blow-dry-trend-hairstyles
Oblikovanje las | Fen pričeske

Ustvarjanje trendovskih pričesk s sušilnikom

Pričeska je v marsičem odvisna od pravilnega sušenja las, ki odloča o tem, ali bo pričeska obstojna ali pa se bo hitro povesila. V nadaljevanju vam bomo zaupali pravilne tehnike sušenja in na kaj morate pri sušenju še posebej paziti, da bo vaša pričeska obstojna pozno v noč.

Za večino žensk je običajni dnevni ritual stilskega oblikovanja pričeske zelo preprost: najprej je treba lase umiti, jih nato hitro osušiti in pričeska je urejena. Namesto tega vam priporočamo, da za stilsko oblikovanje uporabite sušilnik. Dragocen in zelo vsestranski pripomoček, ki je preprosto nepogrešljiv, vam bo tako že pri sušenju pričaral velik volumen in lasem vdahnil veliko energije.

V primerjavi s prvim sušilnikom, ki je bil izumljen davnega leta 1899 in je lasem z visoko temperaturo sušenja, ki je znašala okrog 90°C, bolj škodil kot kaj drugega, so sodobni sušilniki veliko naprednejši, kar lahko pripišemo predvsem dolgoletnemu raziskovalnemu delu. Na tem mestu moramo omeniti sušilnik, ki deluje na osnovi ionske tehnologije, pri čemer sušilnik oddaja negativno nabite delce, ki preprečujejo elektrostatični naboj las. Takšen sušilnik je odlična izbira za leteče lase, ki lasem poleg tega podeli visok sijaj in zdrav videz. Toda četudi so sodobni sušilniki moderni in tehnološko dovršeni, to še vedno ne pomeni, da se bodo trendovske pričeske stilsko oblikovale same od sebe. Nasprotno, sušilnik za lase bo služil svojemu namenu, če ga boste znali pravilno uporabiti, zato vam bomo predstavili nekaj preprostih tehnik, ki vam bodo pri tem v veliko pomoč.

Z našo pomočjo se boste seznanili z nasveti in triki, ki vam bodo pomagali, da boste vašo pričesko brez težav spremenili v aktualno trendovsko pričesko, kar boste zlahka dosegli s pravilnim sušenjem in stilskim oblikovanjem, ne da bi se lasje povesili in izgubili obliko. Za to potrebujete sušilnik in okroglo krtačo. Če želite pričesko v stilu ''sleek look'', morate uporabiti štirioglato krtačo za dodaten lesk in sprej za zaščito pred vročino, ki bo lase zaščitil pred izsušitvijo.

Sušenje kratkih las

Sušenje kratkih las
© Pando Hall

Kratki lasje bodo dobili dodaten volumen, če jih boste sušili v nasprotni smeri. Da bi ta učinek okrepili, morate pred sušenjem uporabiti sprej za zaščito pred vročino in peno za večji volumen, ki jo morate vtreti v lase. Med sušenjem morate lase še naprej gnesti, da bodo čudovito oblikovani. Če so vaši lasje nagnjeni k temu, da čez dan ''upadejo'', vam bo v veliko pomoč zelo učinkovit trik, ki ga uporabljajo tudi priznani stilisti. Lase sušite tako, da topel zrak usmerite na lasišče in nato v smeri proti lasnim konicam. Pri tem si lahko pomagate z zaponkami, ki jih vstavite v lase. Za trenutek počakajte, da se lasje ohladijo in jih nato previdno odstranite.

Sušenje pričeske v stilu boba

Sušenje pričeske v stilu boba
© Fairchild Archive

Klasična pričeska v stilu boba je še posebno lepa, če so lasje svilnato mehki z velikim volumnom in če so konice nežno zavite navznoter. To boste zlahka naredili z okroglo krtačo. V ta namen na lase nanesite sredstvo za zaščito pred vročino in jih na zgornjem delu glave razdelite na enake pramene. Sedaj posamezne pramene povlecite preko okrogle krtače in jih pri tem sušite. Pramene navijte na okroglo krtačo, pri čemer morate pričeti na lasišču in nato počasi nadaljevati v smeri proti konicam. Hkrati posamezne pramene, ki so naviti na krtačo, sušite pod pravim kotom od zgoraj navzdol. Postopek ponovite, če je treba. Tako boste ustvarili čudovit volumen in navznoter obrnjene lasne konice. Na koncu uporabite še lak za visok lesk, ki bo pričeski podelil čudovito obstojnost.

Sušenje stopničasto porezanih dolgih las

Sušenje stopničasto porezanih dolgih las
© Andreas Kuehn

Skoraj vse ženske si želijo gladkih las z visokim sijajem. Z našo pomočjo bo to v nekaj korakih uspelo tudi vam in sanjska pričeska bo postala resničnost. Lase umijte in nato nanesite peno za utrjevanje. Sedaj jih razdelite na več pramenov in nanje nanesite sredstvo za zaščito pred vročino. Nato posamezne pramene osušite s pomočjo štirioglate krtače za visok lesk. Posamezne pramene postopoma povlecite preko krtače, pri čemer morate pričeti na lasišču in nato počasi nadaljevati v smeri proti konicam. Hkrati posamezne pramene sušite pod pravim kotom v smeri od zgoraj navzdol. Na koncu lasne konice stranskih stopničasto porezanih segmentov z okroglo krtačo zavijte navznoter. Konice bodo tako delovale stilsko dovršeno. Za klasično pričesko morate lase samo še nekoliko oblikovati s prsti, če pa si želite bolj vedro in igrivo hipijevsko različico, preprosto stresite z glavo in lasje se bodo oblikovali sami.

Spletne povezave

Blog Olivia Palermo >> oliviapalermo.com