Oblikovanje las | Stopničaste pričeske

Stopničaste pričeske: Od kratkih do dolgih las

Kodrasti lasje ali povsem gladko počesani in zravnani, paž ali divja, razkošna griva, tanki ali debelejši lasje, s frufrujem ali brez. Stopničaste pričeske so primerne za vse vrste las in so poleg tega zelo nezapletene. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše pričeske s stopničkami, ki smo jih opazili pri zvezdnicah. Zaupali vam bomo tudi koristne stilske nasvete. 

Stopničasta pričeska je idealna izbira, če želite vnesti živahnost in vznemirljivo noto. Stopničke so lahko narejene s komaj opaznimi ali z zelo izrazitimi stopničastimi prehodi. Lahko izbirate med kratko dolžino ali dolžino do ušes ali brade. Frufru je lahko ustvarjen z resicami, lase pa lahko počešete tudi s čela. Stopničasto postrižena pričeska ima številne potenciale. Spada namreč med tiste pričeske, ki ne zahtevajo rednega striženja, zato lase lahko pustite rasti več tednov, pri tem pa ne boste tvegali, da bi lasje delovali nenegovano ali celo razmršeno. 

Da bodo stopničke delovale usklajeno in urejeno, morate pri negi in stilskem oblikovanju upoštevati tri stvari: volumen na lasišču, zdrave konice in izrazite stopničaste prehode.

Stopničaste pričeske in volumen

Priprava: Čudovit volumen si lahko pričarate že pri umivanju las. Uporabite posebne šampone in regeneratorje, ki lase privzdignejo ob lasišču. Izberete lahko tudi peno za večji volumen. Nanesete jo na predhodno umite lase, ki ste jih osušili z brisačo. S tem boste zagotovili tudi popolno obstojnost. 

Popoln zaključek: Če želite poudarjeno stopničasto pričesko z volumnom, lahko uporabite okroglo krtačo, ki jo namestite pod lasmi, nato pa povlecite od lasišča do konic. Na ta način osušite vse lase, pramen za pramenom. Če imate srednje dolge ali daljše lase in želite, da so konice obrnjene navzven, morate krtačo namestiti v predelu konic z zgornje strani in jih zaviti navzven. 

Stopničaste pričeske in pravilna nega

Da bo stopničasta pričeska videti lepo in urejeno, je pomembno, da so lasje negovani do konic. Navsezadnje so konice tiste, ki pri različnih stopničastih prehodih najbolje pridejo do izraza, zato morate vsekakor preprečiti pojav razcepljenih konic. Pomagate si lahko s posebnimi fluidi za konice ali z dragocenimi olji za lase. Šamponi, regeneratorji ali maske za obnavljanje poškodovanih las poleg tega zagotavljajo čudovit videz svilnato mehkih in voljnih las. Če se spopadate z razcepljenimi konicami, vam svetujemo, da se odpravite k frizerju. Pozitiven stranski učinek: Lasje ne bodo samo bolj zdravi, temveč tudi močnejši in polnejši. 

Stopničaste pričeske in stilsko oblikovanje

Za stopničasto pričesko so v prvi vrsti značilni poudarjeni stopničasti prehodi in negovane konice. Prav to je lahko tudi vzrok, da stopničasta pričeska morda ne pride lepo do izraza, če ti pogoji niso izpolnjeni. Stilsko oblikovanje je zelo pomembno. Med vsemi izdelki za stilsko oblikovanje zagotovo najbolj izstopa vosek za lase. Z njim boste lahko posamezne segmente lepo poudarili, ne da bi lase obtežili ali zlepili. Poleg tega vosek ustvari čudovit lesk, primeren je tudi za tanke lase, saj jim podeli večji volumen. Majhno količino preprosto nanesite na prste in zgladite posamezne konice. 

Še vedno iščete pravo stopničasto pričesko zase? V galeriji vam predstavljamo izbor najlepših za kratke in dolge lase.

Stopničaste pričeske zvezdnic