hairstyles-movie-stars
Oblikovanje las | Kodri

Najlepše pričeske zvezdnic v televizijskih serijah

Televizijske serije so v sodobnem času zelo priljubljene, zato si življenja brez njih preprosto ne moremo predstavljati. How I Met Your Mother, The Big Bang Theory in Hart of Dixie je samo nekaj najbolj priljubljenih, celotna ponudba pa je zelo raznovrstna in obsežna. Poleg tega moramo priznati, da smo postali pravi ''odvisniki'', seveda v pozitivnem smislu. Obožujemo pestro in razburljivo dogajanje glavnih likov, s katerimi se pogosto poistovetimo. To zagotovo velja tudi za čudovite pričeske glavnih junakinj, ki so prava paša za oči.

Pri tem gre za priljubljene teme, kot so prijateljstvo, ljubezen, sovraštvo, intrige in presenečenja – kot na primer vprašanje, kje je ''mama'', ki smo si ga zastavljali v seriji How I Met Your Mother. Odgovor na to vprašanje je bil ves čas zavit v tančico skrivnosti, nanj pa smo čakali dobrih deset let, tako dolgo je namreč priljubljena serija ''Kako sem spoznal vajino mamo'' že na malih zaslonih. Tako ima vsaka serija svoje glavne junake, ki nas sčasoma povsem prevzamejo in omrežijo naša srca.

2 Broke Girls

Zanimiva zgodba o dveh dekletih, ki se tako rekoč čez noč znajdeta na cesti, vendar pri tem nikoli ne prenehata slediti svojim sanjam. Ena od njiju izhaja iz delavskega okolja in je vajena težkega dela, medtem ko je druga visoko izobražena in prihaja iz ene najbogatejših družin na Manhattnu, vendar zaradi spleta okoliščin ostane brez vsega. Max (Kat Dennings) sprejme k sebi Caroline (Beth Behrs), ki je brez denarja za preživljanje, in ji priskrbi službo v bližnji restavraciji. Dekleti se sčasoma zbližata in osnujeta plan za lastno restavracijo s priljubljenimi ''cupcakes''. Pri tem jima sicer manjka 250.000 dolarjev začetnega kapitala, kolikor bi potrebovali za uresničitev svojih sanj. Toda to ju prav nič ne odvrne od življenjskega cilja, pri čemer je celotno dogajanje toliko bolj zanimivo in zabavno, ker ga znata popestriti s humorjem in pozitivno noto, gledalce pa ob tem popeljeta na zabavno pustolovščino z zanimivim dogajanjem.

Girls

Mlade dame, ki so vse malo čez 20, so zaključile študij, a se ukvarjajo z zanje najpomembnejšim vprašanjem v življenju: ''Kaj pa zdaj?'' Glavna junakinja Hannah (Lena Dunham) se poskuša osamosvojiti in preživeti z različnimi pisarniškimi deli, pri tem pa si prizadeva, da bi zgradila kariero uspešne pisateljice. Skupaj s svojimi tremi prijateljicami Marnie (Allison Williams), Jesso (Jemima Kirke) in Shoshanno (Zosia Mamet) poskuša iz svojega življenja narediti kar največ, celotna zgodba pa se odvija v Brooklynu. Mlada dekleta so pri tem neustrašna, kreativna, odkrita in tudi nadvse zabavna, s čimer je zagotovljena popolna zabava za gledalce.

Hart of Dixie

Mlada zdravnica Zoe Hart (Rachel Bilson) obožuje New York, kjer je živela vse od rojstva, vendar je postavljena pred zanimiv izziv, ko nenadoma podeduje ordinacijo za splošno medicino v odmaknjenem mestecu na jugu države. Kot pogosto v serijah in v vsakdanjem življenju Zoe po kratkem obisku v Alabami ostane v podeželskem Bluebellu, kjer se na zelo izviren in posrečen način spopade s trmoglavimi in nekoliko čudaškimi lokalnimi prebivalci majhnega mesteca. Pri tem ji življenje greni ambiciozni zdravnik Brick Breeland, ki prisotnost mlade zdravnice doživlja kot konkurenco, nemalo preglavic pa ji povzroča tudi burno in precej pestro ljubezensko življenje.

How I Met Your Mother

Kaj je tako posebnega pri tej seriji? To je zagotovo pričakovanje srečnega konca, ki ga gledalci tako zelo obožujejo. Ted (Josh Radnor) je našel svojo sanjsko žensko (Cristin Milioti), s katero se je poročil in si ustvaril družino z dvema otrokoma. Toda, to je bila dolga in razburljiva življenjska pot, ki jo po 25 letih pripoveduje svojima zdaj že odraslima otrokoma. V zanimivih zgodbah in anekdotah igrajo zelo pomembno vlogo tudi njegovi najboljši prijatelji: bodoči pravnik Marshall (Jason Segel), ki je zaročen z vzgojiteljico Lily (Alyson Hannigan), pa šarmantni osvajalec ženskih src Barney (Neil Patrick Harris), ki navdušuje tudi z zanimivimi besednimi dovtipi in humorjem, in tudi atraktivna Robin (Cobie Smulders), ki jo neumorno osvaja prikupni Ted.

Mad Men

Don Draper (Jon Hamm) je uspešen sodelavec reklamne agencije Sterling Cooper v New Yorku. Prekaljeni maček na svojem poslovnem področju je med drugim tudi strasten verižni kadilec, velik ljubitelj ženskih src in še kaj. Celotno dogajanje je postavljeno v šestdeseta leta prejšnjega stoletja. Glavni junak poleg tega skriva temno preteklost, ki sčasoma pride na dan. Celotno dogajanje bi lahko opisali kot zanimiv boj za prevlado, z nemalo nizkimi udarci ter zanimivimi in prepletenimi medosebnimi vezmi, pri čemer ne manjka prevar in afer. Zagotovo dodobra začinjena kombinacija, ki poskrbi za vznemirljivost, dramatično napetost in velika pričakovanja. Serija poleg tega odraža socialna razmerja takratnega časa, pri čemer posega v prihodnost in prikazuje prepletenost časa in pomen sprememb.

The Big Bang Theory

V ospredju dogajanja sta nadarjena fizika Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) in Sheldon Cooper (Jim Parson), ki se sicer odlično spoznata na svet atomov, medtem ko se v vsakdanjem življenju ne znajdeta najbolje, kar še posebno velja za izkušnje z nasprotnim spolom, ki so vse prej kot prijetne, še manj uspešne. Leonard je zaljubljen v sosedo Penny (Kaley Cuoco), ki si kruh služi kot natakarica. S svojo naivnostjo, izrazito socialno naravnanostjo in zdravim človeškim razumom prikupna blondinka predstavlja izrazito nasprotje obema znanstvenikoma. Toda nasprotja se privlačijo, zato se kaj hitro oblikuje nepremagljivi trio z globokimi čustvi in prefinjenim humorjem.

Zvezdniški videz filmskih igralk iz serijskih nadaljevank

Pomen serijskih nadaljevank je zelo različen in je odvisen predvsem od osebnih pričakovanj in nazorov gledalcev. Poleg filmskega dogajanja in zanimivih zgodb pa so za gledalce vselej zanimive tudi stilske podobe zvezdnikov in zvezdnic, ki velikokrat veljajo kot inspiracija in navdih. Rachel Bilson (Hart of Dixie) tako na nas ne naredi vtisa samo kot zdravnica Zoe Hart v odmaknjenem mestecu na jugu Amerike, kjer s svojim newyorškim stilom izrazito izstopa, temveč tudi v resničnem življenju. V tem primeru vsekakor tudi zaradi diametralnega nasprotja, ki se odraža kot zadržana in decentna drža, ki jo lepo poudari zanimiva, rahlo kodrasta pričeska v stilu side-swept (glej sliko zgoraj).

V galeriji vam bomo predstavili izbor najlepših zvezdniških pričesk, ki vas bodo zagotovo navdušile. Poleg tega vam bo Armin Morbach, Schwarzkopfov strokovnjak za lepoto las, zaupal, kako si lahko povsem preprosto pričarate čudovite kodre na vaših laseh.

Video: Kako ustvariti povsem naravne kodre v vaših laseh

Najlepše pričeske pri zvezdnicah, ki igrajo v televizijskih serijah