Ženska s kratko pričesko in črno barvo las
Oblikovanje las | Kratki lasje

Kratki lasje: Od povsem pobritih do dolžine ramen

Poslovite se od dolgih las! Vedno več žensk se odloča za kratko pričesko. Zakaj? Zato, ker so kratke pričeske zelo stilske in praktične, obenem pa zahtevajo malo truda. Smo vas prepričali? Potem vas vabimo, da si ogledate našo galerijo, kjer boste morda našli inspiracijo za izbiro pričeske, ki bo najlepše pristajala vaši obliki obraza.

Priznamo: Odločitev za to potezo ni enostavna, vendar se splača! Moderne kratke pričeske omogočajo pestro raznolikost in se lahko poljubno preoblikujejo, pozornost preusmerijo na obraz in podelijo samozavest. Nekoč pogosto razširjen kliše, da niso dovolj ženstvene, že dolgo več ne velja. Če vas to kljub temu skrbi, lahko ženstveno noto poudarite z opazno rdečo barvo na ustnicah, s čudovitimi uhani pa tudi z različnimi modnimi dodatki. Pomislite na primer na Jean Seberg in Twiggy. Obe stilski ikoni, ki poosebljata lepotni ideal svojega časa, sta imeli kratko pričesko. Dejstvo je, da pri kratki dolžini obraz pride še posebno lepo do izraza, saj lepo poudari poteze. Najboljše pri tem pa je, da so kratke pričeske primerne za ovalno, oglato, ozko in okroglo obliko obraza. Pomembna je samo pravilna tehnika striženja. Še posebno priporočljiva je krajša dolžina za tiste, ki imajo po naravi redkejše in tanjše lase. Ob tem moramo vedeti, da paž, gobica in vse druge različice znajo pričarati razkošen volumen.

Kratke pričeske: Nov videz, novo poglavje v življenju

Pojav, ko si ženske po končanem razmerju, ločitvi ali kakšnem pomembnem dogodku lase radikalno skrajšajo, je dobro poznan in ni redek. Ekstremne spremembe v življenju so velikokrat idealna priložnost za drugačen videz, recimo za pogumen korak, kot je skrajšanje las. Povsem v skladu z geslom ''Nova pričeska, novo življenje''. Tako kratka dolžina poleg celovite tipske spremembe vnaša tudi določeno svežino v običajen dan. Nova dolžina v dobesednem pomenu lahko predstavlja nov začetek v življenju.

Korak za korakom do kratke pričeske

Pomembno je vedeti: Kratke pričeske so lahko zelo različne, saj so med dolžino, ki je značilna za pixie, in med tisto, ki je značilna za paž, vmes svetovi ali bolje rečeno, precej centimetrov. Če torej niste povsem prepričani in si ne želite radikalne spremembe z ekstremno kratko postriženimi lasmi, kot je na primer deški stil, se lahko temu cilju približujete počasi, korak za korakom, vse dokler ne pridete do želene dolžine. Vmesne pričeske so lahko primerne tudi v obratnem smislu, ko si recimo želite postopen prehod od kratkih las do daljših.

Kakšna kratka pričeska vam pristaja?

Niste prepričani, ali vam kratki lasje dejansko pristajajo? To je odvisno od številnih dejavnikov. Ste morda bolj rokerski tip? Ste bolj trendovsko usmerjeni? Vam je bolj všeč klasičen stil? Zelo pomembno je, da kratka pričeska pristaja vaši osebnosti oziroma da jo poudari. Katera je najprimernejša za vas, je najbolj odvisno od oblike vašega obraza. Kratke pričeske, ki so primerne za okroglo obliko, morda ne bodo tako lepo prišle do izraza pri ovalni obliki. V nadaljevanju vam podajamo pregled:

Okrogla oblika: V tem primeru vam bo lepo pristajal asimetrično postriženi pixie z volumnom. To je kratka pričeska, ki bo poskrbela za to, da bo okrogla oblika obraza delovala ožje.

Oglata oblika:
Skuštrane paževske pričeske lepo pristajajo oglati obliki obraza, saj stopničke čudovito omilijo ostre poteze brade, resice pa zakrijejo oglato obliko čela.

Ovalna oblika:
Ženske z ovalno obliko obraza si lahko privoščijo skorajda vse. Nasvet: Poševno postriženi frufru bo katerikoli kratki pričeski podelil ženstven videz.

Srčasta oblika:
Paž s poševnim frufrujem in z valovitimi lasmi ustvari čudovito protiutež srčasti obliki obraza in tako poskrbi za harmonijo.

V galeriji vam predstavljamo najlepše kratko postrižene pričeske z različno dolžino. Vse od radikalnega stila do prefinjene note – za vsakogar se lahko najde najprimernejša kratka pričeska.

Galerija: Kratke pričeske z različnimi dolžinami