bangs-braids
Oblikovanje las | Kodri

Stilsko oblikovanje kodrov

kodrasta pričeska
© Getty Images

Kodrasta pričeska – naravni kodri so najlepši!

 

Kodri so lahko romantični, uglajeni ali trendovski. To dokazujejo tudi mnogi znani modni oblikovalci na številnih modnih revijah. Kodre v najrazličnejših variacijah lahko občudujemo tudi pri Sarah Jessici Parker in Nicole Kidman, ki dokazujeta, da so kodri trendovski in glamurozni. V nadaljevanju vam podajamo nekaj najpomembnejših nasvetov za ustvarjanje kodrastih pričesk.

 

Veliko žensk z grozo pomisli na prvo izkušnjo s kodri. Nekoč so dekleta pri štirinajstih letih sanjala o nežni kodrasti pričeski. Toda obisk pri frizerju, ki jih je prepričal v rahlo trajno, je bil vse prej kot prijetna izkušnja. Rezultat je bil največkrat preveč kodrasta pričeska, ki je spominjala na pudlja. Vse skupaj je bilo videti precej ceneno, kodri pa so se ob prvem dežju spremenili v neobvladljivo kodrasto gmoto. Po treh tednih je trajna izgubila svoj sijaj, kodri pa so se žalostno povesili. Da ne izgubljamo besed o škodljivosti takšne trajne za lase.

Kodri za vedno? Trajne so v modernem času veliko nežnejše

Trajna je doživela v sodobnem času ponoven razcvet. Uporabljajo se nove formule, ki lase negujejo s sladkornimi derivati ali aminokislinami, tako da las ne obremenjujejo preveč. Izbirate lahko med majhnimi afrokodri ali večjimi in bolj razkošnimi kodri. Kemija pa vam tudi v sodobnem času ne more pričarati metode za ustvarjanje velikih kodrov, ker je za trajno treba gladke lase precej tesno naviti na posebne navijalke, ki imajo lahko največ dva centimetra premera. Pri sušenju se tako oblikujejo manjši kodri. Velike kodre lahko dobimo, če trajne kodre še enkrat navijemo na velike navijalke ali pa jih osušimo z debelo okroglo krtačo.

Stilsko oblikovanje kodrov brez kemije

Če želite danes imeti kodre in naslednji dan povsem gladke lase, vam svetujemo, da uporabite navijalke in kodralnik. Zelo praktične so ježkaste navijalke, ki se samostojno obdržijo v laseh. Takšne navijalke so na voljo v različnih premerih, od 1,4 do 4 centimetre, kar omogoča oblikovanje majhnih in velikih kodrov. Zelo praktične so tudi navijalke za vroče navijanje las z žametno oblogo, ki se segrejejo, navijejo na lase, pritrdijo z zaponkami in se morajo nato le še ohladiti. Penaste navijalke so iz upogljive umetne mase in so zelo primerne za oblikovanje manjših okroglih in svedrastih kodrov. S kodralnikom lahko ustvarite kodre vseh velikosti in oblik.