Ženska z zmedeno zloženimi žemljicami se razteza in gleda skozi okno
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Ideje za hitro stilsko oblikovanje las, ko vas preganja čas


Ali preživite več časa med štirimi stenami svojega doma kot običajno? Tudi mi! Delate doma, študirate doma in celo vaša vadba se po novem odvija na podlogi za jogo v dnevni sobi. Priznati moramo, da smo zanemarjali svoje lase, zato so ubrali povsem svojo pot. Vse lepo in prav, a kaj če vas nenadoma pokličejo vaši sodelavci? Lahko ste brez skrbi! Zaupali vam bomo tri ideje za hitro stilsko oblikovanje, s katerimi boste v trenutku ukrotili svoje lase. 

 

Ali si samo prečešete lase in že ste končali s stilskim oblikovanjem? Bodite iskreni – ali je zadnje čase to vaša jutranja rutina? Razumljivo, saj trenutno vsi preživimo ogromno časa doma in včasih dalj časa odlašamo z umivanjem las kot običajno. A če želite imeti urejeno pričesko, ko greste v trgovino, na sprehod v park ali za spontani videoklic, imamo za vas tri ideje za hitro stilsko oblikovanje. 

Ženska s skuštrano figo in svetlo rožnato majico
© Shutterstock / shurkin_son

Skuštrana figa: Najpreprostejša in najhitrejša izbira med pričeskami

Skuštrana figa

Ali so vaši lasje še vedno sijoči, a jim kljub temu manjka kanček leska, vi pa nočete preživeti 20 minut pred ogledalom samo zato, ker greste na hitro v trgovino? Potem je skuštrana figa popolna pričeska za vas.

 

 1. Lase temeljito prečešite. Počešite jih v smeri nazaj in jih zvežite v visok čop s pomočjo tanke gumice. Bodite pozorni na to, da čopa ne spnete pretesno. 
 2. Nato čop zavijte okrog njegove osi tako, da ustvarite figo, in lase pritrdite z lasnicami. Iz fige povlecite nekaj pramenov, da ustvarite čudovit skuštran videz. 
 3. Vzemite pramen ali dva na sprednji strani glave in ju zvijte, da bosta prosto padala ob straneh in tako lepo uokvirila vaš obraz. 
 4. Na koncu pričesko utrdite z manjšo količino laka za utrjevanje in po želji uporabite barvito gumico. Na ta način bo pričeska videti bolj sofisticirana.

Spletena pričeska

Vam je šef rekel, da lahko čez pet minut pričakujete njegov videoklic, vi pa si še vedno niste umili las? Ni razloga za paniko. Preprosta spletena pričeska je popolna za tako priložnost, saj boste v trenutku videti urejeni. 

 

 1. Spletene pričeske je najlažje oblikovati, ko vaši lasje niso sveže umiti, saj imajo takrat večji oprijem in jih lahko lažje spletate. 
 2. Najprej nanesite manjšo količino suhega šampona, ki bo absorbiral odvečno maščobo, poleg tega pa bo poskrbel tudi za boljši oprijem. Nato pojdite s prsti skozi lase, da se izdelek enakomerno razporedi. 
 3. Lase temeljito počešite v smeri nazaj.
 4. Nato jih na vrhu glave razdelite na tri pramene in spletite, tako da izmenično polagate levi in desni pramen pod sredinskega. 
 5. Postopoma v kitko vključite dodatne pramene. 
 6. Spletite vse lase ter jih pritrdite z gumico in vse skupaj utrdite z manjšo količino laka za večjo obstojnost. 

 

Nasvet: Če boste pred spanjem kitko nekoliko navlažili in dodali malo negovalnega olja, se boste zjutraj zbudili s čudovitimi kodri, ko boste razpletli kitko. 

Lahkoten nizko umeščeni čop

Ste pravkar končali z domačo jogo in se želite odpraviti na svež zrak? Nima smisla, da bi več ur oblikovali svoje lase, če nameravate skočiti pod prho, ko se boste vrnili domov. V tem primeru je nizko umeščeni čop popolna izbira. 

 1. Temeljito prečešite svoje lase in na korene nanesite manjšo količino pudra za večji volumen. 
 2. Ustvarite sredinsko ali stransko prečo. 
 3. S tanjšo gumico pritrdite čop čim nižje na zatilju in bodite pozorni na to, da ga ne oblikujete pretesno. 
 4. Izvlecite nekaj pramenov na sprednji strani glave. Če imate še dovolj časa, jih lahko tudi skodrate z likalnikom za ravnanje ali kodralnikom. Ne pozabite predhodno uporabiti spreja za zaščito pred toplotnimi učinki.
 5. Pričesko pritrdite z manjšo količino laka za večjo obstojnost in že ste končali!