Ženska s trajno skodranimi lasmi
Oblikovanje las | Trajno skodrani lasje

Vse, kar ste že od nekdaj želeli vedeti o trajni

Priljubljena trendovska pričeska osemdesetih let občasno naznani svojo vrnitev. To je za nas dovolj velik razlog, da si ta fenomen ogledamo pobližje in odgovorimo na pet vznemirljivih vprašanj v zvezi s trajno.

Najbrž ne obstaja noben drug trend, ki bi tako polariziral kot trajna. Medtem ko je marsikdo mnenja, da trajna spominja na ''grozljivo omelo'', je za marsikoga pravo čudežno sredstvo, ki v trenutku ustvari razkošen volumen. Dejstvo je: Zvezdnice, kot so Sarah Jessica Parker (Seks v mestu), Madonna ali Kylie Minogue, so dokazale, da si lahko trajne kodre omislijo tudi samozavestne in elegantne ženske. Se tudi vi poigravate z idejo, da bi imeli trajno? Potem vas vabimo, da si preberete najpomembnejše nasvete in trike, ki bodo zagotovili popoln rezultat.

Kdo lahko ima trajno?

Na splošno trajna predstavlja trend, ki si ga lahko privoščijo ženske s srednjo dolžino las, pri kateri lasje segajo malo čez ramena. Zelo dolgi (več kot 30 centimetrov) in močni lasje po drugi strani niso primerni za trajno, saj bi se kodri preveč povesili, kar bi ustvarilo slamnat videz.

Ali je trajna škodljiva za lase?

Povsem iskreno moramo reči, da je trajna vse prej kot nežna do vaših las, kar pa v enaki meri velja tudi za barvanje in posvetljevanje. Zato da se lahko lasna struktura spremeni, se s kemičnimi sestavinami odpre luskasta povrhnjica. Posledično lasje lahko izgubijo lesk ali postanejo izsušeni. Na splošno velja: Izdelki, ki jih uporabljajo frizerski mojstri v salonih, se konstantno razvijajo naprej, zato že dolgo niso več tako škodljivi za lase kot so bili nekoč.

Kakšno nego potrebujejo trajno skodrani lasje?

Trajno skodrani lasje nedvomno potrebujejo posebno nego. Zato vam svetujemo, da uporabite šampon, regenerator in negovalne preparate, ki so namenjeni posebej za nego tovrstnih las. Tako boste poskrbeli za to, da bodo imeli kodri elastičnost, obenem jim boste namenili vse esencialne hranilne učinkovine, poleg tega bodo ohranili zdrav lesk. Nasvet: Če imate trajno, lase umivajte vsake tri do štiri dni, v vmesnem času pa uporabite suhi šampon. S tem boste preprečili, da bi postali lomljivi in prehitro izgubili elastičnost.

Kako dolgo se ohrani trajna?

Po približno dveh tednih trajno skodrani lasje nekoliko ''popustijo'', kodri pa izgubijo približno 20 odstotkov čvrste elastičnosti. Na splošno lahko izhajate iz tega, da se bo kakovostna trajna, ki vam jo naredijo v frizerskem salonu, ohranila dva meseca ali tri.

Kaj narediti, če se pri trajno skodranih laseh pojavi narastek?

Sploščeno lasišče in močno skodrane, suhe konice: Trajno skodrani lasje z narastkom so vse prej kot paša za oči. Metoda, s katero lahko odpravite razliko med gladkim lasiščem in močno skodranimi lasmi na preostali dolžini, vključuje velike navijalke. Lase navijte od lasišča pa vse do konic in pustite, da se osušijo.

Odkrijte: Trajna