short-hair-hairstyles
Oblikovanje las | Kratki lasje

Kratke in zelo kratke pričeske

Prijetna osvežitev v vročih poletnih dneh vam bo zagotovo dobro dela. Kratke pričeske omogočajo prav to, saj odkrivajo velik del vratu, ki ga lahko nežno hladi sapica vetra. Poleg tega so v letu 2014 zelo moderne, zato smo prepričani, da se boste za takšno spremembo zlahka odločili. V nadaljevanju vam bomo predstavili izbor zanimivih kratkih pričesk za inspiracijo. 

Striženje dolgih las je zagotovo velik korak, ki pa se vsekakor splača. Moderne kratke pričeske predstavljajo zanimivo popestritev in so poleg tega zelo nezahtevne in preproste, zato ne boste porabili veliko časa za stilsko oblikovanje. Kratki lasje poudarijo prelepe poteze obraza. Izražajo samozavest, drznost in stilsko ozaveščenost. Kliše, da delujejo deško, zagotovo ne drži, saj lahko ženstveno noto poudarite z izbranim make-upom, modnim nakitom, še posebno z uhani, lahko pa si omislite tudi nekoliko daljši frufru ali resice. Pomislite na Jean Seberg ali Twiggy, ki s svojo kratko pričesko predstavljata pojem stilske dovršenosti in atraktivnosti. Za zanimivo pričesko s kratkimi lasmi se je odločila tudi Julianne Hough.

Korak za korakom do kratke pričeske

Preden se boste odločili za radikalen poseg in skrajšali lase, boste morda želeli preveriti, ali vam takšna pričeska resnično pristaja. Na izbiro imate različno dolge pričeske, vse od takšne v stilu pixie do deško postrižene ali krajšega boba. Čeprav vse spadajo v isto kategorijo, so med njimi svetovi, kar se tiče dolžine. Priporočamo vam, da lase skrajšate postopoma in tako preverite, kaj vam najbolje pristaja.

Kakšna kratka pričeska vam najbolje pristaja?

Preden se odločite za ta korak, preverite, kaj najbolje pristaja vaši obliki obraza:

Okrogla oblika obraza: Asimetrično postriženi pixie z volumnom bo okrogel obraz optično nekoliko zožil.

Oglata oblika obraza: V tem primeru bo za vas najboljša izbira bob v stilu undone z mehkimi stopničkami, ki bodo omilile ostre linije brade. Lahko si omislite tudi resice, ki bodo ustvarile zanimiv kontrast oglati obliki čela.

Ovalna oblika obraza: K ovalni obliki obraza pristajajo skorajda vse vrste pričeske. S poševno postriženim frufrujem bodo kratke pričeske delovale bolj ženstveno.

Srčasta oblika obraza: Izberite bob s poševno postriženim frufrujem in rahlo valovitimi lasmi, pri čemer naj bodo kodri obrnjeni navzven. 

V galeriji vam predstavljamo izbor najlepših kratkih pričesk, ki si jih lahko omislite tudi vi.

Kratke pričeske v različnih dolžinah