2560x963_hairgrips
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Sponke za lase v različnih oblikah – kratka predstavitev

 

Kakšno sponko uporabiti za posamezne pričeske? V nadaljevanju vam bomo razkrili in pokazali, kako lahko majhne stilske pripomočke uporabite za spenjanje, pritrjevanje in oblikovanje pričeske.

 

Praktične, stilske in nepogrešljive: Sponke v različnih izvedbah so nepogrešljiv stilski pripomoček za popolno pričesko. Preden vam razkrijemo, katere sponke uporabiti za pričesko, vam bomo na kratko predstavili ta izdelek.

Sponke za lase

Black hairpins
© Fotolia

Dekorativna in praktična: Nepogrešljiva sponka za lase

Sponke niso brez razloga povsem na vrhu našega seznama, saj so praktične in učinkovite: V trenutku ukrotijo majhne pramene, z njimi pa lahko pritrdimo tudi modne dodatke. Skupaj z gumico in gelom za lase lahko povsem enostavno ustvarimo popolno stilsko pričesko. Kako trendovsko je to videti, si lahko ogledate tukaj >>

Značilnosti: Kovinska sponka je na eni strani gladka, medtem ko je na nasprotni strani valovita. Poleg tega ima na obeh koncih zaobljeni kapljici, ki dodatno ščitita lase.

Uporaba: Valovita stran mora biti pri vstavljanju v lase oziroma pričesko na spodnji strani, ne na zgornji. Zakaj? Valovita oblika se lepo prilagodi obliki glave in ne zdrsi, kar zagotavlja večjo obstojnost. 

Lasnice

Hairpins
© Fotolia

Nevidno očem: Lasnice za visoko spete pričeske

Lasnice so pravi stilski mojstri, ki nevidno vlečejo niti in tako ukrotijo posamezne pramene. Uporabljamo jih tudi pri oblikovanju čopa in fige. Poleg tega so nepogrešljive pri visoko spetih pričeskah. Njihova filigranska oblika in prožne ravne konice se odlično prilagodijo različnim pričeskam in potrebam.

Značilnosti: Lasnice imajo prepoznavno U-obliko z dvema simetričnima linijama in z rahlo valovito strukturo v sredini, na obeh koncih pa sta povsem ravni.

Uporaba: Lasnico nežno razprite in jo najprej potisnite v lase samo do polovice. Nato jo enkrat obrnite in jo potisnite do konca, tako da je povsem skrita. 

Zaponke

© Manufactum

Genialna zaponka, ko se vam mudi

Zaponke (pogovorno jim rečemo klipsne za lase) so v zadnjih letih skoraj nekoliko zašle v pozabo. Občasno je v modnih krogih veljajo, da so zastarele in iz mode, vendar ni tako. Zaponka je namreč zelo vsestranski pripomoček, lahko bi rekli, da je genialna. Zanjo je značilna nazobčana struktura, ki lahko z eno samo potezo nežno zajame lase ter v trenutku pričara nekoliko skuštrano in lahkotno, a obenem zelo moderno pričesko.

Značilnosti: Podolgovate zaponke z majhnimi zobci in vzmetnim mehanizmom.

Uporaba: Lase povežite na zadnjem delu lasišča in jih zavijte v želeno obliko. Nato zaponko razprite in z zobci zaobjemite lase; spustite vzmetni mehanizem, da se zaskoči – in že ste urejeni!

Okrasna sponka za lase

© Asos

Stilska nadgradnja: Okrasne sponke pričeski podelijo posebno noto in jo polepšajo

Odlična stvar pri okrasni sponki je, da vsako pričesko spremeni v pašo za oči. Nadvse vsestranska, v vseh oblikah in velikostih – od okrogle, trikotne, do kvadratne in v najrazličnejših barvah. Kovinske barve, kot sta zlata in srebrna, lepo pristajajo večini barv za las in so brezčasno lepe.

Značilnosti: Dekorativna zunanjost in zanesljiv vzmetni mehanizem.

Uporaba: Sponko odprite, nato pa kovinski del potisnite pod lase in jo zaprite, tako da se zaskoči.

Za inspiracijo smo v nadaljevanju pripravili izbor najlepših pričesk s različnimi sponkami. Oglejte si najlepše kreacije v naši galeriji!

Sponke, zaponke in še veliko več

Odkrijte: Nasveti in triki