Nega las | Uporaba šampona

Umivanje las – toda kako pogosto?


 

S sveže umitimi lasmi se počutimo zelo dobro. Lasje so mehki, voljni, imajo čudovit volumen in visok lesk. Toda vsakodnevnega umivanja las vam ne priporočamo. Tudi pri daljših laseh to ni potrebno. Predstavili vam bomo, kako naj bi bila videti idealna rutina umivanja las, pa tudi nekaj koristnih nasvetov, ki jih lahko uporabite v vmesnem času. Tako si boste pričarali občutek svežine med posameznimi umivanji, ne da bi za to morali poseči po šamponu.

 

Lasje, ki so dolgi približno do brade, pogosto potrebujejo vsakodnevno umivanje. To še zlasti velja, če so čisto gladki in eksaktno postriženi, kot na primer pri pričeski v stilu boba. Priporočamo vam, da obvezno uporabljate zelo nežen šampon, najbolje za normalne lase. Šamponi za poškodovane lase so v tem primeru z ozirom na svoj izrazit negovalni učinek morda preveč intenzivni in zato preveč obremenijo lase. Če so vaši lasje pobarvani, so za vas prava izbira posebni šamponi za pobarvane lase, ki varujejo pred zbledelostjo barve. Za dolge lase velja, da je treba umivanje zamakniti za en dan do dva. Četudi je lasišče morda nekoliko bolj mastno, je dolžina preostalih las praviloma bolj suha in pogosto nekoliko poškodovana.
 
Pri umivanju in negi pazite na to, da lase vedno dobro izperete. Preostanki negovalnih izdelkov lahko v kombinaciji s trdo vodo povzročijo odlaganje škodljivih oblog, ki lase dodatno obremenijo in obtežijo. Lasje tako delujejo brezvoljno in jih je treba bistveno večkrat umiti. Pazite na to, da bodo po umivanju povsem čisti, kar lahko preverite tako, da po končnem izpiranju iz las iztisnete vodo, ki mora biti popolnoma čista.

Primerno stilsko oblikovanje omogoča manjše število umivanj

Umivanje las lahko zamaknemo že z izbiro pravilnih stilskih izdelkov. Pena za oblikovanje pa tudi številni spreji za stilsko oblikovanje praviloma vsebujejo alkohol, ki skrbi za to, da se lasišče ne masti preveč. Poleg tega ti izdelki lasem podelijo volumen, tako da se lasje ne prilegajo tesno k lasišču in zato v tolikšni meri ne prihajajo v stik z lasno maščobo. Če imate poni, ki se ponavadi hitro namasti, si lahko pomagate tako, da predel ponija narahlo natupirate. Lasje tako ne bodo prišli v stik s kožo lasišča in se ne bodo tako hitro namastili.

Posebno pozornost morate posvečati tudi pripomočkom za stilsko oblikovanje, ki jih morate temeljito očistiti. Tako morate iz vaših krtač in glavnikov redno odstraniti ostanke maščobe, balzama in drugih izdelkov za nego las, saj lahko lasje postanejo slamnati. Priporočamo vam, da  krtače in glavnike enkrat tedensko očistite z blago raztopino šampona in vode.

Svež občutek na lasišču brez vsakodnevnega umivanja las

Lasišče je mastno, dolžina preostalih las pa deluje še povsem sveže? V tem primeru vam priporočamo uporabo suhega šampona, ki je odlično nadomestilo za običajno umivanje las in je bil ustvarjen posebej za ta problem. V ta namen na lase z razdalje približno tridesetih centimetrov nanesite suhi šampon v obliki spreja in ga s konicami prstov dobro vtrite v kožo lasišča. Pustite delovati dve minuti in ga nato temeljito odstranite s krtačo. Priporočamo vam, da uporabite krtačo z naravnimi ščetinami. Prepričani smo, da vas bo učinek svežine in negovanih las naravnost osupnil.

Namesto umivanja las si lahko omislite tudi drugačno pričesko

Včasih je lahko zanimiva alternativa za umivanje las tudi drugačna stilska pričeska. Pri daljših laseh lahko umivanje časovno zamaknete s čopom, ki ga počešete tesno ob lasišču in ga spnete globoko na zatilju, ali pa si omislite visoko speto figo. Obe pričeski sta zelo trendovski, tako da majhne prevare ne bo opazil nihče. Kratki lasje zlahka počakajo do naslednjega umivanja, če se s stilskim gelom počešejo z obraza. Preprosto uporabite majhno količino gela in lase počešite nazaj. Stilska kratko postrižena pričeska vas bo navdušila.

Odkrijte: Uporaba šampona