseh obveznosti in spon. To je pričeska, ki spominja na stil 'pravkar iz postelje', in je videti osupljivo. Če imate čas in voljo za nekoliko bolj zahtevno stilsko oblikovanje, je swag prav tako idealna izbira. V tem primeru si lahko omislite divjo kodrasto različico z rokerskim pridihom, kot lahko vidimo pri Freji Behi Erichsen.

Postopek: Lase umijte in jih osušite z brisačo, nato nanje nanesite malo solnega spreja. Osušite jih tako, da jih vržete preko glave. Pazite, da zrak ne bo preveč vroč. Tako boste ustvarili čudovito strukturo. Zato da bodo kodri elastični in razkošni, jih večkrat pregnetite s prsti. Pozor: Ne pozabite na frufru!

Če se vam zdi, da je valovita struktura, ki ste jo ustvarili s prsti, prenežna, lahko posežete po kodralniku. Tako boste zlahka ustvarili izrazite kodre, ki pa jih morate nato razčesati. Rezultat: Zelo zapeljiv look, ki se mu nihče ne bo mogel upreti.

Če želite izvedeti, kako ustvariti takšno zapeljivo pričesko, vas vabimo, da si ogledate naša navodila za oblikovanje kodrastega paža.