Vaši kodri še nikoli niso bili tako lepi
Oblikovanje las | Kodri

Vaši kodri še nikoli niso bili tako lepi

Brez leska, razkuštrani in razmršeni lasje? Za ženske z naravnimi kodri je včasih zelo težko, da bi svoje lase oboževale. Mi pravimo: Sanjski kodri niso naključje, temveč rezultat pravilne nege. Zato vam bomo zaupali vse, kar morate vedeti, da boste iz njih naredili največ, kar se da.

Pozitiven odnos do lastnega telesa je bil samo vprašanje časa. Manekenke so sicer lepe in vitke, vendar pa niso merilo za žensko telo. Vsaka ženska ima pravico, da se počuti v svoji koži lepo in občudovano ne glede na proporce. Ljubezen do lastnega telesa zdaj ruši te tabuje tudi pri laseh. To še posebno velja za ženske z naravnimi kodri, ki si velikokrat ničesar ne želijo bolj kot sleek-look s povsem gladko počesanimi in zravnanimi lasmi. Bodite ponosni na čudovite kodre, ki vam jih je podarila mati narava. Z našimi nasveti za nego in stilsko oblikovanje boste navdušeni nad čudovitimi rezultati.

Pričeske za naravne kodre

Pravilno striženje je ključnega pomena. Oblika pričeske je tista, ki odloča o tem, ali bodo kodri prišli do izraza v vsej svoji lepoti ali pa se bodo žalostno povesili. Načeloma velja: Čim krajši so kodri, tem bolj elastični so. Pričeska z dolžino do ramen je primerna za lase, ki niso preveč gosti. Če imate gostejše lase, so lahko tudi daljši. Za obe dolžini velja obvezno stopničasto striženje! Lahkotne stopničke namreč poskrbijo, da so kodri še bolj prožni. In to je navsezadnje to, kar si ženske, ki imajo naravne kodraste lase, najbolj želijo.

Pravilna nega za naravne kodre

Zakaj so kodrasti lasje pogosto bolj krhki in suhi kot povsem ravni lasje? Odgovor je na dlani. Kodri se v primerjavi z ravnimi lasmi ne prilegajo tako tesno k lasišču, zato se v manjši meri oskrbujejo z maščobo, ki jo proizvajajo žleze na lasišču. Zlato pravilo pri kodrastih laseh se zato glasi – nega in še enkrat nega. Izberite šampone in regeneratorje, ki lase navlažijo. Zelo koristne so tudi maske za obnovo poškodovanih las, uporabiti pa jih morate enkrat tedensko. Nasvet: Da las ne boste preveč obremenili, spremenite rutino umivanja. Najprej nanesite regenerator in šele nato šampon.

Stilsko oblikovanje naravnih kodrov

Lase umijte, nato jih z brisačo nežno osušite in razčešite z glavnikom, ki ima velike zobce. To je pomembno zato, ker so mokri lasje veliko bolj občutljivi kot suhi in se zaradi tega lahko hitro zlomijo. Za lažje razčesavanje predhodno nanesite regenerator brez izpiranja. Najbolj priporočljivo je, da lase osušite na zraku. Če boste pred sušenjem nanesli še peno za kodraste lase, boste več kot navdušeni nad razkošnimi, sanjsko lepimi kodri. Nasvet: Če želite uporabiti sušilnik, nikar ne pozabite na sprej za zaščito pred vročino, prav tako uporabite nastavek na sušilniku.

Kako lasem povrniti razkošje

Naravni kodri najlepše padajo, ko so sveže umiti ... Ni nujno. Dnevno umivanje namreč kodrastim lasem škoduje, saj jih sčasoma izsuši. Če kodri naslednji dan izgubijo razigrano prožnost, potrebujejo majhno osvežitev. To boste najlažje storili s posebnimi spreji za kodraste lase, ki bodo v trenutku poskrbeli za razigranost in elastičnost. Nekajkrat na kratko popršite in lase pregnetite – tako boste reanimirali tudi najbolj utrujene kodre. Nasvet: Poslovite se od suhih konic. Uporabite nekaj kapljic olja za lase in ga vtrite v konice.

SOS: Slabi dnevi za pričesko

Tudi najboljša nega ni jamstvo za to, da kdaj ne boste imeli slabega dne za pričesko. Toda nikar ne obupajte, saj se vedno najde kakšna dobra rešitev. V tem primeru kodre oblikujte v nizko speto pričesko ali pa ustvarite visoko speto figo z nekoliko bolj zravnanimi lasmi in jo utrdite s privlačno gumico. Namig: Da bo gumica na svojem mestu, lasišče predhodno navlažite z malo vode in lase počešite, nato pa jih oblikujte v visoko speto figo. Na koncu uporabite še lak za utrjevanje. Nanesite ga na dlani in lase zgladite v smeri nazaj.

Odkrijte: Kodri