hair-trends-3
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Vse o modnih trendih za lase

Moda se nenehno spreminja, a samo nekaj trendovskih pričesk prestane preizkušnjo časa. Nekatere pričeske pravzaprav nikoli niso povsem izginile, temveč nas v različnih izvedbah spremljajo že več stoletij. Trendi za lase so privlačna tema, saj odražajo duh svojega časa in nam razkrijejo marsikatero zanimivost. V nadaljevanju vam predstavljamo kratek povzetek o najzanimivejših modnih trendih stilskega oblikovanja las.

 

Modni trendi: Kratki ali dolgi lasje

Hair Fashion
© Getty Images

Francoska igralka in model Audrey Tautou že leta prisega na pričesko v stilu pixie. Enako vztrajna pri izbiri svoje pričeske je tudi Mélanie Laurent, ki ne bi niti pomislila na to, da bi svoje dolge lase postrigla na kratko.

Ni tako pomembno, ali imate dolge ali kratke, svetle ali temne, ravne ali kodraste lase – pomembno je, da pričeska pristaja vašemu videzu in vaši osebnosti. Včasih sta potrebna pogum in samozavest, da sledimo svojemu okusu, vendar se izražanje svoje individualnosti vsekakor izplača.

 

Kratki lasje: Poznamo številne različice, od fantovske pričeske in paža do kratko postriženih las v stilu pixie. Morda boste morali preizkusiti kar nekaj kratkih pričesk, da boste našli pravo zase.

Dolgi lasje: Obstaja neskončno možnosti za stilsko oblikovanje dolgih las, ki so lahko postriženi ravno ali stopničasto.

 

Modni trendi: Kodrasti ali ravni lasje

Hair Fashion
© Getty Images

Želite spremeniti videz svojih las? Nič lažjega. Z malo truda lahko skodrate svoje ravne lase in obratno. Čeprav se priljubljenost skuštrane ali elegantne, kodraste ali zglajene pričeske spreminja in čeprav odražajo duh časa, nobena izmed teh različic ni povsem izginila iz modnega sveta.

 

Levo: Lasje so lahko naravno skuštrani in kodrasti ali pa ravni in elegantni. S sodobnimi pripomočki lahko oblikujete katerokoli modno pričesko.

 

Modni trendi: Klasične stopničaste pričeske

Hair Fashion
© Getty Images

Stopničasto postriženi lasje pričeski podelijo obliko in jo poživijo. Stopničke delujejo lahkotno, obenem pa ustvarijo videz brezskrbne razigranosti. Stopničasto postrižene lase lahko s sušilnikom oblikujete v številne moderne pričeske.

 

Levo: Stopničke v kombinaciji z daljšimi lasmi in zanimivimi prameni delujejo zelo privlačno, kot lahko vidimo pri pevki Ashlee Simpson. S svojim videzom navdušuje tudi filmska igralka Michelle Williams, ki si je omislila prehajanje različnih dolžin las z živahnimi elementi.

 

Modni trendi: Frufru ali preča

Hair Fashion
© Getty Images

Frufru pristaja mnogim ženskam, zato je zelo priljubljen stilski element. Zelo priljubljene so tudi raznorazne preče. Frufruji in preče so elementi pričesk, ki se morajo prilagoditi potezam obraza, saj jih v tem primeru lepo poudarijo.

 

Levo: Osupljiv frufru je nepogrešljiv del stilske podobe filmske igralke Rooney Mara. Emilia Clarke se je odločila za ravno postrižene lase s sredinsko prečo.

 

Modni trendi: Klasične pričeske

Hair Fashion
© Getty Images

Čopi, fige in kitke veljajo za klasične pričeske

Te tri priljubljene pričeske so primerne tako za svečane dogodke kot tudi za sproščene trenutke doma.

 

Čop: Različne oblike čopov nedvomno sodijo med najbolj priljubljene pričeske vseh časov. Noben drug stil ni tako prilagodljiv, čudovit in primeren za vse priložnosti. V pričesko s čopom lahko povsem enostavno vključite tudi različne modne dodatke, kot so spiralasti kodri in kitke.

Figa: Čop je samo en korak stran od elegantne ali lahkotne fige, ki je hkrati privlačna in povsem preprosta za oblikovanje.

Kitke: Skupna lastnost klasičnih pričesk je zagotovo njihova vsestranskost. Kitke obstajajo v neskončnem številu različic. Lahko je povsem običajna, francoska ali v stilu ribje kosti. Lahko jo oblikujete kot venček ali pa si omislite spleteni čop, zanimiva pa je tudi različica s spletenimi kitkami, ki se tesno prilegajo lasišču. Ustvarite lahko eno samo široko kito ali pa več tankih kitk, ki delujejo bodisi povsem lahkotno in sproščeno ali dosledno oblikovano. Bodite kreativni in svoji ustvarjalnosti pustite prosto pot.

Modni trendi: Dodatki za lase, klobuki, rute in trakovi

Hair Fashion
© Getty Images

Zvezdnice pogosto popestrijo svoj videz s klobuki, rutami in nakitom za lase

Z nakitom za lase in modnimi dodatki, kot so rute, trakovi in klobuki, lahko svojim oblačilom in pričeskam na preprost način podelite eleganten videz. Seveda so taki dodatki že od nekdaj ne le priljubljeni, ampak tudi raznoliki. Klobuki, obroči in dodatki vseh vrst vzbujajo pozornost, saj so lahko očarljiv izraz ustvarjalnosti. Poleg tega lahko rute in klobuki zakrijejo neurejeno pričesko, s trakovi, obroči in umetelnimi sponkami pa je mogoče ukrotiti tudi najbolj neposlušne lase.

 

Modni trendi: Pričeske za vsako priložnost

Hair Fashion
© Getty Images

Zglajena, poslovna ali lahkotna – obstaja prava pričeska za vsako priložnost

Ljudje v vsakdanjem življenju prevzemamo različne vloge. Primerno pričesko potrebujete, ko ste doma, v službi, na zabavi, na svečanem dogodku ali na svoji poroki. Oblikovanje pričeske je tudi priložnost, da sprejmete navdihujoče utrinke iz okolice in pustite prosto pot svoji ustvarjalnosti. Zakaj ne bi preizkusili edinstvene pričeske, ki se poda vašemu razpoloženju? Lahko si omislite zanimivo kombinacijo elementov tradicionalnih in sodobnih pričesk.