Ženska z daljšim frufrujem in platinasto blond barvo
Oblikovanje las | Frufru

Kateri frufru mi pristaja?

Od mikrofrufruja do takega z daljšo dolžino – povedali vam bomo, kateri frufru vam najlepše pristaja. Vse, kar morate upoštevati, če želite izbrati najlepši frufru, je oblika obraza. Okrogla, ovalna, srčasta, oglata …? Ugotovite sami, mi pa vam bomo predstavili najlepšo stilsko rešitev za pričesko, ki pristaja vaši obliki obraza. 

Predstavljajte si naslednjo situacijo: Sedite pred ogledalom in razmišljate o spremembi, ki si jo želite. S svojo aktualno dolžino las ste pravzaprav zadovoljni, prav tako vam je všeč barva, ki jo imate. Samo to, da bi ustvarili spleteno pričesko ali pa oblikovali kolutke, se vam zdi premalo. Kaj torej storiti? Naš nasvet: Preizkusite frufru. V samo nekaj korakih in z nekaj drobnimi potezami s škarjami boste v trenutku spremenili videz, saj frufru ustvari povsem drugačno podobo.
Da bo projekt frufru popoln uspeh, morate dobro razmisliti, za kakšno različico se boste odločili: mikrofrufru, daljši, resasto ali ravno postriženi? Odločitev prepuščamo vam.

Ali frufru pristaja vaši obliki obraza?

Se sprašujete, ali vam sploh pristaja? Odgovor na to vprašanje se glasi: ''Da!'' Toda vsak frufru ne pristaja vsakomur. Pomembna je pravilna oblika striženja, ki se mora skladati z obliko obraza. Kako določiti obliko obraza? Lahko jo izračunate! Z zgolj preprostimi meritvami, ki vam pomagajo določiti razmerja med posameznimi deli obraza. V nadaljevanju vam posredujemo postopna navodila.

  1. Izmerite čelo na najširšem mestu.

  2. Izmerite ličnice na najširšem mestu.

  3. Enako velja tudi za čeljusti.

  4. Nato izmerite celotno širino obraza – izmerite pod očmi.

  5. Na koncu izmerite vertikalno razdaljo od zgornjega dela čela do spodnje točke brade, da bi tako določili dolžino obraza.

  6. Zapišite vse rezultate.

 

Ovalna oblika

Ovalna oblika je po navadi 1,5-krat daljša kot široka. Zanjo so značilne mehke zaobljene linije brez poudarjenih robov. Tej obliki obraza pristaja tako rekoč vsak frufru.
Primerna oblika: Ravno ali resasto postriženi, daljši ali krajši – dovoljeno je vse, kar vam je všeč.
Neprimerna oblika: Frufru naj se ne zaključi v višini obrvi, temveč pod obrvmi ali nad njimi, te namreč predstavljajo okvir obraza, zato mora frufru ta okvir poudariti ali ga kaširati.

Srčasta oblika

Za to obliko obraza sta značilna široko čelo in ozka, skoraj koničasta brada. Čelo in ličnice so malodane enako široki. Optimalna je zato pričeska s frufrujem, ki optično pomanjša čelo in poveča brado.
Primerna oblika: Zadetek v polno je resasto postriženi frufru z lahkotnimi stopničkami. Srčasti obliki obraza bo lepo pristajal tudi na stran postriženi frufru.
Neprimerna oblika: V tem primeru nikar ne izberite mikrofrufruja. Zelo kratko postriženi frufru namreč pozornost še bolj usmeri na čelo, ki zato deluje še širše.

Oglata oblika

Oglata oblika obraza je po navadi enako široka in dolga, zanjo pa so značilne poudarjene čeljusti. Idealna izbira je frufru, ki nekoliko omili ostre linije.
Primerna oblika: Primerne so pričeske s frufrujem, ki nežno pada na obraz ter mu podeli mehko in ženstveno noto.
Neprimerna oblika: Izogibajte se geometričnim in ravno postriženim pričeskam, ki bi s svojo obliko dodatno poudarile ostre linije obraza.

Okrogla oblika

Tako kot pri oglatem obrazu je tudi pri okrogli obliki ta enako širok kot dolg. Poteze na čelu in v predelu čeljusti so mehke in zaobljene. V tem primeru izberite frufru, ki bo poudaril strukturo in ga optično podaljšal.
Primerna oblika: Za okroglo obliko obraza je zelo primerna pričeska z daljšim frufrujem, ki optično podaljša obraz in poudari prelepe poteze.
Neprimerna oblika: Previdno pri zelo kratkih frufrujih, ki obraz še dodatno optično skrajšajo.

Odkrijte: Frufru Okrogel obraz