Oblikovanje las | Pričeske nad 40

Pričeske, ki vam bodo podelile mladosten videz

Mladosten videz – le kdo si tega ne želi? Naš nasvet proti staranju: Preizkusite drugačno pričesko. Z izbiro pravilnih pričesk lahko nekaj let preprosto izbrišete. Lepotnega skalpela, krem za pomlajevanje in metod za ravnanje gubic tako ne boste potrebovali. V nadaljevanju vam bomo predstavili nekaj zanimivih pričesk in barv za lase, ki so pravi vrelec mladosti.

Dejansko obstajajo številne pričeske, ki podelijo mladosten videz. Veliko več jih je, kot bi si mislili. Večina stilov in pričesk z učinkom pomlajevanja nam je dobro znanih. To so priljubljene klasične pričeske, kot so kratko postrižene ali paž. Imajo učinek pomlajevanja, ki v trenutku izbriše nekaj let. Pomembni so še številni detajli, denimo pravilno usmerjen frufru, stopničke ali razigrani pramenčki, ki prav tako pomlajujejo, s tem ko zakrijejo drobne gubice. Si tudi vi želite poseči v skrinjico različnih trikov za oblikovanje mladostnih pričesk? Z našim vodnikom je mladosten videz zagotovljen. Na splošno velja naslednje: Lahkotne, ležerne pričeske, sproščene visokospete pričeske ali nežni poletni kodri lahko bistveno vplivajo na optiko in poudarijo mladosten videz ne glede na to, koliko ste dejansko stari. Toda, začnimo od začetka … 

Stilske pričeske z učinkom pomlajevanja

Nežno, mehko in obenem predrzno – vse to so lastnosti, ki so tipične za mladostno pričesko. Preizkusite razigrano kratko postriženo pričesko ali priljubljene trendovske pričeske, tako boste v trenutku izžarevali samozavest, individualno noto in osebno moč. Karakterne lastnosti, ki jih pogosto povezujemo z mladostjo. 

Mladosten videz na povsem naraven način

Naraven videz je ena od čarobnih besed, ko gre za stilske pričeske, saj podeli mladostno optiko. Poševno postrižen in nekoliko daljši frufru deluje mehko in šarmantno prekrije prve znake staranja v predelu oči, pa tudi drobne gubice na čelu. 

Dobra izbira so tudi mehki kodri (npr. v stilu poletnih kodrov z izrazito valovito obliko), ki ustvarijo zanimiv kontrast in nekoliko omilijo obrazne poteze. Kot alternativo imate na voljo še visokospeto pričesko ali čop. Pazite le, da boste vselej ustvarili nekoliko bolj ležerno in razigrano različico. Idealno bo, če bo nekaj posameznih pramenčkov usmerjenih na obraz, lahko si omislite tudi na eno stran počesani frufru ali nekoliko daljši razkošen frufru z resicami. 

Dolgi lasje načeloma delujejo ženstveno, pomlajevalno in predvsem omilijo gubice. Moderno pa delujejo tudi srednje dolgi lasje (daljši paž) in krajši paž. Takšne pričeske so drzne, razigrane in v skladu z utripom časa. Stopničasta pričeska, ki lepo obdaja obraz, poskrbi za razigranost in volumen. Spletena pričeska poudari dekliški šarm. 

Barve, ki pomladijo

Pri barvah vsekakor izberite sveže in tople odtenke. Bakrena na primer poudari polt, topli rjavi odtenki (na primer mokka) pa tudi nežni blond odtenki bodo poskrbeli, da boste zažareli. Mladosten videz si lahko pričarate tudi s tehnikami ombré, dip&dye ali kombinacijo dveh različnih, izrazitih barvnih odtenkov. Delovali boste mladostno in popolnoma naravno. Če niste prepričani, kakšna barva las in katera pričeska vam najlepše pristajata, si lahko pomagate z aplikacijo Schwarzkopf – svetovalec za barve in lase. Preizkusite različne pričeske in stile na svoji fotografiji in se prepričajte o učinku pomlajevanja. 

V galeriji vam predstavljamo čudovite pričeske za mladosten videz, ki jih lahko ustvarite tudi vi – vse od nežnih valovitih las do lahkotnega čopa.

Pričeske, ki vas bodo pomladile

Čop je sam po sebi pričeska, ki jo največkrat povezujemo z mladostjo, še posebno moderna različica je s tupiranimi lasmi. Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach vam bo v videoposnetku predstavil, kako ga lahko povsem enostavno ustvarite tudi vi. 

Videoposnetek: Kako ustvariti natupiran čop

Odkrijte: Pričeske nad 40