Oblikovanje las | Srednje dolgi lasje

Trendovska pričeska: Clavi cut

Nova trendovska pričeska, ki se imenuje clavi cut, ni ne dolga ne kratka, temveč nekje vmes. Osvojila je številna ženska srca, in to povsem upravičeno. Lasje se pri tej trendovski pričeski končajo v višini ključnice in lepo poudarijo obrazne poteze. V nadaljevanju vam bomo zaupali, od kod izvira njeno ime, komu pristaja in kakšno je stilsko oblikovanje. 

To je zagotovo trendovska pričeska, ki ima vse, kar potrebuje klasična brezčasna pričeska, ki se bo ohranila skozi čas. Deluje povsem naravno in zelo privlačno, zato jo boste hipoma sprejeli za svojo. Izpolnjuje vse kriterije privlačnosti in elegance, zato smo prepričani, da bo našla svoj prostor na seznamu najbolj priljubljenih. V galeriji vam predstavljamo izbor najlepših kreacij, o stilskem potencialu in privlačni podobi pa se boste lahko prepričali sami. 

Pričeska v stilu clavi cut

Kaj pomeni clavi cut? 

Clavi je okrajšava za angleško besedo clavicle (slovensko: ključnica). Tipična za to pričesko je predvsem specifična dolžina las, ki se zaključi v predelu ključnice.


Clavi cut v primerjavi z blunt cut in razor bob

Kaj imajo skupnega pričeske v stilu clavi cut, blunt cut in razor bob? Pri vseh treh pričeskah gre za nove trende, ki so poimenovani z angleškimi izrazi, pri čemer so to dodobra uveljavljeni in široko sprejeti trendi, ki imajo zelo veliko privrženk. Pri pričeski v stilu clavi cut je poudarek na dolžini las, ki v tem primeru sega zgolj do ključnice, pri preostalih dveh trendih pa je v ospredju tehnika striženja. Blunt cut se odlikuje po dosledno postriženih konicah in strogih linijah, pri pričeski v stilu razor bob pa gre za tehniko striženja z brivnikom (ang. razor), s čimer se ustvari izrazita in prepoznavna kontura.


Stilsko oblikovanje pričeske v stilu clavi cut

V preteklosti prehodna pričeska med kratkim bobom in daljšo grivo ni imela velikega kroga privrženk, v sodobnem času je ta pričeska priljubljena kot še nikoli doslej. Po našem mnenju se je zanimiva trendovska pričeska upravičeno uveljavila, saj je zelo praktična in elegantna, poleg tega omogoča številne različice in stilsko oblikovanje, ki pri drugih dolžinah las niso mogoči v tolikšni meri. Lahko je v stilu sleek-look, povsem 'messy' ali z glamuroznimi kodri, s frufrujem ali brez, s prečo na sredini ali ob strani … Clavi cut odlično pristaja različnim stilom, dolžina pa omogoča tudi oblikovanje elegantnih visoko spetih in napol visoko spetih pričesk.