Ženska z ravnimi lasmi, ki segajo do ramen
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Osnove likalnika za ravnanje las: Katere pričeske lahko ustvarite in kako zaščitite lase?

Likalnik za ravnanje las je izjemno praktičen pripomoček, ki ga imamo doma skoraj vsi. Ampak katere pričeske lahko z njim ustvarimo in kako lahko pričaramo kodre? V nadaljevanju vam bomo razkrili odgovore in vam zaupali, kako lahko lase med ravnanjem ustrezno zaščitite in preprečite nastanek poškodb.

Likalnik za ravnanje las samo zravna in zgladi lase, kajne? Pravzaprav lahko z njim dosežemo še veliko več. Z ustreznim likalnikom lahko povsem enostavno in hitro ustvarimo kodre, valovite lase v peščenem videzu ali navzven obrnjene kodre v stilu šestdesetih. Zaradi visokih temperatur (do 250 °C), ki jih lahko doseže ta vsestranski pripomoček, morate lase pred oblikovanjem pričeske ustrezno zaščititi, da preprečite nepotrebne poškodbe. Tako velja: Nikoli ne ravnajte mokrih las in vedno uporabite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki.
Katere možnosti ponuja in za katere tipe las je primeren? V nadaljevanju boste izvedeli vse, kar morate vedeti o tem praktičnem pripomočku!
 

Ustvarite kodre z likalnikom za ravnanje las

one dam image
Z likalnikom za ravnanje las lahko ustvarite zglajeno srednjo dolžino las in kodraste konice

S kodralnikom lahko ustvarite samo kodre, medtem ko z likalnikom za ravnanje poleg videza zravnanih in zglajenih las lahko ustvarite tudi sanjske kodre. Če želite ustvarite valovite lase ali kodre s pomočjo likalnika za ravnanje, potrebujete tanek likalnik z zaobljeno površino. Za začetek na suhe lase nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki. Nato z likalnikom zajemite pramen na mestu, kjer želite, da bodo oblikovani kodri. Pramen ovijte enkrat okoli likalnika za ravnanje in ga nato počasi povlecite vse do konic. Za videz nežnih valovitih las kodre na koncu rahlo počešite ali pa jih nežno oblikujte s prsti. Nasvet: Za dodatno obstojnost lase utrdite z lakom.

Ustvarite zglajene in sijoče lase z likalnikom za ravnanje las

Ženska s pričesko v stilu sleek look, ustvarjeno z likalnikom za ravnanje las

Pričesko v stilu sleek look lahko povsem enostavno ustvarite z likalnikom za ravnanje las. Pomembno: Lase zaščitite pred toplotnimi učinki.

Za popolno pričesko v stilu sleek look najprej na lase nanesite sprej za zaščito pred toplotnimi učinki, nato pa jih zravnajte od korenov do konic. Nasvet: Da las ne bi preobremenili, vsak pramen samo enkrat obdelajte z likalnikom. Če imate zelo goste in neukrotljive lase, lahko posamezne pramene s kleščami povlečete nekoliko počasneje.


Uporaba likalnika za ravnanje bo vašim lasem podelila tudi čudovit sijoč lesk. Zakaj? Ker boste zgladili lasno povrhnjico, kar omogoča čudovit odboj svetlobe. Nasvet: Za dodatno nego in še večji lesk med dlanmi podrgnite nekaj dragocenega olja in ga nežno nanesite na zravnane lase. Tako boste preprečili razmršenost, s sprejem za dodaten lesk pa boste pričeski podelili glamurozen videz.
 

Pričeske, ki jih lahko ustvarite z likalnikom za ravnanje las

one dam image

Z likalnikom lahko ustvarite oboje – lase lahko zravnate ali pa oblikujete čudovite kodre. Zelo elegantno deluje na primer zglajen čop. Če želite ustvariti takšno pričesko, enostavno lase zravnajte z likalnikom, oblikujte čop, nato pa na koncu uporabite še majhno količino laka za visok lesk. Nasvet: Drobne laske zgladite z malo olja za lase.

 

Tudi trendovska pričeska z mokrim videzom se lahko povsem enostavno in hitro ustvari z likalnikom za ravnanje las. Klasično eleganten videz, s katerim ne morete zgrešiti, je tudi pričeska s spuščenimi in povsem zglajenimi lasmi. Najprej ustvarite sredinsko prečo, nato pa lase postopoma zravnajte, pramen za pramenom. Za kodre v stilu šestdesetih lase zravnajte do dolžine pet centimetrov od konca konic, nato pa konice z likalnikom za ravnanje las obrnite navzven.

 

Če želite ustvariti valovito pričesko, najprej oblikujte kodre, kot je opisano zgoraj, nato pa lase nekoliko skrtačite. Na koncu posamezne pramene poudarite s solnim sprejem ali pa uporabite vosek za lase.

 

Kateri likalnik za ravnanje las izbrati?

Če imate polne in goste lase, vam priporočamo širši likalnik, s katerim lahko izberete višje temperature. Z zelo širokim likalnikom lahko pri dolgih laseh ustvarite nežne kodre, lahko pa tudi zravnate kodraste lase.

 

Ožji in manjši likalniki so primerni za ženske s kratkimi ali srednje dolgimi lasmi. Z njim lahko zgladite tudi kratko pričesko, kot je na primer stilski pixie. Uporabite likalnik za ravnanje kot kodralnik in finim lasem podelite razkošen volumen. Temperatura naj bo čim nižja, da preprečite poškodbe na laseh.

Nasveti za ravnanje las

Vedno počakajte nekaj dni, preden ponovno uporabite likalnik za ravnanje las, da bi tako preprečili nastanek nepotrebnih poškodb. Likalnik s keramično površino enakomerno porazdeli vročino in prepreči, da bi lasje postali naelektreni. Pomoč pri nakupu tega dragocenega stilskega pripomočka: Izberite napravo s funkcijo, ki bo samodejno izklopila likalnik, če ga pozabite vključenega. Če se vam mudi, še posebno zjutraj, se vam lahko hitro zgodi, da pozabite izklopiti električno napravo, zato je ta funkcija zelo pomembna.

Odkrijte: