Oblikovanje las | Kodri

Stil pričeske tega meseca: Katie Holmes in njeni dolgi kodri

Katie Holmes ima pričesko, ki se čudovito sklada z življenjskim stilom sodobnega časa. Takšna pričeska bo primerna tako za poslovni svet kot tudi za prijetno zabavo. Dolgi kodri z ne preveč strogo sredinsko prečo delujejo uglajeno in lahkotno. Zaupali vam bomo, kako lahko takšen videz ustvarite sami.

Dolgi kodri modne znamke Chloé

Dolgi rahlo kodrasti lasje pri Chloé v kombinaciji z okrasnimi lasnimi sponkami

Dolgi kodri so nadvse seksi, zato jih v svetu mode vedno znova srečujemo. Trenutno so moderni retrokodri v stilu šestdesetih in sedemdesetih v kombinaciji s sredinsko prečo. Stilist Luigi Moreno nam je za modno znamko Chloé za sezono jesen/zima 2011/2012 predstavil igrive dolge kodre, ki so rahlo obrnjeni navzven. Takšne kodre zlahka ustvarimo s sušilcem in okroglo krtačo. Avgusta 2011 smo Katie Holmes na prireditvi MTV Video Music Awards opazili z zelo zanimivo različico te pričeske. Njena pričeska v velikih mehkih kodrih nežno pada prek ramen. Lasje imajo visok sijaj, ki jim podeli zanimivo bleščečo noto, pričeska pa deluje zelo ženstveno.

Kdo lahko nosi dolge kodre?

Pričeska je primerna za skorajda vse strukture las. Prvi pogoj za dolge kodre v stilu Katie Holmes: vaši lasje morajo segati preko ramen. Gostejše lase je treba stopničasto ostriči. Če imate tanke lase, si lahko pomagate s peno za večji volumen.

Zanimiva alternativa so seveda tudi lasni podaljški. Zato da bodo vaši lasje zdravi in sijoči, vam priporočamo izdatno razvajanje las s hranljivimi maskami. Suhi lasje potrebujejo še posebno veliko pozornosti. Maske za lase z negovalnimi olji bodo vaše lase intenzivno negovale, ne da bi jih otežile. Sredstva za zaščito pred vročino, ki so koristna za vse tipe las, pa bodo preprečila, da bi lasje postali krhki, lomljivi in brez sijaja.

Za kodre v stilu Katie Holmes boste potrebovali:

Sredstvo za zaščito pred vročino, plosko krtačo (alternativa je lahko tudi velika okrogla krtača), kodralnik z večjim premerom (najmanj tri centimetre), kremo za stilsko oblikovanje las, lak za lesk

Stilsko oblikovanje dolgih kodrov – postopek

  • Zdaj lase navijte na kodralnik. Počakajte kratek čas in nato kodralnik odstranite. Pazite, da boste lase vedno navijali stran od obraza, tako bodo dolgi kodri imeli večji volumen
  • Ko se kodri ohladijo, posamezne pramene s kremo za stilsko oblikovanje nežno oblikujte
  • Nanesite lak za visok sijaj in pričeska je urejena

Nasvet za večji volumen in elastičnost dolgih kodrov

Profesionalci las na kodralnik ne navijajo preveč tesno, temveč si pri tem pomagajo s prsti. Tako lahko kodralnik kasneje nežno izvlečejo iz še navitega kodra. Kodre lahko učvrstite s ''klipsno''. Takšna tehnika zahteva občutek in nekaj vaje, vendar vam bo sčasoma zlahka uspelo. Ko se lasje ohladijo, lahko ''klipsno'' odstranite. Tako bodo nastali čudoviti kodri, ki jih nato lahko poljubno stilsko oblikujete.

Spletne povezave za dolge kodre:

Še več stilskih nasvetov za pričeske >> keikolynn.com

Osnove sušenja las – Lauren Conrad >> thebeautydepartment.com

Odkrijte: Kodri Dolgi lasje