Oblikovanje las | Speta banana

Visoko speta pričeska v stilu banane – zelo glamurozno in sofisticirano

Visoko speta pričeska v stilu banane spada med klasične pričeske. Pričesko je imela že Audrey Hepburn, ki bo ostala nepozabna po svoji vlogi v komediji Breakfast at Tiffany. Pričeska je graciozna in zaradi svoje navpične oblike optično podaljša vrat. Poleg tega visoko speta pričeska odlično pristaja sleherni ženski in ustvari optičen občutek vitkosti. V nadaljevanju vam bomo predstavili različne stilske izvedbe.

Banana je še posebno primerna za slovesne priložnosti, kot so poroka, obisk gledališča ali večerja v restavraciji. Toda visoko speta pričeska je primerna tudi za vsakodnevno življenje, pri čemer zagotavlja veliko glamurja. Za stilsko oblikovanje takšne pričeske potrebujete kar nekaj spretnosti, vendar bo z našimi nasveti oblikovanje banane nadvse preprosto.

Pripomočki, ki jih potrebujete za oblikovanje banane

Za oblikovanje banane morajo biti vaši lasje dolgi vsaj do ramen. Če so lasje zelo tanki, si lahko pomagate s klip podaljški ali pudrom za ustvarjanje večjega volumna. Za stilsko oblikovanje potrebujete glavnik, sponke, lak za lase in nekaj voska. Dokler se ne naučite zavijanja, vam lahko priskoči na pomoč vaša najboljša prijateljica.

Kako stilsko oblikovati banano

1. Če so vaši lasje fini in tanki, si lahko pomagate s pudrom za večji volumen, ki bo poskrbel za čudovito razkošje las. Lase morate nekoliko natupirati.

2. Nato lahko glede na svoje želje in stil naredite prečo ali pa lase počešete nazaj brez preče.

3. Za klasično varianto banane lase povežite v zatilju, podobno kot pri čopu. Da ne bi imeli letečih las, si lahko pomagate z voskom.

4. Čop trdno zavijte navznoter in oblikujte tipično banano po celotnem lasišču. Že pri zavijanju lahko ob straneh uporabite sponke, ki bodo poskrbele za obstojnost.

5. Lasne konice lahko oblikujete v dekorativno spiralo ali pa jih skrijete in pritrdite s sponkami.

6. Pričesko na koncu utrdite še z lakom za lase. Glede na priložnosti lahko banano okrasite z različnimi modnimi dodatki, na primer s cvetovi, perjem ali okrasnimi sponkami.

Če banane ne boste zmogli oblikovati v prvem poskusu, nikar ne obupajte. Z nekaj vaje boste elegantno, visoko speto pričesko sčasoma zlahka ustvarili.

Poleg tega je na voljo veliko različnih variacij, ki vam jih predstavljamo v galeriji.

V videoposnetku vrhunski stilist Armin Morbach korak za korakom pojasnjuje, kako preprosto je oblikovati banano za poslovni svet.

Video: Stilsko oblikovanje banane z Arminom Morbachom

Različne banane