Oblikovanje las | Festivali

Coachella 2012: Festivalske pričeske

Sezona festivalov se je pričela s festivalom glasbe in umetnosti Coachella, ki je bil letos organiziran že trinajstič zapovrstjo. Dogodek je konec aprila v kalifornijsko mesto Indio privabil veliko število ljubiteljev glasbe, med njimi tudi veliko zvezdniških imen. Festival bi lahko opisali kot glasbeno-umetniški dogodek s pridihom roka, hiphopa in elektronske glasbe. Enako pestre in zanimive so bile tudi pričeske. Prava paša za oči. Vabimo vas, da si ogledate naš izbor najzanimivejših pričesk.

Lahko bi rekli, da je Coachella Woodstock sodobne generacije. Opisali bi ga kot ''Love, Peace in Rock'n'roll'', vendar je še več kot to. V letu 2012 so na festivalu nastopili glasbeni izvajalci vseh smeri in žanrov. Tako smo lahko občudovali didžeja Davida Guetto pa rockovske skupine, med njimi na primer skupino Radiohead, manjkal ni niti reper Snoop Dogg. Tako smo tudi 43 let po Woodstocku in po legendarni Janis Joplin začutili pristno hipijevsko vzdušje. Kamorkoli smo pogledali, smo lahko videli veliko zaljubljenih parčkov in znanih osebnosti in sveta filma in glasbe.
Na festivalih se prenočuje v šotorih, ki so blizu glavnega prizorišča, zato da lahko udeleženci v celoti doživijo in izkusijo tridnevno zabavo brez meja in uživajo v enkratnem vzdušju. Stilska podoba mora biti temu primerna, zelo preprosta, praktična in seveda hipijevsko obarvana.

Festivalske pričeske v hipijevskem stilu

Vzdušje je bilo prečudovito, dnevi pa dolgi in vroči, sploh če pomislimo, da se je temperatura gibala okrog 32°C v senci. V takšnih razmerah morajo pričeske prenesti kar veliko. Laura Love si je v kalifornijski puščavi omislila pričesko, ki je zelo primerna za takšno priložnost. Njena spletena kreacija je zanimiva alternativa h klasični pričeski v stilu sonca, morja in vetra v laseh. Gre za rahlo spleteno kito s frfotajočimi pramenčki. Predstavili vam bomo, kako boste tudi vi zlahka oblikovali takšno pričesko.

1. Lase umijte in jih obrišite z brisačo. Nato nanje nanesite večjo količino sredstva za zaščito pred vročino.

2. Lase z veliko okroglo krtačo osušite do suhega.

3. Ko se lasje osušijo, naredite sredinsko prečo.

4. Nato jih položite na eno stran, tako da segajo preko ramena.

5. Lase razdelite na tri enakomerne pramene in jih spletite v kito. Ta naj bo sproščena, ne preveč stroga.

6. Konec kite povežite z gumico za lase. Na koncu uporabite še usnjeni trak, ki ga ovijete okrog gumice in oblikujete v pentljo.

7. Na obeh straneh izvlecite posamezne pramene iz čopa, tako da nežno padajo na obraz in zanimivo poudarijo linije.

8. Na koncu uporabite še nekaj laka za lase, ki bo poskrbel za visok sijaj in čudovito obstojnost.

Festivalske pričeske: Nasveti in triki

Toalet na takšnih festivalih ni prav veliko, zato je treba to upoštevati tudi pri pričeskah. V nadaljevanju vam bomo predstavili stilske nasvete in trike, za katere ne boste potrebovali ogledala in veliko časa.

Če nimate časa za umivanje las s šamponom, lahko preprosto uporabite suhi šampon, ki vam bo omogočil dodaten dan svežine v laseh. Poleg tega bodo lasje dobili večji volumen.

Če si želite dodatne ohladitve na vročem pripekajočem soncu, lahko uporabite tonik za lase, ki vas bo v trenutku osvežil in vas očaral s prijetnih vonjem.

Tako kot koža potrebuje zaščito pred UV-žarki, tudi lasje potrebujejo primerno zaščito, predvsem pa vaše lasišče. Uporabite klobuk, ki je poleg tega odličen stilski dodatek za festivalski look.

Če imate enega tistih slabih dni, ko ne zmorete ustvariti nobene pričeske, nikar ne bodite slabe volje. Omislite si stilsko razkuštrano pričesko v stilu undone look, ki je za festivalske prireditve več kot odlična izbira. Lase preprosto natupirajte in jih nosite spuščene.

Festivalske pričeske zvezdnic