bangs-professional-tips
Oblikovanje las | Kodri

Stilsko svetovanje za kodraste lase

Kodri gredo pogosto svojo pot in so velikokrat zelo neubogljivi, kar včasih predstavlja velik stilski izziv. Predvsem se to nanaša na izbiro pravilne pričeske. V kotičku za stilsko svetovanje vam bomo predstavili nekaj stilskih pričesk in vam zaupali koristne nasvete za obvladovanje vaših kodrastih las.

Naravni kodri delujejo ženstveno in živahno. Vendar pa je stilska pričeska pri kodrastih laseh vse prej kot lahka naloga. Tako bo pričeska za vaše divje kodre zanimiv izziv, pri katerem vam bomo z veseljem pomagali. Takšna pričeska mora biti usklajena z vašo osebnostjo, preprosta za stilsko oblikovanje in seveda vam mora ugajati. Pričeska je vsekakor osnova za popoln stilski videz.

Stilsko svetovanje za majhne in velike kodre

V našem stilskem svetovanju razlikujemo majhne in velike kodre, zato ker ima vsaka struktura las svoja pravila stilskega oblikovanja. Medtem ko pri majhnih kodrih obstaja nevarnost, da se ti preveč skrčijo in tako ustvarijo prevelik volumen, je pri velikih kodrih problem ta, da se zaradi prevelike teže včasih povesijo. Če imate majhne kodre, potem je za vas priporočljiva kratko postrižena pričeska ali pa stopničasto postrižena dolga pričeska, ki bo lasem odvzela prevelik volumen. Pri velikih kodrih je odlična izbira pričeska z dolžino las do brade. Dolge lase morate rahlo stopničasto postriči tako, da bodo kodri še vedno ohranili elastičnost.

Stilsko oblikovanje za vsak tip

Dodatno merilo za stilsko oblikovanje idealne pričeske so vsakodnevne navade. Spadate k tistim, ki pred ogledalom v kopalnici preživijo manj časa? Ste morda med tistimi, ki si lase umivajo zelo pogosto? V tem primeru bo za vas najprimernejša športna pričeska. Klasična pričeska je primerna za ženske, ki želijo z malo truda praktično, vendar učinkovito pričesko. Če imate veselje do stilskega oblikovanja pričesk, si lahko omislite tudi bolj zahtevne pričeske.

V galeriji vam bomo predstavili različne stilske pričeske, ki bodo primerne za vas.

Galerija: Stilsko svetovanje za velike in male kodre

Nasveti za stilsko oblikovanje pričesk v galeriji:

  • Kodraste lase morate čim pogosteje osušiti na zraku. Uporabljajte izdelke brez izpiranja, ki preprečujejo čezmerno vrtinčenje in kodranje in so odlična podpora za oblikovanje lepih kodrov. V ta namen majhno količino stilskega produkta vtrite v lase in pramen za pramenom navijte na en prst. Pazite na to, da so lasne konice zglajene in poravnane. Če so lasne konice razmršene, jih najprej oblikujte s prsti in šele nato navijte na navijalke.
  • V stilskem kotičku vam predstavljamo tudi pričeske, pri katerih morate kodre zgladiti. Pri teh pričeskah si morate za stilsko oblikovanje vzeti veliko časa, saj so kodrasti lasje trmasti in jih zato le stežka preoblikujemo. Po umivanju las morate lase samo narahlo osušiti. Nikar jih ne drgnite, saj obstaja nevarnost, da se bodo preveč razmršili, zato jih samo nežno popivnajte in jih nato gladko osušite še mokre (las ne obrišite z brisačo). Likalnik za lase lahko uporabite šele, ko so lasje povsem suhi!
  • Če imate kodraste lase, je lahko vaša preča tudi bolj razigrana, saj povsem eksaktna preča pogosto ni najprimernejša izbira.
  • Kodri imajo pogosto manj sijaja, saj je struktura las v tem primeru precej suha, zaradi česar površina las odbija manj svetlobe kot pri gladkih laseh. Poleg hranljivih produktov morate pri stilskem oblikovanju naravnih kodrov uporabiti lak za lesk.

Spletna povezava – stilsko svetovanje za kodraste lase

Še več pričesk za kodraste lase >> glamourmagazine.co.uk