side-cut
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Pričeska v stilu side cut za ženske – zelo cool in nadvse zapeljiva

Side cut je trendovska pričeska, pri kateri so lasje na eni strani postriženi povsem na kratko ali pobriti. Na ekstravagantno pričesko prisegajo številne zvezdnice in modno ozaveščene ženske. Takšno kreacijo si lahko omislite tudi vi in z njo navdušite. Izbor zvezdnic v galeriji, ki so se odločile za side cut, vas bo zagotovo navdihnil. Za vas smo pripravili tudi nekaj koristnih nasvetov, če želite pričesko najprej preizkusiti in se prepričati, ali vam pristaja.

Povsem kratko postriženi ali pobriti lasje po celotni glavi so pri ženskah manj pogosti. Veliko bolj primerna in šarmantna različica, ki pa je še vedno zelo ekstravagantna, je pričeska v stilu side cut, pri čemer gre za kombinacijo med povsem kratko postriženimi lasmi na eni strani in nekoliko daljšimi na nasprotni strani. To je trendovska pričeska, ki je zelo drzna in zapeljiva, obenem pa precej nekonvencionalna. Združuje dve nasprotji in zaradi svojega izrazitega kontrasta daljših in krajših las takoj pade v oči, s čimer vzbuja izrazito pozornost!

V galeriji vam predstavljamo izbor najlepših pričesk v stilu side cut, ki smo jih opazili pri zvezdnicah in ki vas bodo zagotovo navdušile. 

Pričeske v stilu side cut za ženske

Navidezni side cut – bodite drzni in si upajte biti drugačni!

Pričeska v stilu side cut
© Getty Images

Ameriška igralka in manekenka Iman se nam je predstavila s pričesko v stilu navideznega side cuta (s spletenimi kitkami na eni strani)

Pričeska v stilu side cut je na voljo v številnih različicah. Lahko si omislite povsem različno dolžino kratko postriženega ali pobritega dela lasišča. Lase lahko postrižete s škarjami, lahko si omislite vojaški stil z dolžino las nekaj milimetrov ali pa določen del povsem pobrijete. Na splošno velja: Čim krajši so lasje, tem bolj drzno deluje pričeska.

S stilskim oblikovanjem preostalih las dobi pričeska svojo končno podobo, ki je zelo ženstvena. Omislite si paževsko pričesko z nežnimi kodri, beach waves ali spleteno pričesko. Lase lahko oblikujete kot običajno. Če imate daljše, jih lahko oblikujete v elegantno, na eno stran počesano pričesko v stilu side-swept, ki jo položite preko ramena. Daljši frufru lahko poševno počešete preko čela in ga pritrdite ob strani ali pa ga oblikujete v stilu razkošne side flip preče z natupiranimi lasmi, ki spominja na osemdeseta prejšnjega stoletja. Če želite vzbujati manj pozornosti, si omislite eleganten čop, ki bo deloval bolj umirjeno. 

Če se ne želite ločiti od svojih dolgih las, vendar bi želeli preizkusiti trendovsko pričesko v stilu side cut, ki načeloma ''zahteva'' škarje ali brivnik, imamo za vas koristen nasvet, ki vam bo omogočil, da boste preizkusili tudi takšno pričesko. Preprost trik: Lase na eni strani povsem tesno spletite v kitke, da se lepo prilegajo lasišču, lahko jih tudi počešete povsem gladko in s sponkami pritrdite na eni strani!

V videoposnetku vam bo Armin Morbach zaupal, kako povsem preprosto ustvarite navidezni side cut z gelom.

Videoposnetek: Navidezna pričeska v stilu side cut