Oblikovanje las | Spletene pričeske

Navodila za oblikovanje pričeske: Tradicionalni spleteni venček v stilu Oktoberfesta

Na Oktoberfestu so zapovedana oblačila v stilu tradicionalne narodne noše, kar velja tudi za spletene pričeske, ki so preprosto nepogrešljive. Naša najljubša pričeska: Spleteni venček v obliki krone. S kitkami, oblikovanimi v obliki venčka in v kombinaciji z dirndlom ali irharcami, boste na prazniku piva, cvetja in zabave zagotovo zablesteli. V nadaljevanju vam bomo predstavili navodila in pet različnih stilskih pričesk, ki so ustvarjene posebej za to priložnost.

Sezona spletenih pričesk se je pričela! V času Oktoberfesta, ki bo v bavarski metropoli potekal od 19. septembra do 4. oktobra 2015, si lahko tudi vi omislite zanimive spletene kitke. Na prvem mestu najbolj priljubljenih pričesk zagotovo ostaja spleteni venček. Deluje moderno in stilsko, obenem je zelo praktičen. Klasična pričeska je s svojo prefinjeno eleganco primerna za najrazličnejše festivale in prireditve, na katerih ne manjka zabave. Tako se boste lahko vozili na vrtiljaku, se sprehajali naokrog, sklepali prijateljstva na znamenitem travniku ali se zapeljali z vrtiljakom in toboganom, ne da bi vas pričeska pustila na cedilu. Vse bo na svojem mestu, vi pa boste dobre volje in razigrani. 

Vse, kar potrebujete za oblikovanje spletenega venčka:

Impresivna spletena pričeska najlepše pride do izraza pri dolgih laseh. Toda četudi imate kratke lase, to še ne pomeni, da si ne bi mogli privoščiti ljubkega venčka. V tem primeru lahko uporabite lasne podaljške, na voljo so tudi takšni v obliki spletenih kitk, ki se s sponko preprosto pripnejo na vaše lase, ob tem pa so skoraj povsem podobni naravnim. Lahko si pomagate tudi z obročkom za lase, ki je že okrašen s spleteno kitko. Če kitko spletate sami, potrebujete peno za utrjevanje, dve tanki gumici, sponke in lak za lase.

Stilska navodila za oblikovanje spletenega venčka

1. Da bodo lasje imeli izrazito strukturo, uporabite majhno količino pene za utrjevanje (v obliki teniške žogice) in jo nanesite na predhodno umite lase, ki ste jih osušili z brisačo, nato uporabite sušilnik.

2. Naredite stransko prečo in lase razdelite na dva enaka dela.

3. Oba pramena – na levi in desni strani – na zatilju oblikujte v dva čopa.

4. Zdaj spletite dve kitki, na vsaki strani eno.

5. Desno kitko položite na levo stran, kot bi si nadeli obroč za lase. Kitka naj poteka po sredini zgornjega dela lasišča. Pritrdite jo s sponkami.

6. Levo kitko položite na desno stran, podobno kot ste to storili predhodno na nasprotni strani, in jo s sponkami pritrdite za koncem nasprotne kitke ali pred njim.

7. Konce kitk skrijte oziroma zataknite pod venčkom; če je treba, uporabite dodatne sponke. Pričesko utrdite z lakom za lase – in že ste nared za zabavo.

Če si želite v času letošnjega Oktoberfesta in tudi kasneje kakšnih sprememb, obenem pa bi vseeno občasno želeli imeti tradicionalno spleteno pričesko v stilu 'Wiesna', vas vabimo, da si ogledate izbor pričesk v naši galeriji. Za vas smo pripravili pet različnih pričesk s spletenimi kitkami, ki vas bodo navdušile s svojo lepoto.

Pričeska za Oktoberfest: Venček na pet različnih načinov

Pravljično: Predstavljamo vam modne trende 2015

Narodna noša 2015 za Oktoberfest je klasična, umirjena, predvsem pa zelo ženstvena

Oktoberfest predstavlja v Münchnu in njegovi okolici pričetek petega letnega časa. Če želite obiskati najbolj znano prireditev piva, cvetja in zabave, potrebujete poleg tipične pričeske tudi oblačila v stilu narodne noše. Letos se modni trendi vračajo k tradiciji: V ospredju je dirndl s srednjo dolžino, ki se zaključi malo nad koleni, s tipičnimi vzorci in nostalgičnimi elementi. Prevladujejo klasične barve, na primer črna, temno zelena, češnjevo rdeča, moderni pa so tudi nežni pastelni odtenki. Bluze so zelo opazne in visoko zapete. Pogosto lahko opazimo tudi takšne z visokim ovratnikom, ki spominjajo na Sneguljčico, pri čemer gre za prišiti ovratnik na dirndl obleki, ki sega vse do zatilja. Zagotovo trend za 'Wiesn 2015'.

Tako! Oktoberfest se lahko začne, zagotavljamo vam, da boste z našimi stilskimi navodili za pričesko in izbiro oblačil urejeni od glave do pet.

Sorodni članki