Ženska s kitkami in z uhani
Oblikovanje las | Spletene pričeske

Vse, kar morate vedeti o stilskem oblikovanju in negi kitk

Ali imate trajno spletene kitke? Čudovita izbira, saj je ta pričeska izjemno trendovska in praktična! Od stilskega oblikovanja do nege: V nadaljevanju vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti o kitkah.

Ženska s kitkami ob straneh

Pri lahkotnejši različici pričeske s kitkami so lasje spleteni samo na enem delu

Iščete stilski videz, ki bo za vedno preprečil ''slabe dni za pričesko''? Trajno spletene kitke poskrbijo za to, da bo vaša pričeska videti ves dan čudovita in urejena. Pri tem stilskem videzu morate lase splesti v več kitk. Njihova debelina je odvisna od volumna vaših las, ki morajo v dolžino meriti vsaj pet do deset centimetrov. Da bodo kitke videti daljše in polnejše, si lahko omislite tudi umetne lase oziroma podaljške. Pričeska s kitkami se lahko ohrani več mesecev – pod pogojem, da jih ustvari profesionalni frizer. Trajno spletene kitke zahtevajo nekoliko več pozornosti kot običajne pričeske, zato se pojavi pomembno vprašanje: Kakšna je ustrezna nega? Predstavljamo vam navodila za čudovit stilski videz.

Pravilna nega kitk

Najprej dobra novica: Vzdrževanje kitk ni tako zahtevno, kot se zdi. Nega je povsem enostavna, poleg tega so kitke zelo praktične za vse, ki si želijo, da je stilsko oblikovanje nezapleteno in hitro. Z naslednjimi nasveti bo nega še preprostejša.

  1. Umivanje: Povsem dovolj je, če lase umijete približno enkrat tedensko. Tako boste med drugim preprečili, da bi bile kitke izpostavljene nepotrebnemu drgnjenju, pričeska pa bo videti dalj časa sveža in negovana. Nasvet: Pri umivanju uporabite prozoren šampon, saj boste tako preprečili vidne ostanke na laseh. Šampon boste najlažje porazdelili tako, da kitke pritisnete skupaj. Na koncu jih temeljito izperite z vodo.

  2. Sušenje: Kitke že pod prho dobro ožemite, nato pa okrog kitk ovijte veliko brisačo. Počakajte približno pet do deset minut (da iz kitk ne bo kapljala voda in bo večji del vlage že v brisači), nato pa pustite, da se osušijo na zraku. Če želite skrajšati čas sušenja, lahko nekoliko osušite lasišče; predhodno nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.

  3. Nega lasišča: Predvsem na začetku se lahko zgodi, da boste na lasišču čutili zatezanje ali srbečico. Do tega pride zato, ker se mora lasišče navaditi na rahlo napetost, ki jo povzročajo kitke. Nasvet: Stekleničko s pršilnikom napolnite s tonikom za lase in popršite po mestih, kjer čutite srbenje, in srbečica bo izginila!

  4. Dodatna nega: Da bodo kitke negovane in bodo imele potrebno vlago, redno uporabljajte regenerator za lase brez izpiranja. Ta je zasnovan tako, da ne pušča ostankov. Če imate razcepljene konice, nanesite nekaj kapljic olja.

Mimogrede: Na začetku bodo kitke nekoliko bolj trde na dotik, a bodo zaradi tople vode sčasoma postale mehkejše.

one dam image
Popolna pričeska za običajen vsakdan: Kitke, spletene v figo

Stilsko oblikovanje

Kitke so enostavne za nego – in zelo vsestranske. Ni vam jih treba nositi vedno spuščenih, saj obstaja veliko stilskih različic. Predstavljamo vam naše najljubše pričeske s kitkami:

1) Visoko speta figa: Pri tej visoko speti pričeski zberete nekaj kitk, jih spletete med seboj in pritrdite na zgornjem delu glave s pomočjo sponk. Koliko fig boste ustvarili z enim pramenom, je odvisno od dolžine vaših las. Čim večji in čim bolj divji so posamezni segmenti, ki jih zavijete v figo, tem bolj ekstravaganten bo stilski videz.

2) Kitke v stilu irokeze: Pri tej pričeski lase na zgornjem delu glave oblikujete v veliko grivo, lase ob straneh pa usmerite nazaj in jih povežete na zadnjem delu glave. Na ta način boste ustvarili pričesko, ki spominja na irokezo. Čudovito!

one dam image
Še bolj razkošno delujejo kitke v stilu irokeze, če so lasje ob straneh pobriti

3) Figi v stilu space buns: Če želite doseči mladosten videz, izberite pričesko z dvema ljubkima figama. Pri tem enostavno ustvarite eno figo na levi in drugo na desni strani glave. Še bolj drzno in posebno bo pričeska delovala, če boste oblikovali še tretjo figo na zgornjem delu glave!

4) Spletena pričeska: Kitke lahko povsem enostavno združite tudi v spleteno pričesko – kot je na primer klasično spletena kitka. S kitkami bo pričeska delovala še posebej prefinjeno. Čudovita stilska rešitev za posebne priložnosti: Spleten venček.

5) Pričeska z gumico: Za popestritev pričeske lahko poskrbite z gumico ali obročem za lase. Da bo modni dodatek izstopal, izberite nekoliko drznejše in ekstravagantne modele, na primer s cvetlicami ali z okrasnimi kamenčki.

one dam image
Čudovite in stilske: Kitke v stilu space buns

Popolna nega las po razpletenih kitkah

Ko boste ponovno razpletli vaše kitke, boste verjetno opazili več izpadlih las kot običajno. Brez skrbi! To so lasje, ki bi običajno izpadli, a so v tem primeru ostali ''ujeti'' v spletenih kitkah. Načeloma kitke lasem ne škodujejo, vseeno pa priporočamo, da si postrižete konice. Tako boste lasem zagotovili zdravo rast in negovan videz. Poleg tega redno uporabljajte negovalno masko, obnovitveni šampon in regenerator iz iste linije izdelkov.