berlinale-hairstyles
Oblikovanje las | Elegantne pričeske

Berlinale 2012: zvezdniške pričeske

62. podelitev filmskih nagrad Berlinale, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo, je tudi letos privabila številne hollywoodske zvezdnike in zvezdnice. Tako smo med drugim občudovali Angelino Jolie, ki se je letos prvič predstavila v vlogi režiserke. Filmskih premier sta se med drugim udeležila Karolina Herfurth in Jake Gyllenhaal, ki je bil tudi član strokovne žirije. Berlinale nam je podaril deset dni umetnosti, številnih zanimivih dogodkov na rdeči preprogi in nas razveselil s pestro ponudbo filmov. Skratka, postregel nam je z zanimivim dogajanjem, ki so ga budno spremljale številne kamere. V nadaljevanju vam predstavljamo najlepše pričeske, zaupali pa vam bomo tudi koristne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju vaše zvezdniške pričeske.

 

Na filmskih festivalih najpogosteje slišimo vprašanja, kot so, kdo se bo prireditve udeležil oziroma kdo je dejansko prišel. Seveda so takšna vprašanja aktualna samo do podelitve nagrad. Poleg nemških zvezdniških imen, kot so Corinna Harfouch, Martina Gedeck in Nina Hoss, so se znamenitega dogodka letos udeležili številni mednarodni zvezdniki in zvezdnice, kot na primer Charlotte Rampling, ki je predstavila svoj najnovejši film The End, pa tudi Juliette Binoche, ki je predstavila svoj film A Better Life in Meryl Streep, ki je prejela častnega ''medveda'' za življenjsko delo. Priznati moramo, da nas je najmanj toliko kot same filmske premiere zanimala tudi stilska podoba zvezdnic, še posebno njihove pričeske. Kdo je torej imel najlepšo pričesko v deželi tej? Zvezdnice vsekakor temu posvečajo najmanj toliko pozornosti kot filmskim dosežkom, saj je stilska podoba tista, ki je v ospredju in ki  prinaša pozornost in občudovanje. Priznati moramo, da je to uspelo številnim zvezdnicam, ki so nas očarale in pritegnile našo pozornost.

Zvezdniške pričeske: Julia Dietze, Angelina Jolie, Léa Seydoux in druge zvezdnice

Julia Dietze, ki je odigrala glavno žensko vlogo v odbitem satiričnem filmu Iron Sky, se je na foto shootingu predstavila kot prava Little Miss Sunshine. Njeni lasje v trendovski bež blond so bili speti v razigrano in romantično visoko speto pričesko, ki so jo ob straneh zanimivo dopolnili smehljajoči se kodri.

Nemška igralka Karoline Herfurth se je prav tako odločila za lahkotno visoko speto pričesko, ki jo je dopolnila s stilskim obročkom za lase z zanimivim motivom zlatih lističev. Njena pričeska deluje nekoliko resneje in hkrati svečano.

Na 62. podelitvi filmskih nagrad Berlinale smo lahko občudovali tudi Angelino Jolie, ki je bila zagotovo v središču pozornosti. Zanimanje nemške in svetovne javnosti je bilo po pričakovanjih zelo veliko. Predstavila je svoj režijski prvenec z naslovom In the Land of Blood and Honey. Gre za dramo, ki govori o prepovedani ljubezni med vojno v Bosni. Angelina Jolie je za film napisala tudi scenarij. Šestintridesetletno, zelo uspešno in nadvse priljubljeno ameriško igralko smo lahko na prireditvi večkrat opazili s tipično pričesko, za katero so značilni rahlo valoviti dolgi lasje, ki nežno padajo na ramena.

Zelo nam je bila všeč tudi Léa Seydoux, ki se je predstavila s spetimi lasmi ob strani in velikimi čutnimi kodri. Igralko, ki nas je navdušila v filmih Farewell My Queen in L'Enfant d'en haut, bomo kmalu videli v naslednjem filmskem projektu, kjer bo nastopala s francoskim igralcem Vincentom Casselom. Gre za priredbo klasične zgodbe Lepotica in zver. Snemanje se bo pričelo predvidoma septembra 2012. Z nestrpnostjo pričakujemo njen naslednji film.

Angleška igralka Andrea Riseborough je svoje dolge lase deloma spela, njeni čudoviti romantični kodri pa so nežno padali preko ramen. Za takšno pričesko je zagotovo prejela številne pohvale tudi od stanovskega kolega Cliva Owena, s katerim je zaigrala v filmu Shadow Dancer, drami o severnoirskem konfliktu.

V galeriji vam bomo prikazali najlepše zvezdniške pričeske, ki smo jih opazili na Berlinalu, in vam predstavili nekaj koristnih nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju vaše individualne zvezdniške pričeske.

Zvezdniške pričeske in nasveti za stilsko oblikovanje

Sorodni članki