how-to-get-hair-volume
Oblikovanje las | Nasveti in triki

Tako bodo vaši lasje imeli večji volumen in izrazito strukturo

Ali si tudi vi želite čudovito razkošje zdravih in lepih las? Z nekaj preprostimi triki boste čudovit volumen ustvarili tam, kjer si ga želite, bodisi na lasišču ali v predelu konic. Tako boste veliko lažje oblikovali visokospete pričeske ali umetniške grive, predvsem pa boste v središču pozornosti. 

Številne ženske se pritožujejo zaradi pomanjkanja volumna. S tem problemom se soočajo tudi ženske z normalnimi lasmi, saj je izrazit volumen želja sleherne ženske, predvsem pa trend sodobnega časa. V nadaljevanju vam bomo predstavili lepotni ideal in vam zaupali nekaj trikov, ki vam bodo v pomoč pri uresničevanju skrite želje čudovitega razkošja zdravih las.

Do popolnega razkošja las s pudrom za večji volumen

Puder za večji volumen je čudežno sredstvo s 'push-up' učinkom, ki pričara razkošje z iskrico glamurja in poskrbi za zvezdniške trenutke ter prepoznavnost. Tega se zaveda tudi filmska igralka Felicity Jones (glej sliko zgoraj), ki si je omislila zanimivo paževsko pričesko s srednjo dolžino las.

Stilska navodila: Če so vaši lasje sploščeni, na lasišče preprosto nanesite majhno količino pudra, nato ga vtrite s prsti. Tako boste čarobno sredstvo enakomerno porazdelili, mikrodelci pa bodo poskrbeli za čudovit 'push-up' učinek in izjemno obstojnost. Puder poleg tega učinkovito absorbira odvečno maščobo. Lasje postanejo bolj strukturirani, zato jih boste lažje oblikovali, pričeska pa se bo ohranila dlje časa.

Večji volumen si lahko pričarate z visokospeto pričesko v obliki fige

Elizabeth Olsen z razkošno figo
© Getty Images

Elizabeth Olsen z razkošno figo

Elizabeth Olsen ima blond lase, ki jih nosi največkrat povsem spuščene in ravne, brez pretiranega volumna. Občasno si privošči zanimivo stilsko preobrazbo, kot je visokospeta pričeska v obliki fige.

Nasvet: Če želite ustvariti izrazit volumen in čudovito figo v stilu XL, uporabite čudežno blazinico, ki je na voljo v različnih velikostih in barvah. Pazite, da bo barvno usklajena z vašimi lasmi, poleg tega jo morajo lasje v celoti prekriti, tako da je povsem nevidna. Velikost izberete sami, odvisno od tega, kako izrazit volumen si želite.

V nadaljevanju vam bomo zaupali, kako ustvariti čudovit volumen:

Postopna navodila za oblikovanje fige z blazinico 

1. Lase povsem gladko počešite nazaj in jih povežite v visoko spet čop. 

2. Čop potegnite skozi blazinico za figo, tako da so lasje položeni na gumico.

3. Zdaj jih enakomerno porazdelite okrog blazinice in uporabite še drugo gumico, s katero utrdite celotno kompozicijo.

4. Konice zasukajte okrog fige in jih spnite s sponkami. Celotna kreacija je lahko nekoliko bolj razigrana in razposajena, povsem v stilu undone. 

Večji volumen si lahko pričarate z grivo

Creating more Hair Volume
© Getty Images

Jaimie Alexander se je odločila za moderno pričesko v stilu pixie. Kratko postriženo pričesko je poudarila z grivo, ki poskrbi za dodaten volumen in eleganten videz. Celotna podoba poudari nežne obrazne poteze in z izbranim make upom in velikimi okroglimi uhani deluje zelo mehko in ženstveno.

Slika levo: Jaimie Alexander si je čudovit volumen pričarala z izrazito grivo, ki ji zelo lepo pristaja

Trendovska pričeska s čudovitim volumnom: v nadaljevanju vam bomo predstavili grivo in vam povedali, kako jo lahko ustvarite tudi vi.

Postopna navodila za oblikovanje grive 

1. Na lase nanesite peno za utrjevanje v velikosti teniške žogice, nato na sprednjem delu lasišča ločite širok pramen, ki ga boste oblikovali v grivo.

2. Grivo na sprednji strani s krtačo osušite v smeri navzgor, da bo dobila izrazito pokončno obliko.

3. Lase na zadnjem delu lasišča rahlo natupirajte. V ta namen uporabite fini tanki glavnik, lase pa natupirajte v nasprotni smeri rasti. Za večjo obstojnost uporabite lak za lase.

4. Ustvarite grivo v želeni velikosti in obliki ter jo utrdite s sponkami. 

Večji volumen si lahko pričarate z razkošnimi kodri

Dvojčici Olsen
© Getty Images

Dvojčici Olsen sta si omislili čudovite kodre, ki ustvarijo občutek romantične razigranosti

Ashley in Mary-Kate Olsen ostajata zvesti svoji pričeski že vrsto let. To je pričeska s čudovitimi kodri v stilu undone in s sredinsko prečo. Le redko ju vidimo s kakšnimi drugimi pričeskami in zdi se, da je kodrasta pričeska kot ustvarjena zanju. Divji kodri poskrbijo za razgibanost, razposajenost in mladostno živahnost, pa tudi za čudovit volumen.

Če si tudi vi želite takšnih čudovitih kodrov, je Armin Morbach za vas pripravil nekaj zanimivih nasvetov, ki si jih lahko ogledate v videoposnetku. 

Videoposnetek: Tako boste gladke lase s kodralnikom spremenili v čudovite kodre

Volumen lahko ustvarite tudi s pravilno tehniko sušenja, pri čemer se lahko obdrži do dva dneva. Kako to deluje, vam bo v nadaljevanju predstavil Schwarzkopfov strokovnjak za lase Armin Morbach. 

Videoposnetek: Kako ustvariti čudovit volumen