Oblikovanje las | Kodri

Čudoviti kodri, ki jih lahko naredite s kodralnikom

Če vaši lasje niso kodrasti po naravi, si lahko pomagate s preprostim stilskim pripomočkom, pri čemer imamo v mislih kodralnik. Tanke pramene preprosto navijete na konico kodralnika, počakate nekaj trenutkov in že ste ustvarili prečudovito razkošje skodranih las, ki bo deležno občudovanja. Povedali vam bomo, kako pravilno uporabiti kodralnik, in vam predstavili zanimive zvezdniške pričeske.

Znano je, da kodri pričarajo čudovit volumen in ustvarijo občutek razkošja las. Delujejo živahno, razposajeno, mladostno in so zanimiva stilska različica za vse, ki z veseljem preizkušajo najrazličnejše izrazne možnosti. Odločite se lahko za velike kodre ali za povsem majhne. Lahko jih naredite na lasišču ali pa jih ustvarite v višini ušes. Če želite izstopati, si lahko omislite ombre look, ki vam bo pričaral mladostne barve, zanimiv barvni preplet in bo poživil vašo pričesko.

Toda najprej se posvetimo vprašanju: Kako ustvariti kodre s kodralnikom?

Kodre si lahko povsem preprosto naredite tudi sami. Postopek:

1. Nanesite peno za kodraste lase in jo vmasirajte v lasišče. Schwarzkopfov strokovnjak Armin Morbach svetuje: ''Čim bolj temeljito boste vtrli peno, tem lepše kodre boste ustvarili.''

2. Za velike kodre uporabite debelejši kodralnik.

3. Ločite posamezne pramene, nato pa nanje nanesite sprej za zaščito pred vročino. Pramene postopoma navijte in pustite delovati kratek čas, nato pa jih odvijte, da kodri prosto padejo. Na ta način navijte vse pramene od lasišča proti konicam.

''Če si želite ustvariti urejeno pričesko z dosledno obliko, potem kodre naredite tako, da jih usmerite nazaj,'' še doda Armin Morbach. Bi želeli imeti razigrano, neukročeno in mladostno pričesko? Potem lase izmenično navijte v smeri naprej in nazaj.

4. Glavo nagnite naprej in lase nekoliko stresite.

5. Za čudovito razkošje lahko uporabite puder za ustvarjanje volumna, ki ga nanesete na lasišče in na preostalo dolžino las. Če si želite takšnega videza tudi naslednji dan, uporabite šampon za suho umivanje, nato pa lase navijte na kodralnik.

V videoposnetku vam bomo predstavili, kako lahko gladke lase s kodralnikom spremenite v čudovite kodre. Poleg tega vam bo Armin Morbach predstavil razliko med koničastim kodralnikom in debelejšim kodralnikom s kleščami.

V galeriji vam predstavljamo izbor najlepših kodrastih pričesk, ki smo jih opazili pri zvezdnicah.

Video: Tako boste gladke lase s kodralnikom spremenili v čudovito razkošje nežnih kodrov

Zvezdnice s kodri – od kratkih do dolgih las