retro-hairstyles
Oblikovanje las | Pričeske v stilu 50. let

Retropričeske: Glamurozni kodri v stilu Hollywooda

V štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja so v Hollywoodu kraljevale Veronica Lake, Marlene Dietrich in Grace Kelly, ki so pustile svoj pečat za vedno. Sedaj so takšne pričeske ponovno moderne. Povedali vam bomo, katere zvezdnice imajo takšne pričeske in kako jih lahko stilsko oblikujete tudi sami.

Retrokodri z volumnom na lasišču in visokim sijajem – ni treba, da bi bili privrženci starih hollywoodskih filmov, da bi nam takšen zapeljiv in eleganten videz ugajal. Filmske igralke, kot sta denimo Rita Hayworth in Veronica Lake, ki so s svojimi čudovitimi kodrastimi pričeskami svojčas zaznamovale obdobje Hollywooda, še danes veljajo za stilske ikone, ki preprosto navdušujejo. Takšna pričeska je ponovno zaživela v sodobnem času, kot lahko vidimo pri zvezdnicah Julianne Hough, Diti Von Teese in mnogih drugih. Veliki kodri se lahko za svojo vrnitev deloma zahvalijo tudi zelo uspešni ameriški seriji Mad Men, ki se odvija v petdesetih in šestdesetih letih v New Yorku, in atraktivnim protagonistkam, še zlasti plavolasi Betty Draper, ki jo čudovito upodablja igralka January Jones.

Retropričeske: Nasveti za stilsko oblikovanje

Retro Hairstyles
© GoRunway.com

This model looks young and casual with her retro waves, the slide holding her hair swept to one side, and rosé make-up

Za retropričeske z velikimi kodri morajo imeti lasje enakomerno barvo, torej brez pramenov. Poleg tega morajo lasje segati vsaj do ramen. Ko ste enkrat ustvarili velike kodre, imate na voljo več različnih stilskih možnosti: Glamurozni kodri v retrostilu dobijo moderno noto, če delujejo nekoliko bolj razposajeno. Ta učinek zlahka dosežete, če jih prečešete s prsti in nekoliko skuštrate. Lahko pa jih ustvarite tudi tako, da jih previdno prečešete s krtačo. Pomembno je, da pričeska ni preveč dosledno oblikovana. Tako bodo vaši kodri dobili tudi večji volumen.

Če so lasje dovolj dolgi, jih lahko počešete na eno stran, tako da padajo preko ramena. Tako bo vaša pričeska delovala še bolj glamurozno.

K retropričeski v stilu Hollywooda iz petdesetih oziroma šestdesetih najbolje pristaja živordeča barva na ustnicah in črna maskara za trepalnice. Če želite, si lahko poleg tega omislite še zadimljene veke ali senčilo za veke v rožnatih odtenkih.

Navodila za retropričesko

1. Lase umijte in jih osušite z brisačo. Uporabite peno za stilsko oblikovanje.

2. S tankim glavnikom naredite eksaktno stransko prečo.

3. Posamezne pramene navijte na srednje velike navijalke ali pa uporabite navijalnik. Kodre lahko oblikujete tudi s prsti, jih nato pritrdite s kovinskimi zaponkami in utrdite z lakom za lase.

4. Lase osušite do suhega in previdno odstranite navijalke. Če uporabite vroče navijalke, sušenje ni potrebno.

5. Nato kodre oblikujte v zanimivo silhueto.

6. Za stilsko urejeno pričesko lahko uporabite gel, ki bo med drugim zgladil tudi leteče lase.

7. Na koncu uporabite še lak, ki bo poskrbel za visok sijaj in dolgotrajno obstojnost.

Retropričeske pri zvezdnicah in manekenkah

Sorodni članki