Mladenka drži cvijeće
Oblikovanje las | Poroka

Edinstvene poročne pričeske za vaš veliki dan

Ko se boste ozrli nazaj in pomislili na svojo poroko, se je boste zagotovo želeli spominjati kot ''najlepšega dne v vašem življenju'', obenem pa boste po tihem želeli pomisliti tudi ''vav, čudovita sem bila – moji lasje so bili popolni''. Vsaka poročna pričeska ne pristaja vsaki nevesti, a na srečo obstaja ogromno čudovitih kreacij, med katerimi lahko izbirate. Tako boste zagotovo lahko našli tisto pravo, ki bo kot ustvarjena za vas! V nadaljevanju vam bomo predstavili tri posebne stilske videze, ki dokazujejo, kako edinstvene so lahko poročne pričeske.

Poročna pričeska 1: Skuštran videz

Ta osupljiva pričeska je primerna za srednje dolge do dolge lase, ki jih je težko ukrotiti. Velika prednost tega stilskega videza: Tudi če prameni po nekaj urah na plesišču več ne bodo imeli prvotne oblike, bodo kljub temu videti, kot da je vse na svojem mestu. S tem videzom preprosto ne morete ničesar zgrešiti. V nadaljevanju vam predstavljamo postopna navodila za stilsko oblikovanje:

Žena okrenuta leđima s neuredno složenom punđom
© Schwarzkopf

Stilsko oblikovanje skuštrane pričeske je povsem enostavno, kljub temu pa boste ustvarili čudovit videz

1. korak: Lase na polovici glave povežite v čop in jih spnite z gumico.


2. korak: Čop zavrtite in ga oblikujte v figo, nato pa konec čopa potisnite pod gumico, da vse skupaj pritrdite.


3. korak: Skuštrajte figo tako, da iz nje povlečete nekaj pramenov, ki jih lahko po potrebi tudi skodrate. Pramene pritrdite s sponkami, da bodo padali točno tako, kot si želite.


4. korak: Na glavo si nadenite trak in ga potisnite v smeri proti čelu, tako da boste lase nekoliko privzdignili. Na ta način boste pričeski podelili večji volumen.


5. korak: Vse skupaj utrdite z malo laka za večjo obstojnost, da bo skuštrana pričeska ostala na svojem mestu.

Poročna pričeska 2: Zglajen videz

Fige so odlična izbira za poročno slavje, če pa želite nekaj povsem drugačnega od tradicionalnih poročnih pričesk, se odločite za nekoliko bolj zglajen stilski videz. Odkrijte, kako lahko ustvarite videz rock zvezdnice.

Mladenka opuštene frizure drži buket
© Schwarzkopf

Zglajena pričeska je preprosta in elegantna

1. korak: Zberite vse lase na zgornjem delu glave tako, da je preča na obeh straneh ravna. Nato jih spnite, da vam ne bodo v napoto.


2. korak: Čas je, da zgladite lase ob straneh. Najprej jih na zgornjem delu glave spnite v napol visoko spet čop. Nato s pomočjo glavnika počešite lase ob straneh, da se bodo čim tesneje prilegali glavi. Nanesite lak in lase počešite v smeri nazaj, da bodo čim bolj zglajeni.


3. korak: Zdaj se lahko vrnete k lasem na vrhu glave. Odstranite gumico in vzemite pramen na zadnjem delu glave. Nasvet: Če imate tanke ali gladke lase, uporabite teksturni sprej, ki bo zagotovil večji oprijem. Lahko jih tudi natupirate, s čimer boste ustvarili večji volumen.


4. korak: Preostale lase na zgornjem delu glave natupirajte, tako da začnete na zatilju in nadaljujete v smeri proti čelu. Pri tem vsakič vzemite tanek pramen. Ko končate, pričesko utrdite z lakom za večjo obstojnost.


5. korak: Čop zravnajte z likalnikom, da boste ustvarili še bolj zglajen stilski videz, pred tem pa obvezno uporabite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki. In že ste gotovi.

Poročna pričeska 3: Romantičen videz

Na vaši poroki zagotovo ne bo manjkalo romantičnih trenutkov, zakaj torej ne bi tudi vaši lasje sledili temu? Romantična pričeska mora biti lahkotna in sproščena, popestrite pa jo lahko tudi z bleščečimi modnimi dodatki. To čudovito kreacijo je od vseh treh pričesk najlažje oblikovati, a je kljub temu videti, kot bi jo ustvaril profesionalni frizer!

Mladenka s romantičnom frizurom u vjenčanici
© Schwarzkopf

Romantično pričesko lahko okrasite s cvetovi in biserčki

1. korak: Najprej poskrbite za to, da vaši lasje niso zavozlani, saj boste tako veliko lažje oblikovali kitke.


2. korak: Lase v višini ušes razdelite na tri enake segmente in oblikujte francosko kitko, tako da položite levi pramen preko sredinskega, nato desni pramen preko sredinskega in tako naprej.


3. korak: Ko boste spletli vse lase, bo morda nastala nekoliko tanjša kitka. Zato je zdaj čas, da ustvarite polnejši videz. Z eno roko držite konec kitke, z drugo roko pa posamezne segmente nežno povlecite navzgor, da ustvarite skuštran videz. Na ta način nadaljujte vse do vrha in postopek ponovite, če bo pričeska po vašem mnenju premalo skuštrana.


4. korak: Če želite pričesko popestriti z nakitom, kot ga nosi manekenka na fotografiji, ga vključite v kitko tako, da bo čim bolj viden.


5. korak: Na koncu uporabite lak za večjo obstojnost, ki bo poskrbel za končni finiš vaše romantične pričeske.