Oblikovanje las | Očala

Stilska pričeska in moderna očala – popolna kombinacija za osupljiv videz

Očala že dolgo čas veljajo za modno zapoved in takorekoč predstavljajo ''fashion statement''. Moški, ki nosijo očala, si pogosto zastavljajo vprašanje: ''Kakšna pričeska najbolje pristaja k mojemu tipu očal?'' V nadaljevanju vam bomo predstavili zanimive moške pričeske in kombinacije z očali, ki smo jih opazili pri zvezdnikih. Morda bodo ugajale tudi vam!

Kontaktne leče so passé! Vedno več moških se zato zavestno odloči za trendovska očala s polnim okvirjem in temnejšimi stekli. To so lahko ''nerd'' očala z izrazitimi linijami ali okroglimi okvirji, včasih je lahko to tudi kombinacija temnejših stekel z nekoliko debelejšim okvirjem.

Očala spadajo med redke modne dodatke, ki so primerni za vse moške. Poskrbijo za zanimivo popestritev in moderno noto. V nasprotju z modnim šalom ali čepico si očala ponavadi izberemo za dlje časa, zato je potrebna pozornost pri njihovi izbiri. Navsezadnje so v življenju velike večine ljudi nepogrešljiv pripomoček, ki nas spremlja na vsakem koraku.

Stilska pričeska in moderna očala: Popolna kombinacija za osupljiv videz

Očala in pričeska morajo biti medsebojno usklajeni, saj le tako pridejo do izraza in ustvarijo popolno stilsko podobo.

Popolna harmonija: Idealno je, če je barva las usklajena z barvo okvirja. V kolikor niste povsem prepričani, si lahko pomagate z barvnimi lestvicami, ki jih lahko najdete na spletu in s katerimi boste zlahka odkrili, katere nianse so medsebojno usklajene (glej spletne povezave spodaj). Na splošno so za blond in rdeče lase bolj primerni svetli okvirji, medtem ko vam bodo temnejši okvirji lepše pristajali, če so vaši lasje rjave ali črne barve.

Dolgi ali kratki lasje? Če je vaša pričeska kratka, so očala toliko bolj v ospredju (kot to lahko vidimo pri igralcu Luku Evansu v galeriji), če pa so zgornji lasje nekoliko daljši, so očala in pričeska v enakovrednem položaju, kar pomeni, da pridejo do izraza v enaki meri (kot vidimo pri modnem oblikovalcu Petru Somu).

Očala in brada: Če so očala dominantna, mora biti brada, nekoliko bolj zadržana in nevpadljiva. V tem primeru vam priporočamo tridnevno brado in brčice ali tanko bradico.

Nasprotja se privlačijo: Očala z okroglimi okvirji lepo pristajajo h kvadratni obliki obraza, medtem ko modeli očal z izrazitimi robovi lepše pristajajo nekoliko bolj okroglemu tipu obraza.

Lasje naj bodo počesani s čela! Če nosite očala, vam priporočamo, da je čelo prosto, saj bo frufru v kombinaciji z velikimi temnimi očali deloval preveč monotono.

V galeriji si lahko ogledate zanimive kombinacije očal, pričesk in brade, ki smo jih opazili pri zvezdnikih.

Pričeske v kombinaciji z očali pri moških