men-with-long-hair
Oblikovanje las | Pričeske za moške

Moški z dolgimi lasmi

Vsake toliko časa si moški želijo spremeniti svoj videz. Nova pričeska je v tem primeru več kot odlična izbira. Namesto kratke pričeske si za spremembo omislijo nekoliko daljše lase. Toda, kakšni so predpogoji, ki so potrebni za to, da so lasje daljši? Kakšne asociacije vzbujajo dolgi lasje, kako delujejo na nasprotni spol in kakšne možnosti za stilsko oblikovanje so na voljo? Na vsa ta vprašanja vam bomo ponudili zanimive odgovore in vam predstavili zvezdnike z dolgimi lasmi.

Moški z dolgimi lasmi izstopajo, kjerkoli se pojavijo. Za dolge lase se niso odločili brez razloga. Pri nekaterih gre morda za nekoliko bolj pragmatično odločitev. Nekateri moški ne želijo k frizerju in se zato raje odločijo za dolge lase, ki jih ni treba tako pogosto striči. Če se moški odločijo za dolge lase, je vzrok morda tudi v tem, da se želijo po svoji pričeski razlikovati od drugih moških. Moški z dolgimi lasmi so v središču pozornosti, kar je zagotovo učinek, ki vam bo v življenju prinesel določene prednosti in predvsem veliko pozornosti.

Lastnosti in kvalitete, ki jih morajo imeti moški z dolgimi lasmi

Moški mora imeti v tem primeru dokaj goste lase in predvsem veliko potrpljenja. Obdobje, ko lasje še niso dovolj dolgi, da bi jih zataknili za uho, zahteva precejšnjo mero potrpežljivosti. Lasje namreč padajo na obraz in so lahko zelo moteči. V prehodnem obdobju je treba biti precej potrpežljiv, včasih pa je v pomoč že kapa za bejzbol.

Vsakdo nima poguma, da bi se odločil za dolge lase. Moški z dolgimi lasmi privlačijo ženske kot tudi moške poglede, zato je treba imeti precej samozavesti. Kratki lasje pri moških so kot po meri ukrojena srajca – vsakdo preprosto ne izpolnjuje pogojev in nima samozavesti, da bi lahko nosil kaj takšnega.

Moški z dolgimi lasmi in pričakovanja okolice

Moški z dolgimi lasmi vsekakor izstopajo, zato jih drugi ljudje označijo tako ali drugače. Dolge lase radi povežemo z uporništvom (v posamezniku vidimo nekoga, ki se ne prilagaja družbenim normam), z umetnostjo (v posamezniku vidimo nekoga, ki je nekonvencionalen in poseben) ali z intelektualnimi lastnostmi (lasje so dolgi zato, ker se znanstvenik bolj posveča pomembnim znanstvenim vprašanjem in zato manj časa posveča zunanji podobi). Včasih dolge lase povežemo tudi z eksotično nečimrnostjo (zapeljivec, ki želi vzbujati pozornost in osvajati), z življenjskim stilom deskarjev na vodi (športnik, ki preživi veliko časa na svoji deski in na plaži in zato ne obišče frizerja), lahko pa je to tudi gizdalin, ki želi svojo nežno in prefinjeno podobo poudariti z dolgo pričesko. Skratka, moški z dolgimi lasmi so lahko v očeh drugih marsikaj, predvsem pa so zelo skrivnostni in ekstravagantni. Dolgi lasje pri moškem delujejo kot studenec mladosti.

Ali je ženskam všeč moški z dolgimi lasmi?

Odzivi so različni, toda vselej ekstremni. Nekaterim ženskam je to izrazito všeč, drugim pa sploh ne. Ženska, ki je imela kdaj priložnost pobožati dolge lase pri moškem, razume, zakaj veliko moških obožuje dolge lase pri ženskah. Gre za edinstven občutek, ki ga težko opišemo. Toda nekatere ženske bi se morale najprej navaditi na moškega ob svoji strani, ki bi imel podobno dolge lase kot ona sama ali celo daljše.

Stili pričesk za moške z dolgimi lasmi

Za čudovit naraven videz dolgih las pri moškem le-ti ne smejo izgledati sveže osušeni. Zato je priporočljivo, da jih osušite na svežem zraku, kar je za lase vsekakor bolj zdravo kot uporaba sušilnika. Prečešite jih zgolj s prsti in ne z glavnikom. Če želite poudariti posamezne pramene, lahko uporabite vosek.

Glavnik in gel vam priporočamo samo za slovesne večerne dogodke. V tem primeru lahko ustvarite eksaktno prečo, lase zgladite in jih zataknete za ušesa. Če vam povsem gladka pričeska ni všeč, si lahko omislite tudi preprost videz pričeske, ki deluje nekoliko bolj razposajeno in živahno.

Za moške z nekoliko bolj ženstvenimi potezami je zelo primerna brada, ki se odlično podaja k daljšim lasem. Ne glede na to, ali je to tridnevna brada ali nekoliko bolj polna, bo celotna podoba delovala bolj moško. Če želite lase povezati v čop na zatilju, je brada obvezna, saj bo nasprotno celotna podoba delovala preveč ženstveno. Če vas dolgi lasje motijo pri športnih aktivnostih, jih lahko ukrotite s tankim obročkom za lase, kot to lahko vidimo pri številnih nogometaših, ali pa jih spnete s tanko gumico.

Ne glede na to, kakšen stil pričeske vam je najbolj všeč, lase morate vedno skrbno negovati. ''Casual'' pomeni sproščeno, nikakor pa ne nenegovano. Lase dvakrat tedensko umijte z mlačno vodo in enkrat tedensko uporabite masko za lase. Priporočljiva je tudi uporaba posebnih negovalnih izdelkov za visok sijaj, ki bodo lasem podelili visok faktor zavidanja.

V galeriji vam predstavljamo zvezdnike z dolgimi lasmi, predstavili pa vam bomo tudi nekaj zanimivih stilskih nasvetov.

Moški z dolgimi lasmi

Odkrijte: Dolgi lasje