Oblikovanje las | Kodri

Stilsko oblikovanje: Retropričeska, ki združuje gladke lase in kodre

Pri Christini Hendricks in manekenkah blagovne znamke Bottega Veneta smo opazili čudovito pričesko, ki združuje ravne lase ob lasišču in kodraste konice v višini ušes. V nadaljevanju vam bomo predstavili, kako ustvariti zanimivo kodrasto pričesko in kakšen make-up izbrati, da bi najbolje poudarili zanimiv retrostil.

Zanimivo kombinacijo med sleek-lookom in levjo grivo bi lahko opisali kot romantično in hkrati neukročeno. Pri tem so lahko kodri enakomerni in strukturirani, kot lahko vidimo pri Christini Hendricks na sliki zgoraj, lahko pa so tudi povsem lahkotni in natupirani, kot smo videli pri manekenkah blagovne znamke Bottega Veneta (na sliki spodaj). Preča je lahko zelo globoka ali samo nakazana, dosledno urejena ali povsem naravna. Poleg tega se lahko odločite za frufru, ki pada na čelo, ali ga spnete s sponko in še bi lahko naštevali.

Retrokodri na modnih brveh

Retrokodri na modnih brveh

Manekenke blagovne znamke Bottega Veneta so nam predstavile zanimivo pričesko z ljubkimi kodri v najrazličnejših izvedbah, bodisi da so bile to kratke ali dolge pričeske z rjavo, rdečo ali blond barvo las. Najbolj primeren make-up: izrazito rdečilo za ustnice, medtem ko so za veke pri blagovni hiši izbrali odtenke nežnih rjavih tonov, ki lepo zaokrožijo celostno podobo.

Osupljiva pričeska, ki zagotovo navdušuje. Toda zakaj so kodri v stilu štiridesetih let prejšnjega stoletja v sodobnem času tako vznemirljivi? Če smo čisto natančni, poznamo pri tem tri posebnosti. Najprej je pomemben izrazit kontrast med gladkimi lasmi ob lasišču in natupirano dolžino preostalih las, ki poskrbi za eleganten videz in razigrano noto, nadalje dosledno oblikovana in globoka stranska preča, ki pričeski podeli določeno strogost, nazadnje pa še drobna sponka v predelu senc, ki omili strogo podobo. Tako celostna podoba združuje kombinacijo strogih linij in nežnih potez.

Navodila za ustvarjanje retropričeske

Za stilsko oblikovanje takšne pričeske morajo imeti vaši lasje določeno dolžino, pri čemer naj segajo vse do ramen, da bi ustvarili ubrano kombinacijo gladkih in kodrastih las.

1. Lase umijte, nato jih osušite in ustvarite dosledno oblikovano stransko prečo.

2. Zgornje lase postopoma, pramen za pramenom, vse do ušes, zravnajte z likalnikom za lase. Pred tem ne pozabite na zaščito las pred vročino.

3. Lase še enkrat navlažite, nato jih v višini ušes navijte na majhne navijalke in jih osušite s sušilnikom, lahko pa uporabite tudi kodralnik.

4. Na koncu kodre razvlecite in jih oblikujte po želji. Tako boste ustvarili razkošno kodrasto pričesko z izrazitim volumnom.

5. Zdaj morate uporabiti samo še sponko v predelu senc in lase utrditi z lakom za visok lesk, ki bo poskrbel za dodaten glamur.