flower-crown
Oblikovanje las | Poletje

Cvetlični venček v laseh

Poletne poroke, festivali in razigrane počitnice so zagotovo edinstvena priložnost, da svoje lase spremenite v rajski vrt. Cvetovi – najlepši okras matere narave – ne krasijo samo dreves, poljan in travnikov, z njimi so tudi pričeske nekaj posebnega. Očarljivi venčki z nežnimi popki ali razkošnimi cvetovi so krona vsake pričeske. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše ideje, ki jih lahko preizkusite tudi vi. 

Rdeče vrtnice, temno modre vijolice … Cvetlice pristajajo vsaki ženski. Pri tem nimamo v mislih samo šopka rož v vazi ali tkanine s cvetličnimi motivi, temveč tudi pričeske. Marjetice, gerbere in druge rožice bodo poskrbele, da bodo vaši lasje zacveteli. Pisani cvetovi kot čudovit modni dodatek popestrijo vsako pričesko. In ker se želite predstaviti v vsej svoji veličini, vam svetujemo, da izberete cvetlični venček. In kako ga nositi? Vse od spuščenih las v boemskem stilu do lahkotne pričeske s kitkami … Z venčkom boste deležni najlepših komplimentov. 

V galeriji si lahko ogledate cvetoče pričeske, ki si jih lahko omislite tudi vi. 

V znamenju cvetlic: Pričeske s cvetličnimi venčki

Stilska navodila za oblikovanje cvetličnega venčka

Če želite imeti lepo pravljično pričesko s cvetovi, vam ni treba zaviti v cvetličarno. Zaupali vam bomo, kako lahko povsem enostavno ustvarite svojo lastno umetniško kreacijo. To vam bo zagotovo uspelo, ne da bi bili vaši prsti zeleni od listja.

Potrebujete žico, okrasni trak, škarje za žico, malo polnilnega materiala (npr. pajčolanko ali zelene vejice) in svoje najljubše cvetlice. Izbrati naravne ali umetne cvetove? Če ste se odločili za obstojnejši modni nakit, vam svetujemo, da izberete cvetove iz blaga, ki delujejo, kot bi bili pravi. 

  • 1. korak: Žico položite enkrat okrog glave in izmerite pravilno dolžino. Žico odrežite na ustrezni dolžini s škarjami za žico, nato oba konca medsebojno povežite.

  • 2. korak: Žičnati obroč ovijte z okrasnim trakom. S tem boste poskrbeli za lepši videz, poleg tega pa bo krona tudi bolj prijetna za nošenje.

  • 3. korak: Da bi lahko cvetove pritrdili na venčku, odmerite in odrežite še malo žice, ki naj bo nekoliko daljša kot za prvi obroč.

  • 4. korak: Zdaj pridejo na vrsto cvetovi. Najbolj idealne so cvetlice z dolžino približno 6 centimetrov. Steblo prvega cveta položite na venček in dodajte malo zelenja. Oboje zavijte z daljšo žico in pritrdite na obroču. Nato ta korak ponavljajte s cvetlicami tako dolgo, dokler venček ni popolnoma skladen. Na koncu odvečno žico preprosto odrežite.

Še majhen nasvet: Če ne želite preveč cvetočega venčka, lahko s cvetovi okrasite samo en del, okrog preostale žice pa lahko ovijete čudovit barvni trak. Lahko uporabite tudi star obroč za lase, ki ima svoje mesto samo še v predalu. Želite še večji učinek presenečenja? V tem primeru cvetlice posprejajte z lakom za lase in dodajte nekaj bleščic.