Nega las | Sušenje

Triki za stilsko oblikovanje: Pravilno sušenje las

Ali se spomnite, kako čudovit lesk so imeli vaši lasje, ko ste prišli od frizerja? Lasje so bili zdravi, sijoči, vi pa ste preprosto zažareli. Rezultat sušenja las doma ni vedno tako presenetljiv, celo nasprotno. Toda, pravilno sušenje las vendarle ni tako težko. Za vas smo izbrali najboljše nasvete in trike, ki vam bodo v veliko pomoč. V našem videofilmu vam bo vrhunski stilist Armin Morbach povedal, kako lahko tudi vi osušite lase kot čisto pravi profesionalci.

 

Pravilna tehnika sušenja lase varuje ter jim podeli visok lesk in vitalnost. Za pravilno sušenje las morate v prvi vrsti imeti ustrezen sušilnik, ki omogoča nastavitev jakosti pihanja in intenzitete temperature v vsaj dveh stopnjah, ter funkcijo hladnega zraka. Posledica predolgega in prevročega sušenja je poškodovana lasna struktura. Rezultat so suhi, izsušeni lasje z razcepljenimi konicami in razdraženo lasišče.

Pomoč pri pravilnem sušenju

Poleg ustreznega sušilnika je na voljo več pripomočkov, ki omogočajo pravilno sušenje. Pri tem imamo v mislih sprej za zaščito pred vročino, polkrožno krtačo za sušenje las, nastavek za sušilnik v obliki bučke in nepogrešljivo sponko za spenjanje las.

Najboljši nasveti in triki za sušenje las

V nadaljevanju vam bomo predstavili deset profesionalnih trikov, ki vam bodo omogočili pravilno sušenje, ustrezno nego ter visok lesk in zdravo strukturo las.

1. Pri sušenju, če je le mogoče, ne uporabljajte najbolj vroče stopnje. Temperatura sušenja mora biti primerna za kožo.

2. Pri sušenju upoštevajte minimalno razdaljo, ki mora biti vsaj dvajset centimetrov stran od lasišča.

3. Če so vaši lasje fini in tanki, izberite nižjo stopnjo pihanja, saj se bodo lasje v nasprotnem primeru hitro zavozlali.

4. Lase sušite postopoma, vedno od lasišča do lasnih konic. S tem boste zgladili luskasto povrhnjico in lase zaščitili pred negativnimi vplivi iz okolja.

5. Pri sušenju vseskozi krožite s sušilnikom, zato da vročina ne bo delovala samo na eno mesto. Lase pred sušenjem razdelite na več delov oziroma pramenov, ki jih pritrdite z velikimi zaponkami. Sušite vedno od zatilja v smeri proti zgornjemu delu lasišča, s čimer boste preprečili, da bi vroč zrak konstantno deloval na isto mesto.

6. Če se vam vendarle zelo mudi in nimate veliko časa, vam priporočamo, da izberete nižjo temperaturo, vendar pa nastavite višjo stopnjo pihanja.

7. Vselej uporabite sredstvo za zaščito pred vročino. Ti izdelki lase učinkovito zaščitijo pred vročim zrakom.

8. Las po možnosti ne sušite neposredno po umivanju. Idealno bi bilo, če bi lase pustili približno 15 minut pod turbanom iz brisače. V tem primeru bi sušenje trajalo manj časa.

9. Nastavek v obliki bučke poskrbi za enakomerno porazdelitev vročega zraka in lase dodatno zaščiti pred močnim delovanjem vročine.

10. Na koncu uporabite še hladno stopnjo. Tako boste lasem odvzeli preostalo toploto, zaradi česar bodo postali bolj elastični.

V videofilmu vam bo Armin Morbach pokazal, kako pravilno sušiti lase.

Videofilm: Pravilno sušenje in ravnanje las

Odkrijte: Sušenje