Plavolaska s kratko pričesko in z okroglo obliko obraza
Oblikovanje las | Okrogel obraz

Kdor išče, ta najde: Najboljša kratka pričeska za okroglo obliko obraza

Ali lahko imajo ženske z okroglo obliko obraza kratke lase? Seveda lahko! S pravilno postriženo pričesko v stilu pixie je obraz lahko videti ožji. V nadaljevanju lahko izveste več.

 

Ženskam z okroglo obliko obraza običajno pristajajo pričeske, ki nimajo prevelikega volumna in niso preveč gladko počesane. Morda razigrani peščeni kodri ali daljši paž. Vendar pa velikokrat slišimo, da kratke pričeske ženskam z okroglo obliko obraza ne pristajajo najbolje. To vsekakor ne drži! Stilska pričeska v stilu pixie namreč zelo lepo pristaja okrogli obliki obrazu in lahko – če je pravilno postrižena – obrazu pričara ožji videz.

Lastnosti pričeske v stilu pixie

Prvič smo pričesko v stilu pixie lahko opazili v petdesetih letih, predstavila nam jo je nepozabna stilska ikona Audrey Hepburn. Tudi legendarni različici te pričeske pri manekenki Twiggy in filmski igralki Miji Farrow sta nam ostali v spominu. Ime samo po sebi pove vse: Pixie namreč v angleščini pomeni vilinsko bitje in tak videz pridobi tudi ženska s tako pričesko. Kratka pričeska namreč poudari oči in ličnice, kar ustvari vtis pravljično vilinskega. Naslednja pomembna lastnost je njena metamorfnost oziroma spremenljivost. Združuje namreč različne dolžine, pri čemer so lasje ob straneh in na zadnjem delu glave zelo kratko postriženi, medtem ko so na zgornjem delu lahko daljši (do deset centimetrov) ali krajši. Prav zaradi te lastnosti je ta stil prava izbira za ženske z okroglo obliko obraza.

Popoln pixie za okroglo obliko obraza

Da bo pričeska v stilu pixie okrogli obliki obraza podelila nekoliko mehkejši videz, poudarila linije in ga optično ne bo razširila, je najpomembnejše pravilno striženje. Frufru naj bo postrižen asimetrično. Lasje ob straneh so lahko nekoliko daljši in stanjšani, da se lepo prilegajo lasišču. Tako boste obraz lepo uokvirili, obenem pa boste omilili okrogle linije, ki bodo tako delovale optično ožje. Na zgornjem delu glave imajo lahko lasje nekoliko večji volumen, saj bo tako obraz podaljšan.

Za stilsko oblikovanje uporabite majhno količino voska, ki ga zagrejete v dlaneh, nato pa ga varčno nanesete na lase. Še nasvet za dodaten volumen na zgornjem delu lasišča: Pri sušenju lase v predelu frufruja nekoliko privzdignite in jih oblikujte po želji (predhodno uporabite sredstvo za zaščito pred vročino).

Odkrijte: Okrogel obraz

Sorodni članki