Ženska z dolgimi sijajnimi črnimi lasmi, ki drži rep.
Nega las | Zaščita

Tehnika za ustvarjanje večjega leska (glossing): Skrivno orožje za vaše lase

Ali želite svojim lasem podeliti dodaten sijaj? To lahko dosežete s tehniko za ustvarjanje večjega leska! Tako boste poskrbeli, da bodo vaši lasje ponovno videti zdravi. Razmršenost? Nikakor! Topo postrižene konice? Niti slučajno ne. Zbledela barva? Ne. Namesto tega uživajte v sijočih in gladkih laseh. V nadaljevanju boste izvedeli vse o tej čudoviti tehniki.

 

Kaj mislite, katera barva ne gre nikoli iz mode? Tista, ki nam jo je podarila mati narava. Ne glede na to, ali je blond, rjava, rdeča, črna ali siva. Poskrbite za lase in nagrajeni boste z zdravim sijajem. Če bi le bilo tako preprosto! Na žalost se soočamo s številnimi dejavniki, ki lahko preprečijo, da bi lasje zablesteli v vsem svojem sijaju. Beljenje in barvanje pustita sledi, ogrevan zrak pozimi povzroča izsušitev, sonce, sol in klorirana voda poleti pa lahko prav tako privedejo do poškodb. Ampak ne skrbite, svojim lasem lahko v zelo kratkem času povrnete sijoč lesk s čudežnimi metodami, kot je tehnika za ustvarjanje večjega leska (glossing).

Od blizu sijoči ženski lasje v visokem repu.
© Schwarzkopf

Da, tak sijoč lesk lahko ustvarite tudi sami

Kaj je tehnika za ustvarjanje večjega leska in kaj dosežemo z njo?

Tako kot bleščilo za ustnice zagotavlja sijoče ustnice, tako tehnika za ustvarjanje večjega leska poskrbi, da so vaši lasje bolj sijoči! Po želji pa lahko popestri tudi vašo barvo las. S to tehniko lahko osvežite barvo po nekaj umivanjih – na ta način se odtenek ohrani dlje časa – ali pa naravni barvi podelite izjemen lesk. Glos za lase, ki spada med polobstojne barve, je na voljo v različnih odtenkih, pri čemer vsi poskrbijo za dodaten sijaj. Ne skrbite, ta tehnika je povsem preprosta, zato ne more iti nič narobe.

 

Priporočamo, da glos uporabite vsakih nekaj tednov, še posebej pozimi, ko so lasje izpostavljeni ogrevanemu zraku in postajajo suhi. Glos zagotavlja tudi hitro rešitev med posameznimi barvanji, kar je priročna rešitev predvsem za svetlolaske, pri katerih lahko barva čez čas porumeni, ali za rdečelaske, pri katerih lahko ognjenordeči odtenek hitro zbledi.

Ženska s hrbtom pred kamero in prikazuje svoje sijoče, sijoče lase.
© Schwarzkopf

Vsakih nekaj tednov uporabite glos za lase in poskrbite za sijoč lesk

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj prednosti tehnike za ustvarjanje večjega leska pri pobarvanih laseh:

 

  • Ohranja barvo in dolgoročno izboljša barvni rezultat
  • Osveži zbledelo barvo las
  • Intenzivira ali potemni barvo
  • Odpravi rumene in rdeče podtone, ki povzročajo razbarvanje
  • Poskrbi za bolj gladke in sijoče lase

Kaj je razlika med tehniko za ustvarjanje večjega leska (glossing) in barvanjem?

Glos v primerjavi z barvo vsebuje manj pigmentov. Zato se barva las spremeni samo rahlo ali pa sploh ne. Na ta način se lasje samo nekoliko obogatijo s pigmenti, ki odsevajo svetlobo, zato zagotavljajo večji lesk. Tehnika za ustvarjanje večjega leska (glossing) se lahko uporablja tudi za popestritev naravne barve las, tako da ustvarite nekoliko svetlejši ali temnejši odtenek. Priporočamo, da med posameznimi tretmaji z glosom uporabite šampon in regenerator za pobarvane lase, kot na primer Schauma Color Shine Color Protection.

Profil ženske z dolgimi, sijajnimi lasmi v repu.
© Schwarzkopf

Poskrbite za dolgotrajen sijoč lesk in uporabljajte izdelke, ki so zasnovani posebej za pobarvane lase

Kako do tretmaja s tehniko za ustvarjanje večjega leska?

Če želite nekoliko popestriti svoj videz las, vam priporočamo obisk frizerja. Frizerski stilist se namreč spozna na svoje delo in lahko prilagodi tehniko tako, da bo ustrezala tipu las in željam posameznika. Po drugi strani pa lahko to tehniko preizkusite tudi doma – vredno je poskusiti! Če se boste tega lotili sami, je najbolj varno, da uporabite brezbarvni glos ali glazuro za lase. Za kaj več pa priporočamo, da to prepustite profesionalcem. 

Odkrijte: