Rjavolas moški v športnem jopiču z očali in nazaj počesanimi lasmi, pobritimi ob strani, ki zakrivajo zametke nastajajoče pleše.
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Stilske pričeske pri delni plešavosti: Najboljši nasveti in triki


Izguba las, redki lasje, delna plešavost … tudi moški imajo svoje težave. Mnogi v skrajni sili posežejo po različnih preparatih, ki so na voljo v lekarnah, ali prekrivnih sprejih, nekateri pa razmišljajo celo o lasnih vsadkih. Vendar obstaja veliko bolj naravna rešitev. Pri tem imamo v mislih ustrezno pričesko! V nadaljevanju vam predstavljamo najboljše stilske rešitve za vsakega moškega.

Večina ljudi ne pozna razloga za nastanek plešavosti, čeprav lahko ta prizadene tudi mlade moške. Tak pojav je posledica delovanja androgenega hormona DHT. Ta nastane iz testosterona, lasje pa se nanj odzivajo preveč občutljivo. Če se izloča preveč hormona, lasje izpadajo hitreje, kar se kaže v golih otočkih na lasišču in delni plešavosti ob sprednji liniji. Lasje sicer ponovno zrastejo, ampak so vsakič tanjši, dokler od njih ne ostane samo še puh – ali celo popolnoma nič. Izguba las je najpogostejša v predelih senc in čela, tam je namreč krvni obtok slabši v primerjavi z ostalimi deli lasišča.

 

Ni se vam treba popolnoma odpovedati svojim lasem samo zaradi t. i. ''visokega čela''. Razredčene lase na sprednji liniji lasišča lahko stilsko zakrijete s pravilno izbiro pričeske!

Stilska pričeska pri delni plešavosti: Povsem kratko postriženi lasje

Temnolas moški v bež oblačilih, z razkošno brado in s kratko pristriženo pričesko, s katero odvrača pozornost od nastajajoče pleše.

S kratko postriženo pričesko delna plešavost nima nobenih možnosti

Najlažji način za oblikovanje stilskega videza pri nastajajoči plešavosti je zelo kratko pristrižena ali celo pobrita pričeska. Ob napredovanju pleše so kratko pristriženi lasje še zadnja rešitev. Sodobne tehnike striženja omogočajo skoraj popolno zakrivanje delne plešavosti. Prehod med kratko pristriženimi in pobritimi lasmi oziroma plešo je tekoč, saj so lasje tako kratki, da skoznje že lahko vidimo lasišče. Dodatna ugodnost: Ne potrebujete nobenih izdelkov za stilsko oblikovanje. Da bi ohranili obliko, je treba lase striči dovolj pogosto in po milimetrih. To sicer lahko naredite doma, vendar je bolje, da delo prepustite izkušenemu frizerskemu mojstru, ki bo spretno zakril vse nepravilnosti in pomanjkljivosti.

Stilska pričeska pri delni plešavosti: Kratka in sladka

David Beckham v športnem plašču, z dolgimi zgornjimi in kratko postriženimi lasmi ob straneh, ki dajejo vtis, da je njegova delna plešavost izginila.

Kaj pa, ko ni las? David Beckham svojo delno plešavost spretno zakriva s popolno pričesko

Drugi način, kako povečati samozavest ob delni plešavosti, je primerno stilsko oblikovanje. So vaši kratki lasje nekoliko daljši? Potem jih skrajšajte le ob straneh, na vrhu pa naj bodo nekoliko daljši. Ta pričeska ponuja veliko stilskih možnosti za oblikovanje, ki vas bodo postavile v središče pozornosti. Ena od možnosti: S pomočjo voska ali gela oblikujte špičke, kakršne ima tudi nogometna ikona David Beckham. Oblikujete jih tako, da sprednje pramene nad čelom oblikujete pokončno. Za spremembo si lahko omislite tudi pričesko s frufrujem, počesanim na čelo. Lasje naj bodo skuštrani in razigrani, da ne boste vzbujali vtisa, kot da kaj zakrivate. Bodite samozavestni!

 

Če so vaši lasje na vrhu glave še dokaj gosti, jih pustite rasti, nato pa naj vam frizer sprednje lase oblikuje kot frufru. Moški z ravnimi lasmi si lahko omislijo frufru v stilu britpop, pri čemer posamezni prameni lahkotno padajo na obraz. Moški s skodranimi lasmi lahko poskusijo s pričesko v stilu undercut, ki postopno prehaja od kratkih las do daljših v bližini obraza. Še najbolje je sprednje lase postriči v obliki loka, tako da so v sredini postriženi na konico – ta oblika je idealna za moške z visokim čelom in delno plešavostjo. Ko oblikujete pričesko, lase na čelu preprosto oblikujte kar s prsti. Puder za lase lahko pomaga ustvariti takojšen razkošni volumen, z njim so lasje videti polnejši, matirani vosek pa poskrbi za dodatno teksturo. Odsvetujemo vam uporabo izdelkov za večji lesk, saj ti ustvarijo optični učinek tanjših las.

Stilska pričeska pri delni plešavosti: Dolgi in zanimivi lasje

Moški srednjih let z meliranimi lasmi, ki segajo do brade in lahkotno padajo preko nastajajoče pleše.

Dolgi lasje popolnoma zakrivajo razredčena območja in delno plešavost

Moški, ki se ne želijo ločiti od svojih dolgih las, lahko kljub delni izgubi las še vedno ohranijo možat videz. Ena od možnosti je, da lase usmerijo preko senc in tako sofisticirano zakrijejo zametke plešavosti. Druga možnost je stilska figa. Čeprav s tem delne plešavosti neposredno ne zakrijemo, pa ta stilski videz vso pozornost preusmeri na obraz. Če podobo zaokrožite še z bogato brado, ne bo nihče namenjal pozornosti golim otočkom na vašem čelu. Da bo moška figa videti čudovita, morajo biti preostali lasje močni in gosti.

 

Namig za stilsko oblikovanje: Izkušenejši v samostojnem oblikovanju lastne pričeske lahko za večji volumen uporabijo kremo za stilsko oblikovanje. S tem boste ustvarili moderen videz, ki bo območja razredčenih las povsem zakril. Tudi puder za večji volumen lahko naredi čudež – srednje dolgi lasje bodo v tem primeru delovali razkošno in nadvse ''cool'', celo do te mere, da boste pozabili na nastajajočo plešavost.