Oblikovanje las | Paževske pričeske

Poslovni razred: pričeske za poslovni svet

Kratko postrižena pričeska v stilu boba, figa ali čop so zelo primerne pričeske za poslovni svet, ki vam bodo pri karieri v veliko pomoč. So osnova za umirjen in klasičen stil pričeske, ki deluje ženstveno in elegantno ter hkrati omogoča veliko variacij. Takšna pričeska bo izražala resnost in vašo kompetentnost. Zaupali vam bomo, s kakšno pričesko boste v poslovnem svetu najbolj uspeli in česa si pri stilskem oblikovanju v tem primeru ne smete privoščiti.

Kratko postrižena pričeska v stilu boba ali pričeska z dolžino las do ramen velja za optimalno pričesko za poslovni svet. Pričeska, ki je na zatilju rahlo stopničena v kombinaciji s ponijem ali daljši bob, deluje modno in večno. Kratke pričeske morajo biti vedno perfektno ostrižene, sicer delujejo malomarno, ta lastnost pa v poslovnem svetu ni dobrodošla.

Kakor hitro so lasje daljši in segajo čez ramena, jih je najbolje speti v čop ali ustvariti visoko speto pričesko, da lasje ne padajo na obraz in ne otežujejo pogleda. To bi delovalo moteče in odbijajoče.

Najbolj priljubljeni pričeski v poslovnem svetu sta figa in čop. Ne glede na to, ali višje na lasišču ali nižje na zatilju, v sleek looku ali s kodri, odprto ali speto, na sredini ali ob strani – vedno z lakom za lase, ki je preprosto nepogrešljiv. To so vsekakor stili pričesk, ki so popolna rešitev za stilsko urejenost v poslovnem svetu. Najboljše pa je, da se lahko takšna pričeska hitro spremeni, pri čemer že najmanjše spremembe ustvarijo nove variacije in drugačen stil.

Poslovne pričeske – manj je več

Za videz v poslovnem svetu veljajo določena pravila, ki jih morate obvezno upoštevati. Tako vam ne priporočamo divje kodraste pričeske ali premočno tupiranih las. Pretirano stilsko oblikovanje odraža pomanjkanje profesionalnosti. Pričeske, ki so stilsko oblikovane s preveč gela, laka za lase ali voska, delujejo zelo togo, kar lahko vzbudi učinek, da je oseba, ki ima takšno pričesko, nefleksibilna.

V poslovnem svetu prav tako niso dobrodošle preveč razigrane pričeske. Zagotovo si želite, da vas jemljejo resno. Ne priporočamo vam pompoznih in glamuroznih videzov, ki so v poslovnem svetu povsem neprimerni. Prav tako je potrebna zmernost pri barvi las, saj ne sme biti preveč nenaravna, ter pri izbiri modnega nakita za lase, ki naj bo nekoliko bolj zadržan. Sponke z rožicami in pentlje niso priporočljive, razen če ste zaposleni kot urednica modne revije.

Galerija: Stilske pričeske za poslovni svet

Spletne povezave

Poslovne novice >> money.cnn.com

Zanimive informacije iz poslovnega sveta >> sideroad.com