bob-hairstyle-with-waves
Oblikovanje las | Srednje dolgi lasje

Pričeska v stilu boba z mehkimi kodri

Pričeska v stilu boba je zagotovo zelo priljubljena, kar še zlasti velja za različico z mehkimi nežnimi kodri. Pričeska z rahlo valovitimi lasmi deluje športno, hkrati pa je primerna tudi za pisarno in slovesne priložnosti. V kombinaciji s pravim make-upom in zanimivimi modnimi dodatki deluje še posebno očarljivo in elegantno. V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimivo pričesko pri Cameron Diaz in Michelle Dockery, zaupali vam bomo tudi nekaj koristnih stilskih nasvetov.

Pričeska v stilu boba je idealna za ženske, ki želijo združiti sproščen, mladosten videz v stilu 'casual' in eleganco. Tako kot lahko vidimo pri Cameron Diaz: čez dan na plaži in zvečer na svečani filmski premieri. Pričeska v stilu boba združuje oba aspekta, zato je primerna za vse priložnosti. Še posebno očarljiva je različica z mehkimi in nežnimi kodri. To je lahkotna in obenem preprosta pričeska, ki deluje ženstveno in umirjeno (primerna je za v pisarno kot tudi za športne aktivnosti), hkrati pa ni pretirana in tudi ne preveč preprosta. Odlično pristaja k elegantni obleki, primerna pa je tudi za slovesne priložnosti, kot lahko vidimo pri Michelle Dockery (slika zgoraj).

Stiski nasveti za pričesko v stilu boba z rahlo valovitimi lasmi

© Getty Images

NASLOV (pod sliko): Cameron Diaz in njena pričeska v stilu boba v kombinaciji z rahlo valovitimi lasmi (pogled od zadaj)

Rahlo valovito strukturo boste zlahka ustvarili s kodralnikom. Na lase preprosto nanesite peno za stilsko oblikovanje in posamezne pramene postopoma navijte na kodralnik. Malo počakajte, nato pa kodralnik odstranite. Če si želite poudarjenih kodrov, jih na koncu nekoliko oblikujte s prsti. Za pričesko v stilu undone lahko lase prečešete s krtačo ali z glavnikom.

Stilski namig: Pričeska v stilu boba z mehkimi kodri oziroma rahlo valovitimi lasmi je lahko ustvarjena tudi v stilu undone, s čimer boste uspešno zakrili narastek. Z voskom za lase (lahko tudi mat odtenek) lahko ustvarite čudovito strukturo. Če si boste omislili pramene, bo pričeska delovala živahno in razigrano.

Najbolj primeren make-up za pričesko v stilu boba z rahlo valovitimi lasmi

Morena Baccarin
© Getty Images

Morena Baccarins (Homeland) ima pričesko v stilu boba, ki je primerna tudi za rdečo preprogo – s poudarjenimi kodri, čudovitim leskom in temnim make-upom na očeh

Za najrazličnejše opravke čez dan, od nakupovanja, jutranjega teka ali sprehoda, se lahko odločite za povsem naraven videz. V tem primeru vam priporočamo črno ali rjavo maskaro za oči in brezbarven glos za ustnice, lahko tudi v odtenku rosé ali rjave. Za poslovni sestanek ali slovesne dogodke pa lahko naredite kot Cameron Diaz. Za tiskovno konferenco si je omislila rožnato rdečilo za ustnice, črno maskaro za trepalnice in bež senčilo za veke. Popoln in stilsko dovršen make-up, ki ustvari eleganco in usklajenost. Celotno podobo lepo zaokrožijo veliki uhani, ki poskrbijo za dodaten glamur in trendovski videz.

Ameriška igralka Morena Baccarin se je na podelitvi Zlatih globusov 2013 predstavila z očarljivo pričesko v stilu boba z mehkimi kodri. Njena stilska podoba deluje zelo elegantno in stilsko dovršeno. Pri tem si je pomagala s tremi stilskimi triki: z lepo definiranimi kodri, visokim leskom in dramatičnim make-upom, ki poudari njene zapeljive oči.